сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Червена боровинка - супер храна и хранителна добавка.

Червена боровинка - супер храна и хранителна добавка.

Родината на червената боровинка (cranberry) е Северна Америка. Години наред червената боровинка се използвала предимно за бързо зарастване на рани и като лекарство против скорбут, поради високо съдържание на витамин С. Днес най-характерното за боровинката е способността ѝ да предпазва от инфекции на пикочните пътища. Приемът на 300 мл сок от боровинки дневно намалява наполовина рискът от цистит. Плодовете на червената боровинка предпазват пикочните пътища от бактерии, като същото важи и за хранителните добавки с боровинки.
 
Полезни свойства на червената боровинка
 
1. Предпазва от инфекция на пикочните пътища
 
В боровинките има проантоцианиди, които пречат на бактериите, предизвикващи инфекции да се задържат в пикочната система. Бактериите се изхвърлят от организма без да могат да причинят инфекция. Редовната консумация на боровинков сок влия положително и намалява броя на бактериите, а оттам и риска от инфекция. Благодарение на уникалните проантоцианиди на боровинките се намалява и вероятността от повтаряне на заболяването.
 
2. Предпазва стомашната лигавица
 
Helicobacter pylori е бактерия, която може да подпомогне образуването на язва. Червените боровинки, поради своя антиадхезивен ефект, потискат и пречат на бактерията Helicobacter pylori да се залепва върху стената на стомаха и по този начин предпазват стомашната лигавица.
 
3. Предпазва от пародонтоза
 
Червените боровинки предпазват и устата от определени бактерии, по този начин се намалява образуването на плака (един от главните фактори за поява на пародонтоза). Почистването с вода за уста с екстракти от боровинка намалява значително количеството на бактерии в устната кухина.
 
4. Повишава добрия холестерол
 
Като храна, богата на антиоксиданти, боровинката допринася за повишаването на добрият холестерол в кръвта и намаляването на лошия холестерол. Това от своя страна въздейства благоприятно върху сърцето, кръвното налягане и здравето на организма.
 
5. Мощен антиоксидант
 
Боровинките са ценени заради високото си съдържание на антиоксиданти (на първо място сред плодовете). Те предпазват организма от вредното влияние на свободните радикали и забавят процесите на стареене. Боровинките също така подсилват имунитета и предпазват организма от болести.

Свежи плодове
 
Най-полезни и вкусни са, разбира се, пресните боровинки. Когато избирате свежи боровинки, те трябва да са сочни, с наситен червен цвят и твърди на пипане. Червените боровинки могат да се съхраняват в хладилник до 20 дни. Вариант е боровинките да се съхраняват и замразени, максимум около година, като не забравяйте да надпишете етикет с датата на замразяване. На пазара има и изсушени боровинки, но не избирайте захаросани.
 
Хранителна добавка с червена боровинка
 
Хранителните добавки с червена боровинка са добър вариант да си осигурите полезните вещества, които иначе се съдържат в сока от боровинки. Още повече, че за приготвянето на 1/2 литър сок от боровинки ще са ви необходими 5 кг плодове. Като продукт с гарантирано качество препоръчваме NOW Cranberry Concentrate (Екстракт от боровинка). Приемът на продуктът да става с храната. Бонус от добавката е защита на тялото от свободните радикали, подобряване на имунитета и антиоксидантно действие, но без захар и излишни калории.

 Опитвайте различни и нови рецепти, в които са включени ароматните плодове. Освен с хранителните добавки, включвайте свежата и уникална супер храна в менюто си не само през зимата, но и през цялата година.

СИЛА БГ Тийм
Топ продукти с екстракт от боровинка
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Винаги съм усещал, че кофичките атакуват цялата гръдна област и са супер за изграждане на долните гръдни мускули. Това придава тази впечатляваща, дълбока набразденост, подсичаща гръдните мускули. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com