сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Здравословните ползи от секса

Здравословните ползи от секса

 
 
Сексът е много повече от физическо удоволствие – той може да осигури ценна подкрепа за здравето ти по различни начини. Освен, че създаваш интимна връзка, той ти помага да изгориш калории, да повишиш естествените защитни сили и да стимулираш организма да произвежда хормони с важна роля за здравето. Виж какво влияние оказва сексът върху тялото и здравето:
 
 
 
Мозъка
 
Прави ни щастливи
 
По време на оргазъм, в тялото се освобождават серотонин, ендорфини и окситоцин, хормони, които намаляват стреса и подобряват настроението. Освен, това редовният полов живот може да повиши самочувствието и да предизвика продължително чувство на щастие.
 
 
Намалява болката
 
Преди да посегнеш към аспирина, опитай с оргазъм. Високите нива на ендорфини, освобождавани по време на полов акт, облекчават симптомите на мигрена и главоболие. При някои жени дори се наблюдава подобряване на състоянието при артритни болки и болки в краката.

 
Подобрява качеството на съня
 
Чудите се защо след секс често ви се приспива? Това явление се дължи на освобождаването на хормона пролактин след секс. Действието на този хормон води до пълно отпускане и чувство на сънливост.
 


 
 
Носът
 
Редовният полов живот повишава обонянието при жените. Това се случва под влиянието на хормона пролактин.
 
 
Кожа и коса
 
Хората, които правят секс поне 3 пъти седмично изглеждат по-млади в сравнения с тези, които правят секс два пъти седмично. Редовният секс съдейства за освобождаването на хормони, включително тестостерон и естроген, които запазват младият и жизнен вид на тялото. Естроген доказано съдейства за поддържане на мека кожа и лъскава коса.

 
Сърце
 
  • Мъжете, които правят секс поне 2 пъти в седмицата са изложени на по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания в сравнения с тези, които правят секс веднъж месечно или по-рядко.
  • По-малко от 1% от сърдечните болести се свързва със сексуална активност.
  • Научни изследвания потвърждават, че сексът понижава систоличното кръвно налягане, както и напреженението в период на стрес.
  • Рискът от смърт при мъже, които правят секс 2 пъти седмично или по-често е с 50% по-нисък в сравнение с тези, които правят секс веднъж в месеца или по-рядко.
  • Оргазмът при жените намалява риска от крампи, т.к. предизивкава контракции на матката, които съдействат за изхвърляне на определени съединения от тялото, които биха могли да предизивкат схващане. 



 
Гърди 
 
Жените с нередовен полов живот са изложени на по-голям риск от развитие на рак на гърдата.
 
 
Имунна система
 
Според здравните експерти сексуално активните хора отсъстват по-рядко от работа по болест. Тези, които правят секс 1-2 пъти седмично имат по-добра имунна защита в сравнение с хората, които не водят активен полов живот. Редовният секс води до по-високи нива на антитела – имуноглобулин, които се борят с болестите и заразите.
 

Повишава либидито
 
Звучи странно, но сексът е като затворен кръговрат. Колкото по-често правиш секс, толкова по-голямо е сексуалното ти желание. Май старата приказа, че сексът води до пристрастяване ще се окаже вярна.
 
При жените, редовният полов живот подобрява овлажняването на влагалището и оптимизира кръвообръщението, което е предпоставка за още по-голямо удоволствие от сексуалния контакт и по-голямо желание.

 
 
Репродуктивна система
 
Редовният секс при жените се асоциира с повишена плодовитост и по-добри репродуктивни способности.

 
Простата
 
Сексът предизвикава контракции и укрепва мускулите в областта на таза, което оказва положително влияние при проблеми с уринирането при мъжете и жените или еректилна дисфункция при мъжете. Освен това, мъжете, които получават оргазъм поне 5 пъти седмично са изложени на по-малък риск от рак на простата.

 
Тренировка
 
Сексът е един страхотен вид упражнение. Разбира се, той не може да замести изцяло тренировъчната ти програма, но все пак е физическа активност. По време на секс горим около 5 калории/минута или средностатистически между 100-250 калории. По време на полов акт се ускорява пулса и се активират различни групи мускули. И както при всяко упражнение, постоянството и честотата определят качеството на резултатите.
 
Физическата активност се свързва с по-високо ниво на сексуално задоволяване.



 

Други

Активният полов живот поддържа баланса на естроген и тестостерон в тялото, а това е предпоставка за по-добро здравословно състояние.
 
Сексът веднъж седмично намалява честотота на горещите вълни по време на менопауза.

Активният полов живот е предпоставка за по-кратък менструален цикъл.

 
Заключение
 
Освен, че те кара да се чувстваш страхотно, сексът ти помага да поддържаш добра форма, стимулира мозъчната дейност, подобрява сърдечната честота и помага на тялото ти да се пребори с болестите.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Топ продукти за високо либидо
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Дори продуктът на Optimum Nutrition да се окаже подходящ за ежедневието, по-добре е да го третирате като всички останали предтренировъчни буустъри и да го използвате само когато има нужда."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com