сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Топ 3 ползи на МСТ маслото

Топ 3 ползи на МСТ маслото

MCT маслото е  хранителна добавка, която напоследък става все по-популярна сред спортистите и фитнес маниаците. Както подсказва името му, маслото от триглицериди със средна верига (MCT) съдържа вериги от мазнини със средна дължина, наречени триглицериди. Поради по-късата си дължина, МСТ се усвояват по-лесно от по-дълговерижните мастни киселини, намиращи се в много други храни.

MCT маслото най-често се извлича от кокосово масло, тъй като повече от 50% от мазнините в кокоса идват от MCT. Съществуват четири различни типа МСТ, от които каприловата и каприновата киселина са най-често използвани за МСТ масло. В някои случаи тези специфични видове имат уникални предимства.

За това, ние от SILABG.COM решихме да те запознаем с Топ 3 ползи, които можете да получиш от добавянето на MCT масло към диета ти.
 
Подпомага свалянето на килограми

Доказано е, че MCT маслото увеличава освобождаването на два хормона, които могат да насърчат усещането за ситост в тялото: пептид YY и лептин. Множество проучвания доказват, че хората, приемащи 2 супени лъжици MCT масло като част от закуската си, в крайна сметка ядат по-малко храна за обяд. Това се дължи на факта, че то има позитивен ефект върху чувството за ситост.

Освен това някои по-стари проучвания показват, че приемането на MCT масло може да помогне за намаляване на телесното тегло и обиколката на талията. Изследванията показват, че то може да помогне за предотвратяване и на затлъстяването.
MCT маслото има около 10% по-малко калории от дълговерижните триглицериди (LCT), които се намират в храни като зехтин, ядки и авокадо.MCT могат също да се превърнат в кетони, които се произвеждат от разграждането на мазнините, когато приемът на въглехидрати е нисък. Ако следвате кетогенна диета, която е с много ниско съдържание на въглехидрати, но с високо съдържание на мазнини, приемането на MCT масло може да ви помогне да останете в състояние на изгаряне на мазнини, известно като кетоза .
 
Повишава енергията

Тялото абсорбира MCT по-бързо от дълговерижните триглицериди (LCT), които съдържат повече въглеродни атоми във веригите си на мастни киселини. Поради по-късата им дължина на веригата, МСТ се придвижват по-бързо от червата до черния дроб и не изискват жлъчка за разграждане, както правят мазнините с по-дълга верига.
В черния дроб мазнините се разграждат, за да се използват или като гориво, или да се съхраняват като телесни мазнини. Тъй като MCT лесно навлизат в клетките ви, без да се разграждат, те могат да се използват като непосредствен източник на енергия.
 
Когато сте на кетогенна диета, MCT могат също да се превърнат в кетони в черния дроб. Тези кетони могат да преминат през вашата кръвно-мозъчна бариера, което ги прави източник на енергия за вашите мозъчни клетки.


 
Балансира нивата на кръвната захар

MCT маслото може също така да има ползи и при хората с диабет. Доказано е, че MCT намаляват натрупването на мазнини и увеличават изгарянето на мазнини, което може да помогне неимоверно при контролирането на диабета.

MCT маслото може потенциално да помогне за управлението на диабета чрез намаляване на складирането на мазнини и увеличаване на изгарянето на мазнини. Може също да помогне за управление на кръвната захар.
 
СИЛА БГ Тийм!
Препоръчани продукти:
89
.
00
лв.
55
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"От 1969г. насам силимаринът е доказан като мощно защитно средство срещу тежките метали, пестициди, органофосфати и други замърсители, които навлизат през кожата и се отлагат в черния дроб с години, причинявайки бавни щети на органа. Известен е и случаят от 1981г. с д-р Вогел от Мюнхенския университет, лекуващ пациенти, погълнали мухоморка. При прогнози за 30-40% смъртност ежедневното инжектиране на силимарин довежда този процент до 0."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com