сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Мога ли да отслабна докато карам колело?

Мога ли да отслабна докато карам колело?

Хората, които са с наднормено тегло са изправени пред по-висок риск от животопроменящи заболявания като диабет, но отслабването и осигуряването на здравословно бъдеще не е нужно да отнемат часове във фитнеса. Карането на колело край езерото или по любимата ви планинска пътека за 30 минути помага да изгорите калориите, необходими за стройна фигура – особено, когато допълвате тренировката с хранителна диета. Приемете, че карането на колело може да играе роля във вашия план за намаляване на килограмите.

Ефективно намаляване на килограмите
Карането на колело е популярна форма на аеробно упражнение, което укрепва сърдечносъдовата система и извайва горните мускули на краката. Треньорите препоръчват аеробни тренировки на хората, които искат да намалят теглото си, защото тези упражнения изгарят голямо количество калории и подобряват потока на кръвта в тялото. Хората, които редовно карат колело, се радват на повече от просто по-стройно тяло, тъй като допълните ползи на аеробиката включват по-малък шанс да страдат от сериозни заболявания като рак. Карането на колело помага също така да се чувствате по-добре, тъй като редовното каране може да намали безпокойството и депресията.
 
Карането на колело и вашият начин на живот
Медицинският център „Кливланд Клиник” препоръчва аеробни упражнения за поне 30 минути до пет пъти седмично, но ще отслабнете повече с 60-минутни тренировки след като тялото ви се адаптира към увеличената активност. Начинаещите могат да изпитат пълните ползи от аеробните упражнения като разделят тренировката когато е необходимо така, че да включва каране на колело два пъти седмично за 30 минути. Според данни на „Клиника Майо”  човек, който тежи 70 кг. Обикновено изгаря около 292 калории на час когато бавно кара колело, докато човек, който тежи около 110 кг.  ще изгаря 436 калории на всеки час. Може да се изгорят повече калории при каране с по-висока скорост.
 
Допълнителни ползи от карането на колело
Въпреки че има многобройни методи на аеробна дейност, лекарите често препоръчват карането на колело на хора, които са с 20 или повече кг. над нормата, тъй като карането на колело води до минимално натоварване на гърба и коленете. Карането на колело е от полза и за хора, които имат проблеми с краката, които затрудняват ходенето, както и за онези, които страдат от ортопедични проблеми като артритни болки. Хора с проблеми с баланса, в т.ч. и онези, които са преживели удар или изпитват слабост в краката, може да предпочетат упражнения на лежащо колело, което предлага повече стабилност и комфорт.
 
Безопасно каране на колело
Помолете лекаря си за одобрение преди да започнете да карате колело, особено ако имате проблеми със сърцето. Вашият лекар може също да предложи и начини на здравословно хранене ако е необходимо, тъй като ще е необходимо да консумирате хранителни, нискокалорични храни, за да постигнете продължителна загуба на килограми. Докато карането с по-висока скорост изгаря повече калории, избягвайте да карате колело толкова енергично, че да не можете да говорите нормално с някой, който кара до вас, което увеличава риска от злополука. Безопасното и ефективно монтиране на велоергометър ви позволява да карате с 60 до 90 завъртания в минута.
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
43
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Ще цитираме едно от скорошните изследвания, в което шест жени с наднормено тегло в продължение на 8 седмици 2 пъти дневно приемат по 25 мг форсколин (капсули с 10% стандартизиран екстракт от форсколин). В края на изследването участничките били изгубили приблизително 5 килограма от общото си тегло и намалили процента телесни мазнини с около 8%. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com