сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Диета според кръвната група - част 4

Диета според кръвната група - част 4

Жизнени и чевръсти, хората с кръвна група B обикновено успяват да устоят на много от най-сериозните заболявания, характерни за модерния живот, като заболявания на сърцето и рак. Всъщност, ако внимателно следват препоръчаната диета, често могат да  избегнат сериозни заболявания и да живеят дълъг и здравословен живот. Те са по-предразположени към нарушения на имунната система като множествена склероза, лупус и синдром на хроничната умора.

Диетата им е балансирана и здравословна и включва разнообразни храни.
За тях най-значимият фактор за напълняване са царевицата, елдата, лещата, фъстъците и сусама. Тези храни имат различен лектин, който повлиява ефективността на обмяната на веществата, което води до умора, задържане на течности и хипогликемия. Глутеновият лектин в пшеничните зародиши и в продуктите от пълнозърнеста пшеница също причиняват проблеми и се добавят към други забавящи метаболизма храни.

Важно е да не консумират пилешко. То съдържа аглутиниращ в мускулната тъкан лектин, който атакува потока на кръвта и е възможно да доведе до удар и смущения на имунната система. За тях благоприятно действие има дълбокоокеанската риба, но трябва да избягват всички ракообразни/мекотели. Те съдържат лектини, които имат разрушително влияние върху организма.

Кръвна група B е единствената кръвна група, която напълно може да се наслади на разнообразието от млечни продукти. Повечето ядки и семена (особено фъстъците, сусама и слънчогледовото семе) не се препоръчват. Те съдържат лектини, които пречат на отделянето на инсулин.

Пшеницата не понася добре на повечето хора от тази кръвна група. Тя съдържа лектин, който намалява ефективността на инсулина и не стимулира изгарянето на мазнини. Ръжта съдържа лектин, който се натрупва в съдовата система, като предизвиква смущения в кръвта и може да доведе до удар. Царевицата и елдата са основни фактори за пълнеенето, те допринасят за мудния метаболизъм, неравномерното отделяне на инсулин, задържането на течности и умората.

Изключете доматите напълно от диетата си. В тях има лектини, които дразнят лигавицата на стомаха. Плодовете и зеленчуците по принцип се понасят добре и трябва да се приемат в големи количества.Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Френското сгъване от седеж е любимото упражнение за дългата глава на трицепса на личния треньор Рей Ветерлунд. "Главата отговаря най-добре на голямо натоварване и движения над челото, които хората често не включват в програмата за ръце." "

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com