сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как се пие: CLA?

Как се пие: CLA?

Конюгираната линолова киселина (или CLA) е един от най-ефективните продукти във фитнес средите. Едва ли ще откриете човек, който да не е доволен от ефектите на тази хранителна добавка.

Изключително полезна е за намаляване телесното тегло, подпомага покачването на чиста мускулна маса и ускорява метаболизма – с няколко думи, комплексна формула за завидни резултати!


Какво всъщност е CLA?

CLA е термин, който се използва за означаване на семейството на различни изомери на линоловата киселина, по-известни заедно като конюгирана линолова киселина. Тези полиненаситени мастни киселини упражняват различни физиологични функции в организма.Благодарение на някои от положителните резултати в редица изследвания, CLA често се среща в хранителните добавки за загуба на излишни килограми.

Как точно действа CLA?

Повечето от твърденията за изгаряне на мазнини в CLA разчитат на ефекта върху системата РРАR – сигнална рецепторна група, която е свързана с редица метаболитни процеси в организма, включително и изгаряне на мазнините.Въпреки, че са необходими повече проучвания, смята се че конюгираната линолова киселина има редица биологични ефекти, като някои признаци сочат към потенциала за поддържане и регулиране на кръвното налягане.

Какви са ползите от CLA?

CLA намалява телесните мазнини и помага за намаляване телесните мазнини и ускоряване на метаболизма.

От друга страна, CLA бива обект на редица проучвания, които доказват ползите от съставката за сърцето. Приемът на 4,5 грама от киселината регулира кръвното налягане и действа в подкрепа на сърдечносъдовата система.

Съставката подпомага имунната система и действа противовъзпалително.

Кои са източниците на CLA?

CLA се среща естествено в месото и млечните продукти, въпреки че приемът на храна е без значение, тъй като тялото не може да приеме достатъчните дози от съставката чрез храната, за да бъдат постигнати оптимални резултати. CLA се предлага на пазара за хранителни добавки под формата на прах или таблетки.

Как се приема CLA?

Дозите, които са използвани в повечето проучвания, проведени за доказване ефекта от CLA варират от 1,4 гр.

До 6,8 гр. дневно. Най-често дневната препоръчителна доза на киселината е около 3,4 гр. на ден.

 

СИЛА БГ Тийм!

Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Л-карнитинът е най-популярният суплемент за изгаряне на мазнините, особено когато е съчетан с нисък прием на въглехидрати. Той е съществен за пренасяне на мазнините в митохондрията на клетката, където те се изгарят за енергия. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com