сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Фитнес Съвети за Заети Студенти

Фитнес Съвети за Заети Студенти

Балансирането на университета и фитнеса понякога си е мисията невъзможна или просто трябва да включва телепортиране. Добавете в лудото ежедневие и почасова работа, която вече ще пръска графика ви по шевовете.

Наясно сме, че приоритизирането на задачките често включва отказване от дадени занимания, но здравето не е нещо, което може да сложите на пауза. Всички имаме 24 часа на денонощие и все за нещо не стига времето, но сложен ли е като приоритет, то фитнесът винаги трябва да оглавява списъка.

Събрали сме нашите ТОП фитнес съвети за заети студенти, които да помогнат с жонглирането на задълженията в забързаното ежедневие.
 

Заложете реалистични цели

Изключително важно е да имате цели, към които да се стремите и които да ви мотивират да давате най-доброто от себе си. Особено в моменти, в които сте готови да се откажете или сте спрели да виждате смисъла в цялото начинание. Постарайте се обаче да сте честни със себе си и си поставeте цели, които са реалистични и постижими. Няма нищо по-демотивиращо от това да се претоварите, защото сте си сложили цели, които са отвъд вашите възможности за момента.

Ако нямате ясни и реалистични планове, то тренировките ще са хаотични и само ще си губите времето, без да постигате никакви резултати. Слушайте тялото си, не се сравнявайте с никого и се фокусирайте върху вашата промяна и вашите цели! Придържайте се към план

Изградете си фитнес рутина, към която стриктно да се придържате. Обичате да тренирате рано сутрин или пък сте от хората, на които вечер им идва музата за фитнес? Каквото и да е вашето нещо, то се постарайте да организирате останалите си ангажименти по такъв начин, че да остава време за тренировки.

Може би ще трябва да си изградите стриктен график и ще е нужно да сложите други занимания на пауза за момента, но в името на вашите цели нищо не би трябвало да е прекалено много. Учени твърдят, че когато нещо се превърне в навик, самото действие започва да се върши на автопилот. Не се замисляте и не си търсите извинения. Превърнете тренировките в навик като миенето на зъби. Ставате и просто го правите! Тренирайте с приятел

Да си имате gym buddy, както казват на английски, крие страшно много ползи и безспорно е страхотен начин да наваксате с приятел докато едновременно тренирате заедно. Като вече сте се разбрали с някого за конкретен ден и час е много по-трудно да се откажете в последния момент, защото ви мързи или времето навън е кофти. Знаете, че някой разчита на вас и не може да го подведете.

Тренирането с приятел може също да повиши мотивацията и да ви накара да дадете най-доброто от себе си заради здравословна доза приятелска конкуренция. Все пак не искате да изоставате, нали? Няма какво да се лъжем, тренирането заедно е в пъти по-забавно и готино. Учени от Университета на Южна Калифорния са открили, че хората, трениращи с някой друг, се наслаждават много повече на упражненията от тези, които тренират напълно сами. Облечени и Готови

Нали знаете какво казват за работата от вкъщи? Да не се стои в леглото или работи на дивана, но най-вече да се стане и веднага да се облекат „работните” дрехи. Това символично действие всъщност помага изключително много за мотивацията да си изпълнявате задълженията. Когато сте облечени за работа, мозъкът ви влиза в работно състояние и не се мотаете чак толкова.

Аналогията за фитнеса е същата. В дните, в които искате да тренирате на всяка цена, си облечете фитнес дрехите и любимите маратонки. Важно е да се чувствате удобно и да сте готови да се отправите към фитнеса веднага след като свършите със задълженията си. По този начин почти няма да имате извинение да не отидете! Стрес Терапия

Фитнесът не трябва да е задължение или просто поредната задачка, която да отметнете от списъка. Да, чувството на удовлетвореност е супер яко, но когато го правите поради грешните причини, няма да трае особено дълго. Вместо това приемете фитнеса и упражненията като нещо забавно или дори стрес терапия, помагаща да се отърсите от напрегнатото ежедневие.

Физическата активност не просто ще намали нивата на стрес и тревожност, но проучвания сочат, че може да подобри академичното представяне. Една бърза тренировка преди изпит ще успокои ума и нищо чудно да го вземете с по-висока оценка, когато не сте кълбо от нерви!Тренирайте вкъщи

Покрай цялата пандемия в света, много хора се ориентираха към онлайн тренировките. Знаем, че нищо не може да замести фитнеса. Съвсем друга е атмосферата и мотивацията безспорно е много по-голяма, защото виждаш всички около теб, които се трудят да постигнат своите цели. У дома е пълно с разсейвания, а диванът и нетфликс са доста привлекателни. Не трябва обаче задължително да е така.

Отделете си специфично време, в което няма да правите нищо друго освен да тренирате. Пуснете си тренировките на любимия ви треньор или се присъединете към онлайн клас. Изборът е толкова голям! И определено ще ви спести ужасно много време! Активност през деня

За съжаление, ще има дни, в които просто няма да успеете да стигнете до фитнеса и това е напълно в реда на нещата. Не се самообвинявайте и не се чувствайте виновни. Понякога животът тече на скоростни обороти и не ни дава много избор. Затова предлагаме няколко идеи за поддържане на активност през деня:

  • Качвайте се по стълбите вместо да използвате асансьора
  • Ходете до лекции или работа вместо да взимате градски транспорт
  • Правете си почивки от ученето, които включват любимите ви упражнения, които не изискват специални уреди
  • Излезте на среща с приятели на разходка в парка вместо да седнете на кафе
 

СИЛА БГ Тийм!
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
31
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Огромен брой изследвани проведени върху средноверижните триглицериди до сега са били в областта на борбата с наднорменото тегло. Има обаче и не малко такива демонстриращи възможностите на MCT, да облекчават симптомите при пациенти хронично болни от диабет, рак, ХИВ, цистична фиброза, гърчове и Алцхаймер. Възможностите им за приложение при лечение и профилактика на тези заболявания тепърва ще бъде обект на изследвания."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com