сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Най-добрите хранителни добавки за лятото

Най-добрите хранителни добавки за лятото

„Нека. нека бъде лято!“, чува се далечен глас от вече далечното минало.

Лято е, Лорче, и е адска жега. Пресичането на улицата се усеща като преминаване през пустинята „Сахара“, само дето вместо камили се движат прашни джипове, карани от още по-прашни и побелели типове, които а-ха да заспят на волана.

Нормално. Всеки сезон си има своите особености и опасности, а що се касае до опасностите за здравето, мира и спокойствието ни – лятото определено е „по-вредно“ от зимата.

Затова и пишем тази статия, докато седим на климатик в офиса, пием ледени протеинови шейкове и се мръщим на жълтото кълбо, което ни се смее като тиква отгоре, докато ни облъчва с гадните си (но и животоспасяващи) лъчи.

Та, за да избегнем абсолютния погром, който лятото може да ни причини и да бъдем възможно най-подготвени за отпускарския сезон, освен здравословна диета, приятен фитнес режим и обилно количество слънцезащитни продукти, понякога се налага да прибегнем и до нашите приятели – хранителните добавки.

Витамин D„А, да бе, да. Витамин D е т. нар. слънчевият витамин, защо ми е през лятото?“

Първо, защото слънцето е толкова силно и опасно, че не се препоръчва да прекарвате много време под него.

Второ, защото когато, все пак, решите да стъпите под слънчевите лъчи, обикновено цялото ви тяло е покрито с богат слой слънцезащитен крем.

Това е достатъчно, че да намалите собственото си производство на слънчевия витамин. Ето защо приемането на допълнително количество витамин D не е никак лоша идея!

Препоръчваме ви да се сдобиете с витамин D3 – мастноразтворимата му форма, която всъщност е идентична с тази, която тялото ни произвежда посредством слънчевите лъчи. Освен това се усвоява по-бързо и по-ефективно.

Топ продукт от Сила БГ: Vitamin D3 (1000 IU) от Haya Labs

Витамин СПродължаваме напред с още един добре познат витамин, който макар и да не е слънчев, се асоциира с най-слънчевите плодове – портокалите и лимоните. Разбира се, става дума за витамин С.

Едно от основните свойства на витамин С е да се грижи за здравето на кожата. Имайки предвид, че по време на жегите кожата понася най-тежките удари, със сигурност е добра идея да приемате достатъчно витамин С. В допълнение към употребата на слънцезащитен крем, добавянето на хранителна добавка с витамин С ви предоставя с двойна защита.

Освен това, лятото обикновено натоварваме организма си една идея повече – пътуване, спортуване, разходки на открито, купони до късно. Сметката не я плащаме ние обаче, а имунната ни система. Затова бъдете добри и я почерпете една солидна доза витамин С.

Топ продукт от Сила БГ: Vitamin C with Rose Hips от Everbuild Nutrition

ЦинкСлед витамините следват минералите, какъвто е цинкът.

Ако трябва да бъдем честни, включването на цинк към асортимента от добавки винаги е добра идея, независимо в кой сезон се намираме. През лятото обаче има една друга досадница, която много мрази цинка.
Говорим за сенната хрема.

Макар и положението да не е толкова бедствено, колкото през пролетта, по време на лятото има достатъчно полени, че да ви засърбят очите и да ви потече носът.

Една от функциите на цинка (а те са много) е да облекчи симптомите, свързани с хроничната сенна хрема и да ви помогне да дишате по-свободно, без да имате чувството, че синусите ви горят през цялото време.

Топ продукт от Сила БГ: Zinc от Haya Labs

Мелатонин„Цяла нощ се въртях, човек, не мога да се наспя изобщо.“

И така цяло лято. Макар и да има решения на проблема, например климатици и вентилатори, те не работят за всеки.

Жегата обаче не е най-злобният виновник за намаленото качество на съня ни. Всъщност тя е, но не е единственият участник. По-лошото случая е, че лятото е време за пътуване, особено на по-големи разстояния.

Всички знаем какво е да сменяш часови зони, да изнемогваш през последните няколко часа от полета и да се чудиш какво да правиш, когато пристигнеш в хотела.

Пътуването ни удря първо, а жегата просто ни довършва. Оттам следва нарушен циркаден ритъм, отслабена имунна система и много, много вкиснато настроение.

Затова и препоръчваме мелатонин. Целият стрес, който сезонът на дините оказва върху организма ни, драстично понижава производството на мелатонин, затова ако искаме да спим като къпани – добавяме мелатонин в багажа си и тръгваме на път спокойно.

Топ продукт от Сила БГ: Melatonin от Haya Labs

Преди да заключимСъществуват още две хранителни добавки, които силно бихме препоръчали по време на летните горещини.

На първо място – биотин. Познат още като витамин В7, този микроелемент се използва за грижа за здравето на косата, ноктите и кожата. Лятото е пословично с изсушаването както на кожата, така и на косата.

Поради тази причина е страхотна идея да приемате допълнително биотин – не само ще имате по-здрава и по-сияна коса, но и ще противодействате на вредното въздействие на UV лъчите.

Топ продукт от Сила БГ: Biotin от NOW

На второ място – омега-3 мастни киселини. Омега-3 мастните киселини не могат да бъдат произведени от тялото ни, затова трябва да си ги набавяме чрез храна или хранителни добавки. Макар и лятото да си похапваме повечко риба, основния им източник, използването на добавка никога не е лоша идея.

Те имат уникалната функция да понижават нивото на възпаление в организма. А както знаем, 99% от всички заболявания започват с възпаление. Никой не иска да се разболява, особено през лятото, нали?

Топ продукт от Сила БГ: Omega-3 Fish Oil от Everbuild Nutrition

ЗаключвамеНезависимо дали искате да прекарате лятото на морето, в планината, в чужбина, или вкъщи, жегата си остава жега, а лятото си остава лято.

Веднъж в годината е лято, така че – направете го незабравимо!

И не забравяйте да се грижите за здравето си.


Сила БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Друго хубаво упражнение за трицепси, което се възползва и от тежестта на тялото, са лицевите опори с тесен хват. Изпълнявате ги като се подпирате се на повърхността така, че показалецът и палецът на двете ви ръце да наподобят формата на диамант. За повече натоварване можете да ги съчетаете с пляскане в края на повторението, но доста ще трябва да го отработите."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com