сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Най-добрите среднощни добавки

Най-добрите среднощни добавки

Не позволявай на тялото ти да губи мускулна маса, докато спиш. Разбери как можеш да останеш стегнат и във форма с три нощни хранителни добавки.
 
Сигурно си чувал израза „От сън спомени няма”, но вероятно никога не си го приемал буквално. Обикновено, сънят се асоциира с възстановителни процеси, но в същото време той изисква и гориво - от въглехидратите, складирани под формата на гликоген в черния дроб, от мазнините в мастните депа и за съжаление от аминокиселините в мускулите, с последните от които едва ли бих искал да се разделиш, особено ако се стремиш към покачване на маса или пък искаш да запазиш вече изградената.

Предложените от нас три хранителни добавки могат да подмогнат възстановяването по време на сън. Те могат да насърчат използването на мастната тъкан за гориво и да ограничат загубата на аминокиселини, като по този начин поддържат повече и по-чиста мускулатура.


Казеин
 
Вероятно ще се изненадаш да откриеш казеин в категорията "изгаряне на мазнини", тъй като той е протеин и оказва ценна подкрепа за натрупване на маса. Неговото действие се простира по-далеч от запазване и изграждане на мускули. Според холандско проучване, казеин може да стимулира тялото да изгаря повече мазнини през нощта. В изданието на American Journal of Clinical Nutrition, учени съобщават, че при субекти от мъжки и женски пол, подложени на високо протеинова диета (25% от калориите са изцяло от протеин - казеин), се наблюдава по-малко чувство на глад през деня и се изгарят повече калории особено през нощта, в сравнение с групата, третирана с ниско протеинова храна (10% от калориите са изцяло от протеин).
 
Препоръки: Консумирай от 20-40 грама казеин, съдържащ мицеларен казеин, непосредствено преди лягане. Добави 10-20 грама казеин към пред- и пост-тренировъчните шейкове, както и между отделните хранения.

 


CLA
 
Свързаната линоленова киселина (CLA) представлява естествена комбинация от здравословни мазнини, които насърчават топенето на мастните депа, докато в същото време стимулират мускулния растеж и увеличават силата. Научни изследвания показват, че CLA не само се справя с мастните натрупвания в клетките и насърчава метаболизма, но и повишава количеството стопени мазнини по време на сън. Това е предпоставка за изграждане на по-чиста мускулатура, а също ограничава изразходването на аминокиселините като гориво. Ключът в използването на CLA е постоянната консумация в продължение поне на няколко месеца. Не можеш да очакваш промени във физиката за една нощ, но ако си упорит и постоянен в употребата на добавката, резултатите няма да закъснеят.
 
Препоръки: Приемай 2-3 грама CLA в комбинация с казеинов шейк преди лягане и по една допълнителна доза след събуждане и със следобедното хранене.
 
GABA
 
Гама-аминобутировата киселина (ГАБА) представлява аминокиселина, но също така и невротрансмитер, т.е. изпраща нервни импулси. Макар нервните импулси да се асоциират с възбудителен агент, GABA в действителност се характеризира със задържащи свойства. Това означава, че тя на практика забавя ритъма и успокоява, което я прави отлично средство за насърчаване на здравословния сън. Друга свойство, което превръща GABA в идеалната добавка, е способността да стимулира производството на растежен хормон (GH). Високите нива на GH по време на сън не само подпомагат мускулното възстановяване, но също така освобождават повече мазнини от мастните клетки, които в последствие се изхвърлят от организма. Комбинацията GABA с казеин и CLA със сигурност ще ти даде видими резултати, дори докато спиш.
 
Препоръки: Приемай 3-5 грама GABA без храна около 45-60 минути преди приема на нощния казеинов шейк и CLA.


 
Топ продукти за нощно възстановяване
36
.
00
лв.
32
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Затова, ние от СИЛА БГ решихме да Ви запознаем какво точно представлява той и какви мерки може да вземем за превенцията му."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com