сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Попай Моряка в реалния живот - Matthias Schlitte

Попай Моряка в реалния живот - Matthias Schlitte

Едва ли има някой, който не си спомня за култовия персонаж на моряка Попай. Вечно намръщеният му образ с абсурдни телесни пропорции и не по-малко сюрреалистично изглеждащата дама на неговия миокарден мускул - Олив са забавлявали поколения хора по света с равни дози комични ситуации и силно изразена спаначена пропаганда.
За добро или за лошо никой спортист или културист не можеше да се похвали с постиженията на грубоватия анимационен моряк в областта на предмишниците. Поне доскоро. Запознайте се с Матиас Шлите – Попай Моряка в реалния живот, чиято страст и професия е канадската борба. Той не е моряк и не сме сигурни колко консерви спанак изяжда дневно, но историята му е много интересна и е ведър пример как можем да превърнем дори най-големите си дефекти в атракция...

 
Първата ви реакция беше “Фотошоп!”, нали? Имате много здраве от Матиас! 25-годишният германец се е родил с доста рядък генетичен дефект. Дясната му ръка е три пъти по-голяма от лявата, и, в кръга на шегата, това едва ли е следствие от прекалена мастурбация. ;) Точната диагноза не е известна, но ние предполагаме, че става дума за синдром на Протеус. Това е прогресивно усложняващо се състояние на ненормално голям растеж на мускулите и костите. Само 120 души по целия свят в момента страдат от това заболяване.

Като изключим диспропорцията в горните му крайници, Матиас е в отлично здраве и не само, че се чувства комфортно в кожата си, възприел дефекта като част от себе си, но полага и стриктни грижи да запази 46-сантиметровата обиколка на предмишницата си и утроената й сила, правейки по 500 сгъвания с тежести на ден. Режимът е част от тренировката му за състезанията по канадска борба, в които участва от 16-годишен.Матиас разказва, че това станало случайно. “През 2004 година в един малък бар в Халденслебен търсеха най-силния на ‘’канадска” в региона. Това беше първият ми турнир и началото на кариерата ми. Без да имам каквито и да било знания или практика, отидох да се състезавам в аматьорския клас до 90 кг – а бях само на 16 и тежах 65 кг. Старите кучета ми се смееха в началото, но когато видяха, че побеждавам, усмивчиците им започнаха да се превръщат в уважение”.

Слабата му на пръв поглед фигура е неговото тайно оръжие. Опонентите му си мислят, че си имат работа с поредния самозванко. Но каква е изненадата им, когато Матиас покаже Попайевата ръка и победи в честен двубой? Откакто се състезава, той е участвал на 36 турнира по канадска борба, в 17 от които печели първо място. Някои от тези събития са международното състезание “Over The Top” и Arm Wars – “Iron Curtain”.На сайта си Матиас разбулва митовете, че канадската борба е достояние само на пияници, мерещи своите сили върху оляните с бира маси в бара. Професионалната канадска борба е напрегнат и техничен спорт. Свободните ръце на опонентите задължително стискат специални дръжки. Лактите се поставят на кръгли подложки. Ръцете са в средата на масата, китките на състезателите трябва да са изправени, а раменете – успоредни на нея. Твърде бързият старт, пускането на ръката на опонента или повдигането на лакътя от подложката се броят за фалове. Два фала и участникът губи двубоя.Надяваме се, че и вие ще намерите историята на Матиас за интересна и много мотивираща!

Сила БГ Тийм
Най-добрите витамини и минерали за цялостно здраве
22
.
00
лв.
25
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Идеята за тренирането на всеки мускул в тялото ви по време на тренировките за сила сигурно ви кара да си представяте часове, прекарани във фитнеса."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com