сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Чести въпроси за приема на протеин

Чести въпроси за приема на протеин

- Чувствате застой в тренировките ?

- Недостатъчно сила и слабо възстановяване, а определено не сте в залата отскоро ?


А преди беше толкова лесно и усещахте онзи прогрес при, който правехте все по-добри тренировки. Сега повторенията си стоят едни и същи, килограмите на лоста също.

- А хапвате ли достатъчно протеин?

Повечето пъти недостигът на протеин ви проваля и поражда точно този застой.
Да разбира се, чували сме всякакви оправдания, бяхте уморени и нямахте време, пилешките гърди били пълни с антибиотици, вода и нитрати, телешкото е скъпо, яйцата били салмонелозни, върлувал птичи, свински и какъв ли не грип, протеиновата пудра нямала еди какъв си вкус и се пенела, или пък сте вегетарианец. Човек винаги може да се оправдае за неволите си, но никога няма да потърси грешките в себе си. В тази статия ще разгледаме няколко чести проблема, които изникват покрай приема на протеин.

- Проблем  1:
Вие сте вегетарианец, който иска да си набави прилично количество протеин без да се налага да пие шейкове по цял ден.
- Решение:
Без протеинови шейкове като /соевия и яйчения /, без месо и пилешко ще трябва да бъдете доста изобретателни и да наблегнете на млечните продкти. Изварата може да ви бъде основен източник на протеин. Може да добавите канела за вкус. Канелата ще поддържа ниския калориен прием и ще прибави уникален вкус. Друга идея е да хапвате пълнозърнести бисквити с обезмаслено или нискомаслено сирене.
Соевите продукти са изключително богати на нужните ви белтъчини.    Не забравяйте, че суровите ядки освен източник на омега 3 и въглехидрат са и източник на белтъчини. Един от идеалните вариaнти си остават яйцата.
Яйчените белтъци представляват изключително чист и бързо усвояем протеин, освен това са и доста изгодни.
-    Проблем 2
Не можете да откриете бърз, лесен протеинов бар или храна, която да е с ниска стойност на въглехидрати.

-    Решение:
Протеиновите барове на PHD са с изключително високо протеиново съдържание и умерено на въглехидрат. Един бар съдържа 50 грама протеин, 24 грама въглехидрати – само 8 от които захари. Целият бар е 100 грама, така че спокойно може да го впишем като временен „meal replacement” продукт.Това е проблем за много атлети, които са на нисковъглехидратни режими и целят чисто покачване на мускулна маса с умерени чести приеми на протеин.

Няколко предложения:
Изградете си навици да планирате хапването си предварително. Пуешки/пилешки гърди, печено телешко или обезмаслено сиренце могат да бъдат лесно приготвени и разпределни на порции сутрин или вечер. Могат да се комбинират с някой нискокалоричен хляб и така да осигурят високопротеиново зареждане с умерено количество въглехидрати в правилния момент.

-    Проблем 3
Какво количество протеин трябва да приемате по време на хапване или зареждане?- Решение:
Може би сте чували, че консумирайки количество около 50-60 грама протеин на веднъж е излишно и е чиста загуба на средства, защото тялото ви няма да го усвои напълно.
Или пък, че ако хапнете твърде малко ще оставите мускулната тъкан гладна.
- Ето ви лесно решение на проблема:
Разпределете протеиновите приеми спрямо теглото ви. Ако сте 90 кг и качвате мускулна маса трудно, ще се нуждаете от едни 200 грама протеин дневно. Разделете 200-те грама на минимални приеми в 5-6 хапвания на ден. В този случай ще приемате 33-40 грама на хапване. Протеиновия прием може да се увеличи при тези, които се опитват да се отърват от мазнините, защото допълнителния прием протеин предпазва от загуба на мускулна маса по време на нисък прием на калории. В такъв случай ще трябва да разпределите 50-60 грама протеин на хапване.

- Проблем 4
При толкова много видове и марки в наличност ви е трудно да направите правилния избор.
- Решение:
Големият избор в SILA.BG има за цел да удоволетвори всички изисквания на клиентите ни, а не да ги затрудни.Суроватъчния концентрат например е най-евтиният протеин на пазара, но не бива да се пренебрегва заради по-слабата си филтрация. Концентрата съдържа биологични съставки като лактоферин, алфа-лакталбумин, имуноглобини и бета-лактоглобини, влияещи благоприятно на имунната ви система и азотния баланс.

- Единствения недостатък:
За чувствителни към лакозата спортисти, концентрата може да породи подуване на корема и газове. Тук е момента, в който суроватъчния изолат изпъква на фона на   концентратите. Той е пречистен от лактоза, мазнинии и е чист протеин, но за жалост не толкова богат на натуралните съставки, които простия суроватъчен концентрат предлага. Изолатът, често се използва, като заместител на едно хранене при чистене на мазнини поради добре филтрираното му протеиново съдържание.
Отличен изобор в тази категория са изолатите на Syntrax и MGN.

- Проблем 5:
Искате да направите едно последно хранене преди лягане, но се боите да не сложите някое килце телесни мазнини.

- Решение:
Изчистени от мазнини пилешки или пуешки гърди са идеален източник на протеин, час или повече преди лягане. Ако предпочитате да пиете протеинов шейк преди сън, тогава трябва да се насочите към казеиновите пудри. Micellar Caseine е един чудесен избор за бавен протеин, който да подхранва и възстановява мускулите докато спите.
Запомнете, че докато консумацията на калории през деня не превишава с много изгорените калории чрез метаболизма и упражнения, няма за какво да се тревожите относно качване на мазнини, било то преди лягане или не.

- Проблем 6:
Имате ли чувство, че всеки път когато хапвате пилешките гърди или изчистено телешко ядете безвкусно парче месо.
- Нашите съвети са два:
Разнообразявайте и подправяйте. Може да хапвете пастърва на скара и филе от сьомга, а пилешкото и телешкото да подправяте с пикантни подправки.
Експериментирайте!
Много бодибилдъри смятат, че добрата храна за тях е безвкусната, но грешат.
- Проблем 7:
Работата ви позволява да хапвате на всеки шест часа, а вие се стремите към 2-3.
- Решение:
Понеже хапвате рядко, рискувате да предизвикате катаболизъм или с други думи загуба на мускули. Ще трябва да хапвате големи порции протеин, 50-70 грама и да се надявате, че ще ви стигне до следващото хапване. Едно проучване доказва, че на казеина смесен с вода му трябват повече от 7 часа за да се разгради и синтезира. Бъдете сигурни, че ако сте се спрели на матричен протеин, казеина трябва да присъства в комбинацията.
Ако хапвате протеин заедно с храни богати на фибри, като боб и ориз ще забавите абсорбацията на протеина и ще изкарате по-дълго с едно хранене.

- Проблем 8:
Омръзна ви суроватката и искате нещо различно.
Може да ви предложим яйчен албумин, соев протеин или пък нещо, не чак толкова популярно в България, а именно телешкия изолат на MuscleMeds или Dymatize.
Друг иновативен и бързо усвояем вариант са течните протеинови шотове на MuscleMeds.Сила БГ Тийм
Най-добрите протеинови пудри
134
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Огромен брой изследвани проведени върху средноверижните триглицериди до сега са били в областта на борбата с наднорменото тегло. Има обаче и не малко такива демонстриращи възможностите на MCT, да облекчават симптомите при пациенти хронично болни от диабет, рак, ХИВ, цистична фиброза, гърчове и Алцхаймер. Възможностите им за приложение при лечение и профилактика на тези заболявания тепърва ще бъде обект на изследвания."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com