сила бг магазин
сила бг медия
»
»
10 начина да изцедите кардио тренировката

10 начина да изцедите кардио тренировката

Хайде, маниаци! Лятото започва да се разгаря и имате само месец да стопите последните излишни мазнини и да покажете труда си на плажната публика. С тези 10 трика ще можете да извлечете допълнително натоварване от кардио тренировката и, в комбинация с хубав фет бърнър, да заизглеждате страхотно след няколко седмици.
 
10. Тичайте по наклон
Бягането е формата на кардиото, която гори най-много калории. Опитайте да потичате върху хълм или баир, или нагласете пътечката в залата на известен наклон. В идеалния вариант можете да намерите наклон, който ви отнема 15-20 секунди да се изкачите по него с тичане, и да повторите 5-6 пъти.
 
9. Сменяйте пътечката с колело
Един добър начин да натоварите повече различни мускули в кардио тренировката е да сменяте пътечката/кростренажора с колело и обратно. Ако добавите 1-2 минути тичане към тренировката ви с колелото, ще получите предимствата на всички кардио уреди в една тренировка.

 
8. Интервално кардио с лицеви опори
Ако тази седмица не ви достига времето да се отдадете както трябва на фитнеса, вместо да избирате дали ще правите кардио или ще вдигате тежести, можете да съчетаете и двете. Докато тичате, на всеки две минути (или повече , както решите) спирайте и правете по десет лицеви опори, десет клека или повдигания от лег. Това ще увеличи метаболизма ви след тренировката и ще изгорите повече мазнини, а и ще нападнете всички централни мускулни групи.
 
7. Плувайте с различни стилове
Една от ефективните алтернативи на бягането е плуването. То раздвижа цялото ви тяло, а водата осигурява съпротивление. За един час ще изгубите стотици калории. За да сте сигурни, че мускулите ви са максимално натоварени от плуването, сменяйте стила с движения на ръцете пред гърди, пред тяло и зад тяло. Така ще натоварите мускулите от много ъгли, а тялото ви няма да свиква с еднообразни движения.

 
6. Суперсет с вдигане на тежести
За да вкарате вариация, горяща калории в тренирповката си, научете се да скачате на въже. След всяко упражнение скачайте по 1-2 минути, но избягвайте да го правите при тренировка за крака, защото няма да можете да починете както трябва.
 
5. Мислете за мускулите си
Връзката между съзнание и мускули е много важна. Не става дума да изричате мантри за покачване на мускулна маса, а да отпускате горната част на тялото, когато тренирате долната, и обратното. Това ще направи кардио тренировката ви по-качествена.

 
4. Отделяйте време за охлаждане
Тоест правете най-популярната форма на интервалната кардио тренировка – бягайте или натискайте педалите колкото ви държат краката, след което си починете, като намалите оборотите за 3-5 минути. Направете го 3-4 пъти и ще имате много интензивна кардио тренировка.
 
3. Карайте кънки
Един чудесен спорт за лятото е карането на кънки – то ще подсили долната част на тялото ви. За още по-добри резултати се спускайте възможно най-ниско, докато карате – това ще развие квадрицепса и бедрата.

 
2. Поиграйте скуош
При това с по-добър от вас опонент, който наистина ще ви накара да преследвате топката и да се изпотите. Ще станете по-ловки и с по-добра координация, и ще подобрите анаеробния си капацитет.
 
1. Eлиминирайте почивката
Преминавайте към следващото упражнение, докато тренирате с тежести, без да правите почивка. Заложете на по-леки тежести, за да не се проснете на пода и включете упражнения като клекове с подскок, напади и лицеви опори с пляскане на длани. Ще развиете страхотна сила и рефлекси и ще увеличите сърдечната честота, което ще ви постави в зоната на горене на мазнини.

 
Недейте да страните от кардиото. Изпробвайте съветите и вземете най-доброто, което кардио тренировката може да ви предложи.
 
Сила БГ Тийм   
Най-добрите фет бърнъри
71
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

""Всеки иска да използва стероиди за по-бързи резултати. Аз мисля, че трябва да си упорит и няма да са нужни стероиди. Само с хранителен режим и с подходящи добавки също могат да се постигнат фрапиращи резултати." - Цветелин Тодоров"

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com