сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Колаген срещу крадеца на красота – зимата!

Колаген срещу крадеца на красота – зимата!

Нека си признаем – зимата е сезонът на сухата, загрубяла кожа, чупливия и невзрачен маникюр и увисналата безжизнена коса. Храната е по-бедна, въздухът – по-мръсен, температурите - неблагоприятни. А ние се чудим как да опазим свежестта и красотата си! Затова,специално за вас,избрахме най-добрите колагенови продукти.
 
Какво представлява колагенът?

Колагенът е основният протеин, изграждащ съединителната тъкан, кожата, очите, хрущялите, сухожилията, ставните връзки, костите и зъбите. В кожата, той може да достигне до 74%. Заедно с кератина, той осигурява нейната еластичност и здравина. След 25-тата година, количеството на колаген в организма започва постепенно да намалява, което води до появата на бръчки, болки в ставите и костите. Функцията му в организма е да слепва клетъчните елементи, като по този начин от отделните клетки се формират различни тъкани и органи.
 
Защо е толкова важен?

Приемът на достатъчно колаген чрез храната и хранителните добавки е изключително важен през зимния сезон, тъй като вятърът и ниските температури могат да изсушат кожата. Колагенът е отговорен за поддържането на нормалните ѝ нива на влажност, а допълнителният му прием може да ви предпази от този нежелан ефект през зимата.
 


Ефективен ли е колагенът в козметичните продукти?

Важно е да отбележим, че UV-лъчите унищожават колагеновите влакна и никакви козметични субстанции, които се прилагат в кремовете, не са в състояние да неутрализират вредното им действие. На кожата е необходим свеж и естествен колаген.
 
За да е максимално ефективен, колагенът в хранителните добавки трябва да бъде в една от двете форми - хидролизиран колаген или воден разтвор. Хидролизиран, той вече е разграден до най-подходяща за усвояване от човешкия организъм форма. По този начин се гарантира едно по-добро и по-ефективно оползотворяване на приетия колаген. Водния разтвор пък представлява хидратация на натурален рибен колаген, който след разпад до пептиди и аминокиселини, прониква през междуклетъчното пространство и стимулира фибробластите да увеличат производството на органичен колаген.
 


В предаването „На кафе” при Гала беше представен Collagen BeautIN на марката MYELEMENTS, който представлява именно хидратация на натурален рибен колаген. Ето и нашите топ 3 предложения, с които да запазите младостта, красотата и здравето на тялото си:
 
  • MYELEMENTS Collagen BeautIN е воден разтвор на колаген с витамин С и хиалуронова киселина 

  • HAYA LABS Collagen на капсули е чист хидролизиран колаген 

  • GNC RejuviCare™ е течен хидролизиран колаген колаген с пантотенова киселина
 
Не забравяйте и храните, които в най-голяма степен подпомагат синтеза на колаген - червеното цвекло, лука, боровинките, тиквените семки, пилешката кожа, рибата, морковите, смокините, кайсиите, соята и овесените ядки.
 
СИЛА БГ Тийм!
ТОП КОЛАГЕНОВИ ПРОДУКТИ:
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2014-12-16 | 09:26:35
Йоана Терзиева
Аз съм много доволна от този на HAYA LABS, а и цената му е най-добра. Относно спирането - обратен ефект няма, но след време ефекта започва да намалява и кожата отново се изсушава, затова е добре през такъв период на годината да се взима цялата зима.
2014-12-15 | 17:58:06
Петя Ковачева
Здравейте, след като спрете да приемате тези добавки има ли обратен ефект ?
2014-12-15 | 17:57:12
Мария
От 3-те изброение продукта, кой е най-добрият ?
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Яйчния протеин стимулира мускулния разтеж и е демонстрирал повишаване на синтезата на мускулен протеин в редица изследвания. Тези ефекти най-вероятно се дължат на високата коцентрация на аминокиселината левцин – приблизително 9%. Левцина е основна аминокиселина отговорна за стимулиране на синтезата на мускулен протеин след всяко хранене. Единствения протеинов източник, който съдържа повече левцин от яйцата е суроватката."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com