сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Най-добрите минерали за отслабване

Най-добрите минерали за отслабване

 
Когато човек реши да отслабва, обикновено се концентрира върху приема на въглехидрати, протеини и мазнини. Но също е важно да не се пренебрегва приемът на минерали. Те не трябва да се приемат произволно, за да не се нарушава балансът на организма. Затова здравословният начин на живот изисква да се консултирате с вашия лекар, преди да повишите приема на така важните минерали.
 
Те имат значение за различни функции на организма като например апетита, чувството за глад, обмяната на веществата, нивата на кръвната захар, изгарянето на калории и много други. Всички минерали са важни за постигането на оптималното тегло и здраве. Ето защо не може да се каже, че има най-добри минерали за отслабване. Все пак някои заслужават по-специално отношение.
 
Калций
 
Връзка между приема на калций и отслабването съществува и е доста изследвана от учените. Според проучвания повишеният прием на калций намалява риска от наднормено тегло с 70%. Имай предвид, че ниско масленото и пълно масленото прясно мляко, кисело мляко и сирене съдържат еднакво количество калций.

 
Хром
 
Хромът е необходим на организма за обмяната на захарта. Без достатъчно хром, инсулинът не регулира достатъчно ефектвино нивата на кръвната захар. По този начин хромът участва в контролирането на чувството за глад. Добри източници на хром са: жълтъкът на яйцата, телешко месо, черен дроб, плодови сокове, пълнозърнест хляб и др.

 
Манган
 
Манганът помага да се регулира обмяната на мазнините и кръвната захар. Необходим е за функцията на щитовидната жлеза и за поддържане на здравословно тегло. Добри източници на манган са: спанак, ядки, овесени ядки, ананас, зелени зеленчуци, пшенични кълнове и др.

 
Цинк
 
Цинкът ще помогне да контролираш апетита. Цинкът се грижи за хормоните, като например инсулина. Недостиг на цинк изпитват пушачите, вегетарианците, тези които пият повече алкохол или пазят ниско калорични диети. Добри източници на цинк са: херинга, пшенични кълнове, телешко и агнешко месо, леща, яйца, бразилски орех, бадеми, пиле, миди и др.

 
Други нутриенти, които помагат на отслабващите
 
Коензим Q10
 
Коензим Q10 е необходим за производството на енергия. С възрастта се наблюдава дефицит на коензим Q10. Помага при проблеми със сърцето, високо кръвно налягане и имунна недостатъчност. Според проучване, хора на ниско мазнинна диета, които приемат коензим Q10 отслабват двойно повече от тези, които спазват само хранителен режим.
 
CLA (Конюгирана линолова киселина)
 
CLA в последно време е сочена като натурален фет бърнър. Счита се, че CLA повишава метаболизма, намалява подкожните мазнини, повишава растежа на мускулите, намалява холестерола и повишава защитните сили на организма.
 
Камбоджанска Гарциния
 
Една ценна добавка за отслабване е органичната киселина от плодът Малабар Тамаринд, наричано още Камбоджанска Гарциния. Тази хидроксилимонена киселина по естествен начин помага за поддържане на теглото, контролира апетита за въглехидрати, грижи се холестерола да има добри нива. Плодът Камбоджанска Гарциния се среща често в източната кухня.

 
Ако си набавяте минералите с хранителни добавки, спазвайте препоръчителните дневни дози, посочени на опаковките.
 
Препоръчани минерални продукти
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"В последната една година се наблюдава истински бум в закупуването на витамин D, чиито основен източник е светлината. Ето защо в райони със студена и дълга зима като нашите балкански ширини, суплементацията с него е задължително. Малко хора са запознати, че витамин D се класифицира като стероиден хормон, с много разнообразни функции в организма, свързани с анаболизма."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com