сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Какво ще спортувате през лятото?

Какво ще спортувате през лятото?

С настъпването на пролетта всичко се пробужда за нов живот. Дръвчетата цъфтят, птичките пеят, мечките се събуждат от дългия зимен сън. Точно като косматите любители на органичния мед, през студените дни много хора се “зазимяват” пред компютъра у дома, на топло, и забравят за тренировките и спорта - кой ще ти гледа тялото изпод грейката и коженото палто?!

Но сезоните се сменят и температурите се повишават, дрехите започват да стават все по-къси. Идва време за балове, рокли, летни свалки и тогава тези от вас, които са "спали", се сещат, че трябва да се стегнат и да влязат във форма. Често не сте сигурни с какво да се захванете - тичане в парка, фитнес, избор на спорт, минаване на диета  - звучи познато, нали?


 
На вашето внимание представяме топ 6 спорта подходящи за лятото, с чиято помощ не само можете бързо да влезете във форма, но и да изпитате много топли летни емоции!

№1 Футбол

Футболът е толкова масов спорт, че можете да го практикувате където и да се намирате. Навсякаде има условия за футбол, необходима ви е една поляна, топка и група ентусиасти. Без значение момиче или момче - футболът е подходящ за всеки. Това е спорт, който може да развие много качества у практикуващите го.

На първо място, поради аеробната специфика на натоварването – бягане на къси разстояния, спринтове и стартирания, вие получавате едно страхотно кардио, развивате мускулите на краката, контролирате наднорменото тегло и се забавлявате!
 


№2 Колоездене 

Освен, че се наслаждавате на прекрасното време и чистия, въздух докато се возите на колелото (стига да не е в градска среда), вие се грижите за здравето на цялото ви тяло. Колоезденето е един от най-масовите спортове за лятото. Той има толкова много разновидности – планинско, шосейно, ърбан и каквито още си поискате стилове за каране ви дават избор да откриете най-приятния за вас начин да спортувате и да се грижите за вашето здраве. 

Където и да живеете, ако притежавате колело, нямате извинение да не дадете шанс на този толкова приятен и отморяващ спорт!
 №3 Баскетбол 

 
Също като останалите спортове в нашия списък баскетболът може да се практикува целогодишно, на открито и закрито. Освен ако не играете под ярките светлини на прожекторите в НБА, то баскетболът е най-приятен през лятото под лъчите на зареждащото с енерия слънце. Баскетболът дава възможност да общувате с хората и да се забавлявате заедно, докато поддържате вашето здраве. Развивате мускулите на краката, потите се и сваляте излишните мазнини. Дори може да ви помогне да се издължите. 
 


№4 Бокс

 
Не се притеснявайте, не ви караме да се впуснете в битки и да понасяте тежки удари. Боксът може да не е в списъка с вашите предпочитани спортове, но си струва да се замислите. Из цялата страна е пълно с боксови зали, в които има доста хора, които никога не са се качвали на ринга срещу друг човек. Истината е, че боксът е един страхотен начин човек да изпусне парата от натовареното ежедневие и да се погрижи за своята фигура. Онези от вас, които никога не са били на боксова тренировка не знаят колко много пот човек изхвърля по време на нея. Една от най-подходящите кардио тренировки е именно боксът. Той ви осигурява раздвижване на цялото тяло, придобивате скорост и лекота на движенията. Боксът е един по-различен начин да се раздвижите и да свалите някое друго излишно кило, а и ще придобиете умения, до които може да се наложи да опрете някой ден.
 


№5 Тенис

Един от най-обичаните летни спортове. Освен, че е толкова атрактивен и забавен, тенисът е спорт който не натоварва вашия джоб. Всичко, което ви е необходимо са чифт спортни обувки, ракета (не е нужно да е най-скъпата) и малко ентусиазъм. Спорт, който перфектно тренира цялото ви тяло. Развива издръжливост, бързина на реакцията и атлетизъм. Така че не губете време, хванете някой близък или половинката и бягайте към първия корт. Тенисът съществува още от 1890 година и не се е променил много оттогава. Ако питате нас, няма и какво да му се променя. 

Пожелаваме ви приятни мигове на корта или на поляната с комплект за федербал!№6 Волейбол

 
Когато си мислите за волейбол, може би в главата ви изниква образа на двуметров мъжага, който разбива волейболна топка в лицето ви. Помислете си пак. Не е нужно да сте великан, за да се забавлявате и да спортувате. Волейболът е спорт, практикуван целогодишно в зала и на открито, но най-подходящото време за него е лятото на плажа под слънчевите лъчи. Самата игра е забавна и същевременно е уникална тренировка в пясъка. Вашите прасци, бедра и глутеуси ще изпитат уникална полза от едно такова начинание. А помислете само за всички онези красавици (и красавци) с шоколадов тен. струва си!

Сила БГ Тийм
Топ продукти за изгаряне на мазнини
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Бенч пресата е сложно упражнение за вдигане на тежести, което натоварва няколко големи мускулни групи."

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com