сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Тренировка вечер - по-добри резултати?

Тренировка вечер - по-добри резултати?

Интересно, но се оказва, че тренировката вечер може би е по-ефективна за покачване на чиста мускулна маса, сила и релеф в сравнение с тази сутрин. Хипотезата се основава на базисната физиология на регулирането на телесните функции през деня. В продължение на деня тялото преминава между периоди на положителен и отрицателен азотен баланс, метаболитният ритъм се променя и влияе върху протеиновия синтез, калорийния разход, възстановяването на мускулните клетки и гликогена след тренировка. Дали вечерта не е най-удачното време да получите максимума от тренировката?
 
В непубликувано досега изследване (Scheet, T. (2005). Effect of training time of day on body composition, muscular strength and endurance. National Strength and Conditioning Association Annual Meeting, Las Vegas.) американски изследовател изследва значението на времето, по което се тренира при 16 културисти. В продължение на 10 седмици едната половина тренира преди 10 сутринта, а другата тренира вечер след 18 часа. Резултатите показват, че трениращите вечер са получили с 3% повече мускулна маса и са свалили с 4% повече мазнини в сравнение с трениращите сутрин. Изследователят свързва резултатите с метаболитния ритъм. Според него той намалява през вечерта. Ако тренирате вечер, вие го принуждавате да заработи по-усилено и да изгаря повече енергия на следващия ден.

 
Друго любопитно изследване на френската лаборатория INSERM (Guette, M., Gondin, J., Martin, A. (2005). Time-of-day effect on the torque and neuromuscular properties of dominant and non-dominant quadriceps femoris. Chronobiology International) проучва 10 мъже в добро здраве, трениращи през интервали от 4 часа между 6 сутринта и 10 вечерта. Най-високите нива на мускулно съкращение (тоест сила) били наблюдавани вечер, а най-ниските - сутрин. Изследователите забелязали и взаимовръзка между телесната температура и силата. Според тях телесната температура и метаболизмът са най-високи около 4 следобед, което предизвиква мускулните клетки да работят с максималния си капацитет през вечерната тренировка.

 
В крайна сметка кога е най-доброто време да се тренира? Знаете, единствената лоша тренировка е тази, която въобще не се е случила. Но ако тренирате вечер ще се възползвате от метаболитни предимства и повишена сила. Изглежда телата ни са устроени да отбелязват най-добри постижения вечер. Ако можете да си го позволите, тренирайте вечер като шампиона Тути. А ако не - не се отчайвайте, защото разликите в резултатите са пренебрежими.
 
Сила БГ Тийм
Източник:
MuscleTech
Препоръчани продукти за вечерна тренировка
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Една от тайните на предотвратяването на натрупването на мазнини са кардио упражненията. Много бодибилдъри ги изключват в период за маса, което е грешен ход. Два-три пъти седмично можете да правите 10-15 минути високоинтензивно кардио, или стандартни кардио упражнения до 20 минути. Това ще задържи мазнините под контрол, освен ако не преяждате."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com