сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Сексът - просто забавление, или нещо повече?

Сексът - просто забавление, или нещо повече?

Оказва се, че сексът е добър за вас по начин, който дори не сте си представяли. Сигурно последното нещо, което ви минава през ума, когато сте възбудени, е повишаване на имунитета и поддържане на здравословно тегло. Да, но хубавият секс предлага всички тези ползи за вашето здраве.

    1. Сексът понижава стреса
Модерният живот е изпълнен със стрес. И докато има много доказани начини за намаляване на стреса като: упражнения, чаша вино в края на деня, сутрешна медитация, разходка сред природата и така нататък, се оказва, че добрият стар секс може да свърши същата работа!

Една от големите ползи от секса е понижаването на кръвното налягане и преди всичко намаляването на стреса. Едно шотландско изследване, в което взели участие 24 жени и 22 мъже, които водели дневник на своя сексуален живот, дало доста интересни резултати. Изследвали участниците, подлагайки ги на стресови ситуации, като например – да говорят пред публика и др. и забелязали, че кръвното налягане отговаря на стреса.

Тези от групата, които имали по-чести сексуални контакти реагирали по-добре на стреса. Същата група показала, че по-честите полови контакти водели до по-ниско диастолно кръвно налягане и също така открили връзка между прегръдките между партньорите по време на секс и по-ниското кръвно налягане при жените.
    2. Секса повишава имунитета
Доброто сексуално здраве може да означава добро физическо здраве. Правенето на секс веднъж, два пъти седмично се свързва с по-високи нива на антитела наречени имуноглоболин А или за кратко ИГА, които могат да ви предпазят от настинки и други инфекции. При едно изследване проведено в Уилксбъри (САЩ), били взети проби от слюнка,която е носител на ИГА от 112 колежани, които дали сведения за честотата на своите сексуални актове. Оказало се, че тези които правели секс по 1-2 пъти седмично имали, много по-високи нива на ИГА от останалите който били абстинентни.

    3. Секса гори калории
Имате няколко излишни килограма за сваляне, но не желаете да прекъснете своята любовна афера с шоколадовата торта и сладките изделия? Секса може би е варианj! Е, може би не толкова продуктивен колкото традиционната силова и кардио тренировка, но се оказва, че 30 минути секс изгарят средно около 85 калории и повече. Може да не изглеждат много, но ако сметнем 42 половин часови сесии са равни на 3,570 изгорени калории, които са повече от достатъчни да изгубим около половин килограм от теглото си. По същата логика се оказва, че вие може да изгорите този половин килограм с 21 едночаови сесии.
„Секса е чудесен начин за тренировка”, казва Пати Бритън сексолог от Лос Анджелис, президент на Асоциацията на сексуалите терапевти. Изисква се физическо и психическо усилие за да се направи както трябва, казва тя.


    4. Секса подобрява дейността на сърдечно съдовата система.
Някои възрастни хора се притесняват, че емоциите, които изпитват по време на секс, могат да им докарат сърдечен удар, но това не е така според изследване, проведено в Англия. В журнала, публикуван в Епидемиология и Обществено здраве, учените открили, че няма връзка между честотата на сексуалните актове и случаите на инфаркт при 914  мъже, които били наблюдавани в продължение на 10 години.
Ползите от секса, за сърцето не свършват до тук. Изследването също така показало, че правенето на секс 1-2 пъти в седмицата намалило риска от инфаркт с фатален край при половината от мъжете в сравнение с останалата част, които правели секс средно по 1 път месечно.

    5.  Секса намалява болката
Когато се отдели хормона окситоцин, ендорфина се повишава и болката намалява. Когато главоболието, болките от артрита или пред менстроалния синдром изглежда, че се подобряват, може да благодарите за това на високите нива на окситоцин в кръвта си. В едно изследване, публикувано в издание за експериментална биология и медицина, 48 жени които инхалирали окситоцинови пари показали по-слаба чувствителност на болка при убождане на пръстите на ръцете.  Сексът ускорява зарастването на рани и оттоци.

    6. Секса ви помага да спите по-добре.
Окситоцинът, отделящ се при оргазъм, също така подобрява съня.
Пълноценния сън от своя страна носи множество ползи за здравето, като поддържане на здравословно тегло и кръвно налягане. Това е нещо върху, което си струва да се замислите особено, ако често се питате защо вашия партньор заспива веднага след като секса приключи. Следващия път когато не може да заспите, прескочете чашата с мляко и вместо това се отдайте на любовната игра.    7. Фонтан на младостта
Всеки път, когато достигнете до оргазъм, хормонът DHEA – (дехидроепиандростендион) се повишава в отговор на сексуалната възбуда и еякулиране.
DHEA подсилва вашата имунна система, възстановява тъкани, поддържа кожата ви здрава и дори работи като антидепресант. И в крайна сметка една от основните ползи от редовния секс е потенциално по-дългият живот.

Също така хормоните тестостерон и естроген се повишават по време на секс. Тестостерона прави много повече от това да повишава желанието ви за секс, той помага при формирането на костите и мускулите и също така поддържа сърцето ви в отлична форма.

    8. Секса като тренировка.
Според едно проучване на BBC, повече от 90 % от двойките се отдават на мисионерската поза в леглото, която от своя страна им носи големи ползи. Сексуалния акт в тази поза изисква добро балансиране на теглото и запазване на равновесието. Въвлечени са множество мускули.
Докато мъжкия партньор е отгоре, жената лежейки също може да разтяга гръбните си мускули, извиваики кръста и стягайки коремната преса.

Когото мъжът е отгоре, целият натиск се поема от ръцете и раменете му, освен това лактите и коленете се използват максимално докато балансира в такава позиция. Той непрекъснато ангажира мускулите в тези области на тялото. В допълнение бедрените мускули непрекъснато работят, тъй като в такава поза обикновенно през по-голямата част от времето сме на колене.

Жената - отгоре. Още една поза, в която можем да потренираме.
Жената достига до оргазъм много по-бързо, когато е отгоре. Да оставите нежната половинка да води парада се оказва доста добър избор на упражнение в леглото. Тази поза позволява на двамата партньори да се насладят на еднакво участие в тренировъчното занимание. Жената използва ръцете си, за да поддържа темпото с ритмични движения нагоре и надолу, докато той използва своите, за да поддържа тялото й, осигорявайки равновесие. Когато жената е отгоре, обикновено теглото й се поема от мъжа.  За една дама е достатъчно да поддържа тази поза за по-продължително време, за да изтощи мускилите на бедрата, седалището, ръцете и гърдите в най-пълна степен.    9. Секса като анатидепресант
Независимо дали ще е секс с непознат или спонтанен изблик на страст в домашното легло с любимия човек, сексът дава на хората онова чувство на опиянение, което ни кара да забравим за ежедневните проблеми, поне за малко. Напрежението от градския живот, самотата и отегчението от връзката, често ни кара да се чувстваме потиснати и депресирани. Сексът е чудесен начин да се откъснете от тези чувства и да се отървете от нервите и ежедневните проблеми.

Ето и няколко продукта, които ще подобрят представянето ви в леглото.
1. Розова Магия
2. Разгонен Козел
3. Бабини зъби
4. Сминдух
5. Гинко билоба
6. Палма джудже
7. Ди-Аспартова киселина

Сила БГ Тийм
Добавки за повишаване на либидото
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Лесен начин да определите с колко сте увеличили сърдечната си честота е да прецените колко лесно е да поддържате разговор докато тренирате."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com