сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Добри ли са тренировките за цялото тяло за трупането на мускулна маса?

Добри ли са тренировките за цялото тяло за трупането на мускулна маса?

Идеята за тренирането на всеки мускул в тялото ви по време на тренировките за сила сигурно ви кара да си представяте часове, прекарани във фитнеса. Не е задължително да е така. Можете да проведете ефективна тренировка за сила на цялото тяло за трупане на мускулна маса, която ще ви отнеме по-малко от час!

Силова тренировка
Целите на силовите тренировки са да увеличат мускулната сила, мускулната маса и да подобрят способността за изпълнение на ежедневни задачи. Според „American Council on Exercise”, упражненията за големите мускулни групи могат да бъдат комбинирани в една тренировъчна програма. Когато тренирате с тежести, трябва да оставите на мускулите си време да се възстановят. Мускулната тъкан изисква поне 48 часа, за да се възстанови, затова правете тренировка за цялото тяло през ден или два.

Суперсерии
Един от начините да проведете тренировка за цялото тяло е да използвате супер серии. Супер серията комбинира две упражнения, за да елиминира периода на почивка, необходим между две серии. Например, направете серия от 10 лицеви опори и след това една серия от 10 повдигания за гръб. Повторете този модел в зависимост от това колко серии искате да направите. Използвайте супер серия за ръцете и започнете със сгъвания, а после разгъвания на ръцете. Същото важи и за краката, когато натоварвате горната предна част на краката си с бедрено  разгъване и горната задна част на краката с бедрено сгъване.Фактори
Способността да развивате мускулна тъкан и да наблюдавате нарастване на мускулите се повлиява от редица фактори. ACE изрежда пола като фактор и твърди, че е типично за мъжете да имат повече мускулна маса от жените, заради наличието на тестостерон.

Възрастта може да повлияе на размера на мускулите, тъй като хората губят приблизително 2 кг. мускулна маса годишно след навършването на 25 г.

Дължината на ръцете и краката също оказва влияние върху количеството тежести, които човек може да вдигне. Ако имате по-къси ръце, ще можете да вдигнете по-големи тежести. Дължината на мускулите определя и размера им и ако имате дълги мускули, ще наблюдавате по-значително нарастване на размера им.Ползи
Една от ползите, от това да използвате тренировки за цялото тяло по схема е, че мускулите ви ще нарастват симетрично. Тази схема на тренировки изключва възможността в някой ден да ви се иска да тренирате само предната част на ръцете или краката. Тренировката за цялото тяло подсигурява това, че ще тренирате както предната, така и задната страна на тялото си еднакво. Тази симетрична тренировка ще помогне и да избегнете проблеми със стойката, които може да са резултат от пренебрегването на мускулите на основната част на тялото или на гърба.

Сила БГ Тийм

Снимки:
freedigitalphotos.net
Препоръчани продукти за възстановяване
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2016-07-05 | 12:25:54
pepi grobarq
nai-dobrite trenirovki
2011-11-23 | 23:26:45
запознат
Не съм съм съгласен с тази статия. За мен това твърдение е граничещо с абсурда. Специално искам да обърна внимание на факта, че се говори за обикновени хора т.е. не за професионални спортисти. За да се аргументирам смятам да изложа само един единствен аргумент, а именно постигането на мускулната хипертрофия. Този тъй желан ефект може да бъде постигнат единствено с акценитиране върху определени мускулни групи в даден тренировъчен ден (обикновено от 2 до 3). С подобен подход просто не може и дума да става за каквото и да било акцентиране, защото се тренира цялото тяло. Под акцнтиране разбирам повече серии с достатъчно повторения за всяка мускулна група. В нормални условия категорично не бих опитал подобен режим, не и ако се опитвам да покача мускулна маса.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Muscletech подходиха отговорно към предупреждението на FDA и навреме успяха да изчистят формулата на Neurocore от забранената съставка DMAA.На пръв поглед промяната е само в липсата на гераниум, но освен тази има и още промени. Освен DMAA вече липсва и съставката винпоцетин, която се съдържа в продуктите на BSN N.O. Xplode и Hyper FX"

Реклама
Copyright © 2007 - 2021 silabg.com