сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Сезонът на гейнърите

Сезонът на гейнърите

С идването на студените месеци най-търсните хранителни добавки безспорно са гейнърите. Те набавят голямо количество допълнителни калории, които спомагат за по-бързото покачване на мускулна маса. Но и при техния избор има няколко особености, на които трябва да се обръща внимание.

 

В последните години представата ни за гейнър определено се промени. Докато в началото популярна беше комбинацията от въглехидрати и белтъчини в съотношение 5:1, сега все по-често се налага мнението, че най-удачно е протеините и въглехидратите да са с почти изравнено съдържание.

Това се налага поради голямото натрупване на мазнини от прекомерното зареждане с въглехидрати (в частност захари).

 

Друга особеност, на която трябва да се обръща внимание, е от какъв източник са въглехидратите – обикновен малтодекстрин, царевично нишесте, скорбяла от ечемик. Последните два определено са далеч по-удачен избор, заради по-качественото им усвояване от организма.

 

Не трябва да се забравя и допълнително добавените съставки – в много от новите гейнъри има креатинови матрици, глутамин, мастни киселини, фибри, витамини и минерали, аминокиселини, които придават един по-завършен вид на продукта.

 

И може би най-важният аспект – какъвто и гейнър да изберерете, гледайте на етикета на продукта дневната доза да ви набавя поне 50 грама протеин

Сила БГ Тийм

Препоръчани продукти от СИЛА БГ
139
.
90
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"MUTANT PRO е многокомпонентна протеинова матрица с 10 източника на белтъчини, добавени MCT и CLA, фибри за по-добро усвояване. Несравнимият вкус е уникалната черта на всички прахообразни продукти на PVL, които я отличават от останалите марки."

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com