сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Ричард Сандрак - "Малкия Херкулес"

Ричард Сандрак - "Малкия Херкулес"

Някога чували ли сте за Ричард Сандрак? Преди няколко години беше известен, като  „Малкия Херкулес” и „Най-силното момче на света”.  Забележителна история за малко дете, което на шест  годишна възраст имаше толкова релефна коремна преса, че не стандартните шест,а цели осем плочки прозираха изпод кожата му. Той изненада и вцепени всички зрители излизайки на сцената с подобна на професионален „бодибилдър” физика.

На едва шест годишна възраст той можеше да повдигне на лежанката, забележителната за възрастта му тежест от 80кг, която се повиши на 95 докато навърши 8 годинки. Детето придоби световна популярност с участието си в документалния филм – „Най-силното дете на планетата”.Ричард пристига в САЩ когато е на 2 годинки, заедно с родителите си, Павел и Лена, от Украйна в търсене на по-добър живот. Павел, световен шампион по бойни изкуства и Лена, състезателка по аеробика, скоро осъзнали, или може би решили, че Ричард може да се превърне в „дете – чудо”.  Те започнали да го тренират още от 2 годишна възраст с леки тежести и техники от бойните изкуства.

Това продължавало и в следващите години, като тренировките прераснали в доста интензивни културистични занимания. Ричард тренирал продължително и упорито и успял да постигне забележителни резултати. Родителите му наели Франк и Шери, диетолози, фитнес инструктори и експерти в областта на бодибилдинга. На специалистите била възложена задачата да тренират и обучават детето „чудо”.  Франк и Шери съставили, здравословна фитнес програма, която той да следва и съвсем скоро резултатът бил на лице – 80 кг. на лежанката. Той продължавал успоредно с това да тренира и бойни изкуства и едва на 8 години вече притежавал най-силните ритници и удари сред връстниците си в цял свят.Способността му да вдига големи тежести на лежанката му донесла голяма популярност в цял свят, и не след дълго тя му спечелила кариера в филмовата индустрия, подобно на неговия идол Арнолд Шварценегер.
 Семейството му дори създали линия от хранителни добавки изобразяваща снимка на Ричард на опаковката.
След появата на бял свят, на документалния филм представящ случая на Ричард, хората по цял свят били притеснени и същевременно възмутени от решението на родителите му да тренират толкова малко дете с такива големи тежести. Някои дори вярвали, че бащата на детето, поставял стероиди в храната му. По-късно се разбрало, че Ричард бил доста самотен и нещастен в ранните години на своето детство, защото по-голямата част от ежедневието му преминавала в тренировки и не му било позволявано да пропуска тренировка и да живее като нормално дете.Било му забранено да излиза навън и да си играе с приятели, бил много изолиран и ограничен в действията си. Според едно интервю той бил поставен на диета, състояща се главно от различни пудри и хранителни добавки, които баща му приготвял.  До ден днешен съдържанието на тези смески е неизвестно за Ричард, именно това поражда и съмненията относно, какво се е случвало „зад кулисите”. Франк и Шери, треньорите на детето отказали да продължат с тренировките, след като телесните мазнини на Ричард паднали до забележителния 1%, или с други думи живото застрашаващо ниво на телесни мазнини.

През цялото време детето било на строга диета, която баща му задължавал да спазва. Ричард си спомня дните, когато баща му си позволявал да яде пица пред него, докато той трябвало да гладува за да поддържа смайващия за възрастта си външен вид. Бащата на Ричард бил отведен от семейството след като го уличили в посегателство над майката.  Детето твърди, че никога не е бил задължаван да прави нещо против волята си. Той казва:
„- Родителите ми тренираха през цялото време и аз желаех да се присъединя. Беше изцяло мой избор. По такъв начин израснах. Никога не съм бил задължаван!”

Времето наистина лети, Ричард Сандрак - най-силното дете на планетата днес е на 19 години, и вече не е дете, а млад мъж. След всичките премеждия в живота си и огромното внимание към него, изглежда Ричард е успял все пак да се развие, като нормален човек. Той е известен сред приятели и близки, като добро момче, което все още тренира усилено бойни изкуства, културизъм и актьорско майсторство. Да се надяваме, че ще видим още много от „Малкия Херкулес” в бъдеще.СИЛА БГ Тийм
Най-добрите продукти за сила
75
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-03-19 | 18:13:42
Гусин300кила
Всички деца трябва да се учат от това момче и неговата невероятна воля. Ако до навършване на 15 г. не сте станали 120 кг, вие сте нищо и не заслужавате да живеете!
2012-03-08 | 14:56:00
Forz
Абе ti в ред ли си !? Добри родители!? -отнели са му детството за да направят пари с него!
Хубаво е (да не казвам задължително) детето да тренира но в този случай...
То на 3-5г вместо да си играе с други бебешоци и да се занимава с интелектуални игри(а на 5-7 да подхване някой по смислен спорт от боди билдингът ) то се е учило да раздава ритници и да помпи във фитнеса
2012-01-23 | 19:33:06
Stronger
Браво! Браво! Това са добри родители! Не лигавят детето с компютри и мобилни телефончета, а вместо това от малко го подготвят за трудностите в живота! Евала!
2012-01-23 | 13:10:33
Мартин
Статията провокира доста противоречиви чувства в мен... от 1 страна е добре, че детето е насочено от малко в посока спорт. Начина по който това се е случило, не е най-подходящия. Но както се казва, всяко зло за добро. Ограниченията за него, са се подплатили с кариера в киното и световна слава, което още веднъж показва нагледно, че жертвите които всички ние правим в името на красивото тяло имат своята възвращаемост. Поздрави!
2012-01-23 | 13:06:29
strelok91
След, като прочетох , че момчето е вдигало 80 кг макс от лег реших, че нещо се будалкате с мен. Оказа се, че е истина. Невероятно е !
2012-01-23 | 13:01:52
kakao
ехааа това е една супер поучителна и много интересна история :)
2012-01-23 | 13:01:00
Ники St
Браво на момчето, напълно различен е от съвременните му връстници!!! Повече попара е хапвал :)
2012-01-23 | 12:49:11
Jordan
Много се възхищавам на такива хора. Статията е много интересна, продължавайте по същия начин. Чакам следващата с нетърпение.
2012-01-23 | 11:04:52
Sandra Aleksieva
На едва шест годишна възраст, той можеше да повдигне на лежанката, забележителната за възрастта му тежест от 80кг...
2012-01-22 | 23:01:31
Стоян
Горкото дете, ранните му години били заети 24/7 с тренирвовки ....
2012-01-22 | 18:22:16
Марин Линков
Само на мен ли това ми се струва абсурдно ?!? "Лошо" няма да сме така нацепени от малки ама...Само на мен ли това ми се струва абсурдно ?!?
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Правени са десетки лабораторни изследвания за доказване свойствата на сминдуха при намаляне кръвната захар (глюкоза) на пациенти болни от диабет, заради свойството му да подобрява гликемичния контрол/да регулира кръвната захар/ и влиянието му върху мастния метаболизъм."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com