сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Какво е важно да знаем за Корона вируса?

Какво е важно да знаем за Корона вируса?

В момента в света цари масова истерия във връзка с разпространението на така наречения „Корона вирус”  или nCov-2019. Затова, ние от СИЛА БГ решихме да Ви запознаем  какво точно представлява той и какви мерки може да вземем за превенцията му.Първото и най-важно, по което може да го разпознаем, това са симптомите му. Те са доста сходни с обикновения грип и температура и биват: болки в гърлото, висока температура и общо неразположение, като разбира се не се изчерпват само до там. Възможно е да се появи разстройство а няколко дни по-късно, също така и затруднено дишане.Начинът му на разпространение е доста сходен с други грипни инфекции и включва както въздушно-капков път (кихане, кашляне и др.), така и при допир на замърсени повърхности и пренасянето на бактериите към носа и устата с ръка.Има няколко начина да се защитим, един от които е имуностимулиращите продукти. Те са ценен източник на мултивитамини и минерали и подпомагат имунната ни система да работи на пълни обороти, предпазвайки ни от всякакви вируси и инфекции. Освен това е важно да се спазва висока лична хигиена и да използваме маски, дезинфектанти и ръкавици когато се намираме в градска среда. Препоръчително е да се носят медицински маски, но е изключително важно да се знае, че те трябва да се сменят всеки ден.Инкубационният период на Корона вируса се счита,че е средно 14 дни от момента на заразяване.  Разбира се има хора, които макар да проявяват симптоми, така и не се разболяват.

Хубаво е да се знае,че Корона вируса, не е непременно смъртоносен, тъй като голям процент от починалите са възрастни хора, както и такива с предишни съпътстващи заболявания.Ако имаме съмнения, че сме болни или наскоро сме пътували в държава с висок риск, е изключително важно да спазваме инструкциите на лекарите и да ограничим социалните ни контакти, с цел да не разпространяваме заразата.Междувременно приемайте много витамин D и витамин C, минерали и яжте полезна храна, за да подкрепите имунната си система и да оптимизирате работата на организма.


СИЛА БГ Тийм!
Имуностимулиращи продукти
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Дисбактериоза на тънките черва е резултат от нарушеното съотношение на „добрите“ и „лошите“ бактерии в организма. Причини за развитието на дисбактериози са най-често неконтролирана употреба на антибиотици, продължителни чревни инфекции, болести на храносмилателната система, хранителни смущения, причинени от нерационално и непълноценно хранене, отслабване на имунитета."

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com