сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Коя е най-добрата форма на креатин?

Коя е най-добрата форма на креатин?

Докато креатин монохидратът е хранителната добавка, която е преминала през най-много тестове и проучвания, определено това не е единствената разпространена форма на съставката.

Други видове креатин включват буфериран с бикарбонат, или т.нар. кре-алкалин, креатин хидрохлорид – комбинация от креатин и солна киселина или креатин нитрат, свързан с нитратна молекула.„Поддръжниците” на трите вида креатини доказано повишават способността да се абсорбира и съхранява по-добре от обикновения монохидрат. Теоретично, това може да означава, че са необходими по-малки дози и има по-малък риск от всякакви странични ефекти, които понякога са придружени от подуване на стомаха или неразположение.

Креатин монохидрат


 
Креатин монохидратът е най-широко използваната форма на креатин и формата, използвана в повечето научни изследвания. Всички положителни ефекти, които са свързани  с употребата на креатин, идват от изследвания на креатин монохидрат.
Производителите на други, по-нови форми на креатин твърдят, че тяхната версия подобрява процента на креатин, който е на разположение на мускулите.


 
Буфериран креатин: Кре-алкалин


 

Кре-алкалин е форма на креатин, която съдържа леко алкален прах, като бикарбонат. Производителите твърдят, че добавянето на това "буфериране" създава леко по-алкално съединение, което може да намали разграждането на креатин в стомаха и да подобри усвояването на креатина в мускулите.Креатин хидрохлорид (HCL)

 

Производителите на креатин хидрохлорид предлагат тази форма като по-добре усвояема от тази на монохидрата. Дори в малки дози (обикновено между 1-2 грама на ден) тази форма на креатина доказано има редица ползи върху организма. Тъй като това е микронизирана форма на креатин, производителите на хидрохлорида твърядт, че могат да се приемат малки количества – а резултатите да не закъснеят.Твърдението е, че тъй като консумирате по-малко, имате нужда от по-малко вода, което помага да се намали подуването на стомаха и да се редуцира риска от други стомашно-чревни симптоми, които можете да почувствате, когато приемате монохидрат.
 
Креатин нитратКреатиновият нитрат е една от по-новите формули на съставката, които се появяват в индустрията на хранителните добавки. Производителите твърдят, че чрез свързване на креатиновата молекула с нитратната молекула, атлетите ще получават еднакви ползи от по-малката доза креатин нитрат в сравнение с креатин монохидрата.Докато някои от тези добавки показват резултати, трябва да се направят повече изследвания, за да се оцени тяхната безопасност при по-високи дози, както и цялостната ефективност от продукта.Едва тогава ще разберем дали „цар Монохидрат” е бил детрониран.

СИЛА БГ Тийм!
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
58
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Alpha Helix е новата марка, създадена с участието на грамадния Джей Кътлър. За момента единственият продукт от линията е фет бърнъра ThermaDrex. Но с официалното пускане на бренда на пазара ще навлязат предтренировъчният Force Vektor и тестостероновият буустър Cyclatest."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com