сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Комбуча – жива сила от природата

Комбуча – жива сила от природата

 
Комбуча е вид „чаена гъба“, особено популярна в древен Китай и Русия, симбиозна колония от бактерии и дрожди с полезно действие. Свойствата и са познати на човечеството от над 2000 години, а благодарение на благоприятния ефект, който оказва върху цялостното здраве на човека, тя е наричана „елексир на безсмъртието“ и е използвана за балансиране на енергията на духа и тялото. 
 
Какви са ползите за здравето?
 
Детоксикация
 
Една от основните ползи от Комбуча за здравето е детоксикиращото и действие върху тялото. Гъбата е богата на ензими и бактериални киселини, необходими на организма, за да се изчисти от токсини и други вредни елементи.  


Грижа за ставите
 
Комбуча съдържа глюкозамини, важни за превенция и лечение на всички форми на артрит. Глюкозамините стимулират проиводството на хиалуронова киселина в междуставната течност, като по този начин предпазват хрущялите и предотвратяват болки в ставите. Комбуча   прави ставите по-подвижни, по-издръжливи и по-гъвкави. Освен това, тя може да окаже положително действие върху здравето на кожата, като увеличава производството на колаген и намалява бръчките.
 


 
 
Подпомага храносмилането
 
Комбуча е пробиотична напитка със съдържание на естествено ферментирала, жива колония от бактерии и дрожди, която подобрява храносмилането и подпомага функциите на стомашно-чревния тракт. 
 
 
Подобрява настроението
 
Комбуча действа върху нервната система и може да повиши концентрацията и да подобри настроението.  Притежава свойства за намаляване симптомите на стрес и депресия.


 
 
Стимулира имунната система
 
Комбуча е изключително силен антиоксидант, който повишава защитните сили на организма, неутрализира действието на свободните радикали и увеличава нивата на енергия в тялото.
 

Още ползи за здравето
 
Освен изброените, Комбуча има още множество ползи върху човешкото здраве. Тя ускорява метаболизма, регулра pH баланса и кръвното налягане, подобрява зрението и подпомага клетъчната регенерация. Също така, тази полезна гъба има свойството да регулира телесното тегло и да редуцира така неприятния целулит. Тя подобрява качеството на съня, намалява симптомите на ПМС, помага при третиране на херпес, язви и хемороиди.
 
 
Най-разпространеният начин за консумация на тази чудотворна гъба е под формата на естествено ферментирал чай.
 
Продукти в подкрепа на здравето
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"За разлика от повечето гейнъри на пазара, които са натоварени със захари и много нискокачествени източници на калории, ISO MASS XTREME е създаден с доказано най-висококачествените компоненти и съставки. ISO MASS е не само перфектна гейнър - матрица, той е идеален и за тези, които искат да натрупат чиста мускулна маса без излишни мазнини. В допълнение към своите високо качествени протеини и сложни въглехидрати, включва и смес от над 60 прецизно дозирани суплемента."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com