сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Телесна метаморфоза с Крисчън Бейл

Телесна метаморфоза с Крисчън Бейл

Крисчън Бейл е от онзи възхитителен тип актьори, които не допускат компромиси с участието си и отдават всичко, за да влязат в роля и да бъдат възможно най-убедителни на големия екран. Във всеки филм физиката на Крисчън няма нищо общо с начина, по който е изглеждала предишния път, в който сме го гледали. Той буквално трансформира тялото си, отслабвайки или наддавайки с килограми, които ни се виждат невъзможни. 
 
За да се подготви за ролята си в “Машинистът” (2004), Крисчън отслабва с 28кг до 55кг за 3-4 месеца, минавайки на диета от ябълки, кафе и цигари. След което трябва да възстанови теглото си и да качи още почти 30кг чиста мускулна маса за шест месеца [!], за да може да започне снимките на “Батман: В Началото” (2005). По всичко личи, че той не е прибягвал до стероиди – физиката му изглежда естествена и не прекалено “нацепена”. Освен мускули, той е трябвало да развие и много сила и подвижност, за да може да изпълнява бойните сцени и други каскади.
 
Тази статия ще ви предложи малко информация относно тренировките и хранителния режим на Крисчън Бейл по онова време. Както и повечето от вас и ние нямаме търпение да видим как ще изглежда той в предстоящия “The Dark Knight Rises” и да се доберем до по-актуалната му тренировъчна програма.


Изумително, нали?

Диетата

Целта на Крисчън е била покачване на маса. На много маса. Започвайки от почти застрашаващо живота тегло на недохранен човек, той е качвал с 6000 калории на ден, хранейки се през два-три часа. Храната му е била в съотношение 1:2:3 – 1 части мазнини, 2 части протеини, 3 части въглехидрати.
 

Тренировките

За да влезе в образа на супергерой, Крисчън залага на силови и експлозивни упражнения като пауър клийн и клякане с отскок. Едно добро упражнение за развиването на експлозивна сила е бенч преса на смит-машина, където "експлодирате" с изтласкване на тежестта така, че ръцете ви да я подхвърлят нагоре и гравитацията да я върне обратно в тях. Трябва да упражнявате пълен контрол над всеки момент от упражнението!

Място в програмата имат и други базови упражнения като клякане, мъртва тяга и военни преси.
 
Ето как би изглеждала тренировката на Крисчън през седмицата:

Ден 1 

 
Суперсет на набиране и издърпване на скрипец за гръб – 4 серии, 12 повторения. Това се използва като загрявка и подготвя тялото за тежки силови упражнения.
 
Хай-пулове: 4 серии по 10, 8, 6 повторения. При изпълняването трябва да “експлодирате” от пръстите на краката.
 
Пауър клийн: 4 серии по 10, 8, 6 повторения. Чудесно упражнение за натрупване на мускулна маса, което натоварва повечето главни мускулни групи.
 

Ден 2

 
Спринтове: 5 пъти спринт на 30м и 5 пъти спринт на 40м. Почивка  между спринтовете – 1 минута, между дистанциите – 2 минути.
 
Клякане с отскок: 4 серии по 10, 8, 6 повторения. Работната тежест трябва да е минимална, за да не се нараните – можете да го изпълнявате и с тежестта на тялото.
 
Напади: 4 серии по 10 повторения

Ден 3

 
Загрявате с 3 серии флайсове с дъмбели по 12 повторения и бенч преса на смит-машина – отново 3 серии по 12 повторения. Трябва да използвате максимална за възможностите ви тежест.
 
Експлозивна бенч преса: става дума да изтласквате щангата така, че ръцете ви да я пускат за кратко и гравитацията да я връща обратно в тях. 4 серии по 10, 8, 6 повторения. Упражнявайте пълен контрол над тежестта!
 
Рикошети: маркирате си един квадрат на пода и започвате да скачате от ъгъл на ъгъл в четирите му ъгли с максимална бързина. Две минути скачате, 30 секунди почивате. Упражнението се изпълнява за половин час.
 

Ден 4

Този ден е почивен, но трябва да се движите – например, да потичате или поплувате.
 

5, 6 и 7 ден:

Повтаряте 1, 2 и 3 ден

Финални думи

Тези упражнения ви дават всичко необходимо да трансформирате тялото си в такова на супергерой. Ще тичате по-бързо, ще скачате по-високо и рефлексите ви ще станат по-бързи. Но не се захващайте да ловите престъпници -.оставете това на Батман или Бойко Борисов. Използвайте постиженията си, за да задиряте мацките в залата. :)
 
Сила БГ Тийм

Снимки: Интернет
Суплементи от лабораторията на Батман!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Всичко, което можем да научим е, че Nutrabolics имат нова ароматизирана пудра на бюрото си. Тя може да бъде една от много видове добавки, но ако се съди по размер и количество опции, изглежда като комплекс за преди тренировка."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com