сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Какво ще кажете за една вкусна и здравословна питка?

Какво ще кажете за една вкусна и здравословна питка?

Ние знаем пред какви предизвикателства е изправен съвременния човек, който иска едновременно да му бъде вкусно, полезно и здравословно.

Наред с всички тези характеристики, храната трябва да е обогатена с всички нужни витамини, минерали и хранителни вещества, за да може строгия режим или диета да не бъде нарушавана.В този ред на мисли, в менюто автоматично биват изключвани много съставки и храни, както и главно тестените изделия.

За последните няколко години, пълнозърнестия хляб навлзе изкючително бързо на пазара и доста хора предпочитат да консумират него, отколкото брашното - тип 500.

В България най-широко разпространено е бялото брашно, което присъства на всяка българска трапеза под всякакви разновидности – било то сладки или солени тестени изделия.Да, безспорно то е изключително вкусно, но не е никак полезно и хранително. Необходимо ли е всъщност да се лишим изцяло от тази любима храна, за да имаме по-здравословен живот или мечтаната фигура?

Рафинираното бяло брашно има изключително малко витамини и минерали в състава си.  Добрите качества на зърната в брашното не само биват премахвани – още по-лошо!

Изключително много безполезни съставки, консерванти, фруктозен царевичен сироп и набухватели биват добвяни. Дори обогатеното бяло брашно не съдържа всички здравословни съставки на пълнозърнести брашна – това се абсорбира от тялото като скорбяла.Всичко това водидо използване на енергията по бърз начин, а не бавно и ефективно, както би трябало да бъде.

Много проучвания демонстрират всички здравословни пробеми и рискове, които се крият зад редовната употреба на бяло брашно в домакинството. Например, хората, които включват бялото брашно като въглехидрат, са цели два пъти по-застрашени от сърдечен удар, отколкото хората, които не употребяват тази суровина.
Бялото брашно е основна съставка и храна на населението по целия свят.То се получава вследствие на преработката на зърнена култура чрез смилане – това могат да бъдат съставки като ръж, царевица, пшеница, ориз, нахут, просо и много други.
Зърнопреработката включва премахването на обвивките на зърната, като по този начин се получава бялото брашно. Излишно е да споменаваме колко от полезните компоненти и най-вече макронутриенти изчезват по този начин – заради всички технологични преработки, та чак до опаковката на готовия продукт, който очаква да бъде закупен от рафта в най-близкия супермаркет.За разлика от бялото брашно, пълнозърнестото такова е изцяло природен продукт, който се получава при смилане на цялото зърно, без да се отделя нито една част от него.
Освен всичко друго, тестените изделия са причина за множество алергии по целия свят!
Те съдържат глутен – протеин, който намира приложение в редица зърнени култури като пшеница, ръж, ечемик и овес.
Непоносимостта към глутена би могла да доведе до редица стомашно-чревни проблеми.
 

Знаете ли, че?
  • Какво означават цифрите след всеки тип брашно?
Те изразяват пепелното съдържание на брашното в проценти.
Например – брашното тип 1150 има 1,15% пепелно съдържание в състава си.Запомнете!

Колкото по-високо е пепелното съдържание в брашното, толкова максимално са запазени всички хранителни стойности, белтъчини и полезни свойства в него!

Ръженото брашно има в пъти повече аминокиселинен състав от пшеничното такова.  То съдържа лизин, треонин  и лесноразтворими полизахариди и тризахариди. Те се хидролизират до хексози.
 


Ние от СИЛА БГ смело можем да заявим, че намерихме продукт, който да задоволи изцяло нуждите на тези от вас, които обичат тестеното, но все го гледат от разстояние и точат лиги.

Представяме ви брашната на Millbaker Sportein, Diabemix и Fit`n Fiz!Брашната от Millbaker представяляват 100% смес за производство на хляб за спортисти, съдържащ семена от чиа, богати на протеин и източник на влакна. Всички хлябове са обогатени с фосфор, магнезий, цинк и огромно количество фибри!

Sportein - за всички от Вас, които спортуват активно!
Diabemix - за тези, които спазват строг хранителен режим или диета!
Fit`n Fizz - за тези, които водят битка с подкожните мазнини!

Допринасят за тонуса, енергията и цялостното натоварване по време на физическа тренировка.
Брашната съдържат омега-3 мастни киселини и аминокиселини – незаменими хранителни съставки, които са от изключителна важност за всеки активно спортуващ или здравословно ориентиран човек!СИЛА БГ ТИЙМ!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Силовите спортисти, които вземат половин грам дневно от Fenugreek (сминдух) топят мазнини, наддават чиста мускулна маса и увеличават силата си. Самият механизъм на действие на билката все още е загадка за спортните учени."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com