сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Почивка за маса

Почивка за маса

В света на фитнеса и бодибилдинга има 2 типа хора: такива, които тренират и такива, които са отдадени на тренировките с цялото си внимание, така наречените „хардкор” трениращи.
И няма как да ги объркате – разликата между двете групи е фрапиращо очевидна.
Не е тайна, че когато един мускул бива трениран, той е изтощен и „наранен” . Мускулният растеж на практика се случва по време на почивка. Най-вероятно и вие правите съответната почивка след тренировка, но има едни тънки моменти, които спомагат за допълнително увеличаване обема на мускулатурата.Взимането на една по-дълга почивка (в рамките на 1 седмица) след 9-12 седмици тежки тренировки, е нов метод на растеж, който набира огромна популярност в САЩ. Той е не само много ползотворен за мускулния растеж, но и за оптимизиране нивата на редица анаболни и други хормони в организма (тестостерон, растежен хормон, инсулино-растежен фактор, кортизол).

Планирайте тази по-дълга почивка в периоди на дълги празници или ваканции, екскурзии и др. Така ще се получи освен пълноценно възстановяване и едно допълнително стресиране на мускулатурата при завръщането в залата.В допълнение можем да кажем, че по-дългата почивка помага и за обръщане внимание на друга част от ежедневието, а също така в края на тази почивка ще установите колко много ви липсва залата, което е допълнителна мотивация за нови по-тежки и успешни тренировки.

                                                                                                                           
СИЛА БГ ТИЙМ
Топ продукти за покачване на мускулна маса
95
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2011-06-02 | 01:01:01
Petrof
Точно такова нещо правя вече 6-ти ден :) Определено ми липсва залата, нямам търпение да свърши тази седмица и да се мятам ! Тренирах малко повече от 3 месеца - 2 трен 1 почивка :)
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"HMB добавките често се комбинират със суроватъчен протеин, глутамин, креатин и въглехидрати. HMB с други добавки действително ще има положителен ефект. Например креатинът ще ви даде повече сила да тренирате по-тежко, а HMB ще сведе до минимум увреждането на мускулите и времето за възстановяване."

Реклама
Copyright © 2007 - 2019 silabg.com