сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Сезонът на гейнърите

Сезонът на гейнърите

С идването на студените месеци най-търсните хранителни добавки безспорно са гейнърите. Те набавят голямо количество допълнителни калории, които спомагат за по-бързото покачване на мускулна маса. Но и при техния избор има няколко особености, на които трябва да се обръща внимание.

 

В последните години представата ни за гейнър определено се промени. Докато в началото популярна беше комбинацията от въглехидрати и белтъчини в съотношение 5:1, сега все по-често се налага мнението, че най-удачно е протеините и въглехидратите да са с почти изравнено съдържание.

Това се налага поради голямото натрупване на мазнини от прекомерното зареждане с въглехидрати (в частност захари).

Друга особеност, на която трябва да се обръща внимание, е от какъв източник са въглехидратите – обикновен малтодекстрин, царевично нишесте, скорбяла от ечемик. Последните два определено са далеч по-удачен избор, заради по-качественото им усвояване от организма.

 

Не трябва да се забравя и допълнително добавените съставки – в много от новите гейнъри има креатинови матрици, глутамин, мастни киселини, фибри, витамини и минерали, аминокиселини, които придават един по-завършен вид на продукта.

И може би най-важният аспект – какъвто и гейнър да изберерете, гледайте на етикета на продукта дневната доза да ви набавя поне 50 грама протеин

Сила БГ Тийм

Препоръчани продукти от СИЛА БГ
99
.
99
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Според Американското психиатрично дружеством 80-90 % от случаите на депресия могат да се лекуват успешно, но две трети от страдащите от депресия не получават нужната им помощ. Мнозина не търсят лечение, защото се срамуват, или защото са обзети от летаргия и отчаяние."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com