сила бг магазин
сила бг медия
»
»
6 грешки по време на режим за отслабване

6 грешки по време на режим за отслабване

 


Виж кои са най-често допусканите грешки в процеса на отслабване и намери начин да ги избегнеш, за да постигнеш желаните резултати и мечтната фигура по-бързо и по-лесно!
 


Грешка 1: Увеличаваш степента на активност неравномерно
 
Един от най-бързите начини да накараш метаболизма си да спре е като увеличаваш активността във фитнеса безразборно, докато спазваш хранителен режим за намаляване на мазнините. Това е така, защото тялото има няколко механизма, чрез които се опитва да запази сегашното си състояние. Когато изведнъж рязко увеличиш физическото натоварване (например кардио тренировки два пъти на ден) по време на нискокалорична диета, тялото се бори и се нагажда, като намалява енергите си разходи. Това означава по-бавен метаболизъм и забавени сигнали от централната нервна система, което означава по-малко количество изгорени мазнини като цяло. 
 
Решението: Започни своята тренировъчна програма стъпка по стъпка, като постепенно увеличаваш интензивността, продължителността, трудността и честота, за да избегнеш платото. 

 


Грешка 2: Напълно изключваш въглехидратите от менюто 
 
Проучванията показват, че въглехидратите са важен фактор в нивата на Т3, тироиден хормон, който контролира метаболизма. Проучванията показват, че при хора, които консумират нула въглехидрати в продължение на две седмици, се наблюдава забавяне на метаболизма с 47%. В допълнение, липсата на въглехидрати се отразява отрицателно на тренировките, т.к. те отговарят за попълване на гликогеновите запаси, необходими за производството на АТФ (аденозин трифосфат), енергийната валута на тялото. Доказано е, че около 120-130 грама въглехидрати на ден спомагат за поддържане на едно добро ниво на T3S. 
 
Решение: Не се отказвай изцяло от въглехидратите в диетата си. Проучванията показват, че два дни с нисък прием на въглехидрати (по-малко от 100 грама) оказват положително действие за намаляване на мазнините в тялото. Опитай да приемаш минимум 50 гр въглехидрати в два последователни дни през седмицата.

         
 
 
Грешка 3: Без захранване
 
Колкото по-високи са нивата на мазнини в тялото, толкова повече лептини циркулират в него. Важна функция на лептина е информирането на мозъка (чрез хипоталамуса) колко енергия се съхранява в тялото (телесни мазнини) и колко се влива (калории, по-специално въглехидрати). Ако нивата на лептини са ниски, мозъкът сигнализира на тялото да намали разхода на енергия. Един от механизмите, чрез които го прави е чрез забавяне на метаболизма. Нивата на лептин могат да паднат с 50% след една седмица диета, което забавя  метаболизма и резултатите. 
 
Решение: Избери един ден за захранване с нискомаслени/ високовъглехидратни храни, за да повишиш обратно нивата на лептин до нормалните и да ускориш метаболизма. Колкото повече отслабваш, толкова по-често трябва да планираш ден за захранване.

 

Грешка 4: Не се храниш разнообразно
 
Една храна не може да се определи като най-добрата или по-добра от друга. Всяка храна съдържа ценни микроелементи, които други видове храни не съдържат. Ето защо, когато се ограничаваш и  консумираш само една група храни - например пилешко месо – всъщност ти повишаваш дефицита на хранителни вещества, срещани в друга хранителна група. 
 
Решение: Възползвай се от разнообразието от чисти и висококачествени хранителни източници като пилешко месо, говеждо месо, свинско месо и риба, зърнени храни, бобови растения, семена, плодове и зеленчуци. Опитай се да избегнеш яденето на една и съща храна твърде често - и без това рано или късно ще ти омръзне.

 
 
Грешка 5: Пренебрегваш нивата на калций
 
По време на диета за намаляване на мазнини, хората обикновено увеличават приема на протеин, като същевременно намаляват въглехидратите и мазнините. Продължителна високопротеинова/нисковъглехидратна диета без прием на добавки с калций, може да предизвика отрицателен калциев баланс. В такъв момент, киселинно-алкалното равновесие в организма се нарушава, като средата става по-кисела, а това води до извличане на калций от костите. Този процес може да доведе до образуване на камъни в бъбреците. 
 
Решение: Увери се, че си набавяш допълнително количество калций в комбинация с витамин D3 за да по-добро усвояване на калция, за да предотвратиш загуба на костна маса.

 
 
Грешка 6: Използваш леки тежести 
 
Повечето хора смятат, че трябва да тренират с големи тежести, когато се стремят към изграждане на мускули, а по-леки тежести, за да изгорят мазнините и да вдигнат тонуса. Оказва се, че от гледна точка на тялото, това не е съвсем правилно. Калорийният дефицит представлява заплаха за състоянието и развновесието на организма. В този случай, основна цел на тялото е да поддържа това, което му е необходимо, а мускулите не са от първа необходимост. 
 
Решение: За да поддържаш мускулната маса, трябва да продължиш с вдигането на големи тежести. Можеш да оформиш тялото като използваш една идея по-леки тежести в сравнение с тези за изграждане на мускулатура - около 75-85% от максималната тежест на едно повторение. 
 
Топ продукти за намаляване на тегло
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Независимо дали искате да намалите телесните мазнини или да увеличите мускулната маса, трябва да постигнете някакъв баланс в приема на мазнини с въглехидрати и протеини. Умерен прием на правилните мазнини може да помогне за трупане на чисти мускули и в много и да ви помогне в орелефяването. Като цяло, бодибилдърите чиято цел е релеф или растеж се сремят да приемат 20% от калориите си под формата на мазнини, от здравословни източници, които сме описали долу."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com