сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Саботираш ли съня си?

Саботираш ли съня си?След тежък ден на работното място или твърде шумно парти, изглежда почти невъзможно да се насладиш на 8 часа спокоен сън. Истината е, че точно след такива напрегнати моменти в ежедневието, тялото се нуждае от ефективна почивка, тъй като недоспиването води до по трудно овладяване на стреса. Ето защо, трябва да се постараеш да му осигуриш продължителен и спокоен сън. Подготвили сме ти няколко съвета как можеш да си осигуриш пълноценна почивка и възстановяване през нощта, дори ако си подложен на стрес. 
Твоят екшън план за подобряване на качеството на съня!
 
Не работи в леглото и дори избягвай да го правиш в спалнята. Превръщайки чаршафите и възглавниците в импровизирано бюро, спираш да възприемаш леглото като място за почивка. Остави настрана лаптопа, телефона и всяко друго технологично приспособление. Изкуствената светлина, която излъчват тези устройства може да наруши естествения цикъл на заспиване на организма. 
Лягай си в разумно време (и го превърни в навик). Когато си претрупан с работа, често прехвърляш задълженията в къщи и можеш да прекараш цялата нощ в поставяне на финалните щрихи на някой проект. Подобна нощна практика води до много по-трудно фокусиране на следващия ден. Постоянното будуване до ранни зори намалява способностите за усвояване на информация и увеличава стреса и безпокойството. Опитай се да спазваш редовен режим на лягане, за да бъдеш в оптимална форма на следващата сутрин. 
Разпусни. Важно е да си осигуриш известно време за отпускане между изключването на компютъра и пъхването под чаршафите. Опитай с горещ душ, интересна книга или се наслади на чаша билков чай. Ако постоянните грижи те държат буден, опиши ги в дневник или се наслади на любимото си парче докато се унасяш. 
Заложи на следобедната дрямка. Ако чудовището, наречено стрес, ти е попречило да се наспиш и да си починеш истински предната вечер, опитай да дремнеш през деня. От 10 до 20 минути би трябвало да са достатъчни, за да се събудиш освежен и бодър. Единственото условие е , дрямата да не продължи твърде дълго, за да можеш след това да се наспиш през нощта.


 
 
Продукти за спокоен и продължителен сън
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
25
.
00
лв.
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Високите нива на тестостерон са пряко свързани с увеличаването на силата и мускулната маса. Колкото повече е свободният тестостерон в организма толкова по-висок е азотния баланс и се усвоявят повече белтъчини от мускулите, а впоследствие и подобрено възстановяване. Агресията и психическата мотивация в залата е по-висока, а това води до по-високи постижения."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com