сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Потенциалът на витамините за мускулна маса

Потенциалът на витамините за мускулна маса

 

Малко културисти разбират значението на антиоксидантите за мускулния растеж. След тренировка образуваните свободни радикали могат да предизвикат безпорядък в прецизната структура на клетката и в резултат да се стигне до разграждането й. Свободните радикали потискат активността на хормона на растежа и на инсулино подобния фактор на растежа (IGF-1), които са двамата главни играчи на сцената на мускулния растеж. Вземането на антиоксидант преди или веднага след тренировка може значително да намали свободните радикали, което означава по-бързо възстановяване и по-добър растеж.

 

 

Един от най-важните и ефективни антиоксиданти е витамин Е. Освен, че стимулира мускулния растеж и забавя мускулното разграждане, той притежава редица здравословни качества като стимулиране на сърдечно - съдовата и имунната системи, подобрява зрението и играе важна роля в профилактиката за предотвратяване на рак.

 

 

Витамин Е в действителност е генеричното име на група от компоненти, известни като токофероли и токотриеноли. Всеки от тях има четири различни структури или изомери, които са обозначени като алфа, бета, гама и делта.

Всеки от тях действа като биологическия витамин Е в различна степен, като най-мощен е алфа - токоферол.

Точно затова в повечето препарати на витамин Е отбелязват само съдържанието на алфа-токоферола. Това, обаче не означава, че другите изомери са безполезни. Всеки от тях действа по различен начин на организма и затова сместа от изомерите има широк диапазон на действие. Например гама токоферола подтиска туморния растеж. Препоръчва се и има смисъл витамин Е да съдържа всички осем изомери.

 

 

Що се отнася до дозировката, препоръчват се 400МЕ (международни единици) естествен витамин Е, съдържащ всички осем изомери да се взема непосредствено преди или веднага след тренировка.

 

СИЛА БГ Тийм

Препоръчани спортни мултивитамини
25
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Основното предимство на SUPER PUMP MAX пред другите подобни продукти е точната концентрация от съставки в научно доказана дозировка за максимален ефект. Добавени са и определени минерали, които служат като електролити и помагат на тялото за по-добро хидратиране по време на тренировка. Магнезий, калций, калий и натрий са ключови за този процес. Използвани са най-добрите форми на определени витамини от B – групата, които са съществени за енергийния метаболизъм, производството на нови клетки като червените кръвни клетки, които транспортират кислород до мускулите."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com