сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Седем метода за горене на мазнини

Седем метода за горене на мазнини

         Желязно правило, когато става дума за чистене на мазнини е да горим повече калории отколкото приемаме. Двата най- лесни начина да се постигне това са: Да се намали количеството на консумираните калории, главно като се приемат по- малко въглехидрати или като се увеличи разхода на калории чрез аеробни упражнения. Друг начин да ускорите изгорените калории е чрез приема на термогенни добавки, които ще повишат температурата на тялото ви, следователно и калорийния ви разход.1. Хапвайте често!
Разпределете си храната на малки приеми през деня. Така ще синтезирате протеина на 100% и ще поддържате постоянна ситост. Ще ускорите метаболизма си и ще избегнете хранения с висок прием на калории. Всеки път когато хапвате тялото ви гори калории за да усвои храната. В резултат на диетите с нисък калориен прием, често тялото започва да гори по- малко калории като защитен рефлекс. Затова хапване на 90 минути би предотвратило падове в метаболизма, дори би го ускорило.

2. Яжте люто !
Лютото винаги е присъствало в кухнята на Българина така, че знаем за какво иде реч.  Пикантните храни могат да забързат метаболизма ви.  Те въздействат на нервната ви система по начин, който ускорява горенето на калории. Повечето хранителни режими на бодибилдърите включват голямо количество протеин, който често се консумира неподправен.  Една от пикантните подправки и храни няма да промени приетите калории значително, но пък ще ви даде ударен старт в ускоряването на метаболизма. Да не споменаваме, че ще е и по вкусно.
3. Последиците от чесъна са нещо повече от лош дъх.
Всеки бодибилдър, който търси релеф може да използва чесъна като термогенен суплемент. Доказано е, че чесъна ускорява метаболизма и помага да се държат стабилни нивата на кръвна захар. Избягвайки скокове и рязки спадове в кръвната захар правите притока на инсулин умерен, което е плюс в изгарянето на мазнини.4. Употребявайте кофеин, но с мярка.
Кофеина засилва метаболизма, като стимулира нервната система. С продължителната му употреба, термогенния ефект отслабва и тялото се адаптира към него. Ако го пиете в продължение на година, ефекта за горене на мазнини ще намалява. За да бъде толкова ефективен, колкото в началото на приема му, ще трябва да увеличавате дозите. Затова нека големите дози кофеин и кафе да са само в периоди на чистене. Също така избягвайте комбинацията от кофеин с въглехидрати, колкото и енергизираща да е тя. Когато пиете кафе без прием на въглехидрат с него, кофеина извлича мастните киселини от мазнините, което е плюс за изчистването. Но когато го комбинирате с въглехидрат,  като захар, тесто или дори овес, инсулиновите нива ще се повишат и да направят ефекта от кофеина нищожен. За най- добри резултати пийте кафето сутрин и изчакайте поне час преди да хапнете закуска. Кардио в този промеждутък от време е ще ви се отрази перфектно.

5. Пийте повече чай.
Вероятно сте наясно, че витамините C и Е са силни антиоксиданти. Но може би не знаете, че всички чайове имат антиоксидантни свойства. Както и да го погледнете, чая просто е здравословен! От гледна точка на изчистване, чая съдържа малки дози от теобромин и теофилин, братовчеди на кофеина, които също увеличават термогенезата. Три или четири чаши на ден по време на режим могат да предотвратят забавянето на метаболизма. Зеления чай е добър източник на полифеноли, които пък биха увеличили дневния разход на калории. Макар, черния чай да не съдържа количество в подобна концентрация, той е си остава добра алтернатива. Друг плюс на чая е, че подтиска леко апетита.6. Тирозин.
Тирозина е аминокиселина, която поддържа производството на адреналин в тялото. Адреналина е стресов хормон, който директно влияе на горенето на мазнини. Макар и тирозина да не предизвиква директно производството на адреналин, той в комбинация с нещата от 2 и 5 от тази статия би бил чудесен суплемент в начинанието. Тирозина също така участва в производството на щитовидни хормони, които ще са ви от полза при засилването на метаболизма.7. Зареждащ ден с повечко въглехидрати!
Когато хапвате повече калории отколкото са ви нужни за разход по време на деня, не всяка излишна калория се съхранява като мазнина в тялото. Някои от тях пораждат силен ефект в термогенезата, което ускорява метабоилзма. Начин да се възползвате от това предимство е да се придържате към ниско въглехидратна диета за три дни, последвани от един ден с висок прием на въглехидрати. По време на нисковъглехидратния режим, яжте по 2-2.5 грама въглехидрат и протеин на килограм. Придържайте се към нисък прием на храни с мазнини. По време на високо-въглехидратния ден хапвайте 5- 6 грама въглехидрат и 2- 2.5 протеин на килограм телесна маса. Термогенезата ще се усилва точно в този високовъглехидратен ден.Кобиминрайте ползите от суплементите, режимите, тренировките и засилете метаболизма си.
Увеличаването на термогенезата е отличен начин за топене на мазнини, особенно когато е комбинирана с намаляване на приетите калории и дълги аеробни тренировки. Ето как да комбинирате горе посочените  съвети. Сутринта вземете два грама тирозин с кафе или чай. Направете кардио по време на онзи час между кафето и закуската. Подправете люто или с чесън, омлет от белтъци на закуска, а на обяд хапнете пилешки гърди. Пийте често чай, хапвайте 7 или 8 пъти и увеличавайте калорийте значително на всеки четвърти ден. Тази тактика ще ви помогне да направите диетата си по ефективна и лесна за спазване.
Добавки за намаляване на телесното тегло
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Върни опаковка от протеин 5 Lb и вземи 10 лв отстъпка при покупка на протеин 5 Lb на топ марките Amix и Mex!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com