сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Кардио упражненията изгарят ли мазнини?

Кардио упражненията изгарят ли мазнини?

Когато става въпрос за отслабване, отърваването от килограмите под формата на мазнини е основната цел. Ако правите това по възможно най-ефективния начин, то ще отслабнете по-бързо. Знанието за естеството на сърдечносъдовите упражнения и как те водят до изгаряне на мазнини ще ви помогне да намалите максимално теглото си и по-бързо да постигнете целта си.

Сърдечносъдови упражнения
На кратко, сърдечносъдовите упражнения – също познати като аеробни упражнения – са всеки вид дейност, която повишава сърдечната честота за продължителен период от време. Тичането, джогингът и ходенето са някои от най-разпространените и популярни видове сърдечносъдови упражнения. Докато тренирате, сърдечната ви честота е учестена и чрез кръвта ви помага да снабдите с кислород различните части на тялото, които ви помагат да функционирате. Дишането ви също е учестено, за да достави на кръвта повече кислород.Изгаряне на мазнини
Винаги, когато тренирате, тялото ви изгаря калории. Това обаче не означава непременно, че тези калории идват от мазнини. Когато се храните, излишната храна, особено въглехидратите, които не бъдат изразходвани при производството на енергия, се складира под формата на гликоген. Началната фаза на сърдечносъдовите упражнения черпи енергия от тези гликогенни запаси. Едва след периода на изгаряне на гликогени при сърдечносъдовите упражнения започва изгарянето на мазнини.

Целева сърдечна честота
Да разберете каква е вашата целева сърдечна честота е един от най-добрите начини да сте сигурни, че изгаряте мазнини възможно най-ефективно. За да откриете целевата зона на сърдечната ви честота трябва да започнете с максималната ви сърдечна честота, която се изчислява като извадите възрастта си от числото 220. След това умножавате максималната си сърдечна честота по 0.5 и по 0.85, за да получите целевата зона на сърдечната ви честота. Можете да следите сърдечната си честота като носите монитор на сърдечната честота по време на тренировка, можете да използвате такъв монитор, който е част от съоръжения за тренировка като бягаща пътека или кростренажор или периодично да проверявате пулса си по време на тренировка.Бързина на изгаряне на мазнините
Според U.S. News and World Report, тренирането в долната граница на целевата зона на сърдечната честота, около 50%, е най-ефективният начин да изгаряте мазнини. В тази част от зоната около 60% от калориите, които изгаряте, идват от мазнини.
Щом сте в по-горна част на целевата зона на сърдечната честота започвате да изгаряте по-нисък процент калории от мазнини и повече от запасите на протеини в мускулите ви. Затова е от съществено значение да консумирате протеини след тежка тренировка – това ви помага да попълните загубените по време на интензивна тренировка.
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-06-28 | 23:36:12
Албена
Това за Целевата сърдечна честота неможах да го разбера много добре. Ако може да го обясните с някой пример за да е по-разбираемо, моля!
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Наскоро публикувано проучване установи, че нитратите могат да увеличат производството на сила у бързо потрепващата скелетна мускулатура при мишки, използвани като животински образец. Това се подкрепя от факта, че едно проучване при хора установи, че нитратните добавки позволяват продължително поддържане на производството на сила."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com