сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Приоритeтни суплементи

Приоритeтни суплементи

Тренирате активно, храните се по план и искате да приемате хранителни добавки, които да подпомогнат прогреса ви. Ако се лутате измежду морето от най-различни марки и продукти (протеини, аминокиселини, креатин, фет бърнери) ние от Сила БГ  ще ви помогнем да направите своя избор като ви представим добавките, степенувани по важност.

Приоритет  1 - Протеин

Качественият източник на протеин е задължителен за изграждане на мускули, както и за запазване на мускулната маса, когато сте на диета за изгаряне на мазнини. Дори и да тренирате здраво в залата, без градивен материал (протеин) няма да имате резултат. Суроватъчният протеин е задължителен за прием след ставане от сън и веднага след тренировка.

Казеинът (млечният протеин) е удачен за прием преди лягане с цел бавно освобождаване на аминокиселини през цялата нощ. Така тялото ви не изпада в катаболно състояние (продължителен период без храна) и е в непрестанно анаболно (изграждащо) състояние.

Протеиновите барчета са удобен заместител на хранене през целия ден.

Приоритет 2 - Качествени мултивитамини и минерали

Ако спортувате активно витамините и минералите, които приемате с твърдата храна (месо, плодове, зеленчуци) няма да са достатъчни на вашето тяло да се възстановява от тренировките. Нуждата от витамини и минерали на един активно занимаващ се със спорт човек са в пъти по-големи от тези на хората, които нямат физически натоварвания. Тогава на помощ идват витамините и минералите на таблетки, които са силно дозирани и предназначени за спортисти.

Приоритет 3 - Креатин

След протеина, креатинът е Кралят на мускулно изграждащите добавки. Приет отвън той се разгражда в тялото до АТФ-аденозин трифосфат. При анаеробни натоварвания (каквито са фитнес тренировките) това е  първото място откъдето тялото черпи енергия - това е „горивото” за мускулна работа. Креатинът ви позволява да тренирате по-здраво, по-продължително и с повече сила и енергия. Помага и за по-голямото напомпване по време на тренировка, което от своя страна позволява на повече хранителни вещества да се насочат към мускулната група, която натоварвате.

Приоритет 4 - Азотен Бустер

Aзотните бустери са невероятно популярни и това е така, защото те помагат да се справите с умората, да сте по-концентрирани и с повече енергия по време на тренировка. Когато приемете такъв предтренировъчен продукт, можете да тренирате здраво без значение колко натоварен е бил вашият ден - нещо много важно в динамичното ежедневие.

Наличието на аминокиселината аргинин в азотните бустери позволява невероятно мускулно напомпване.

Приоритет 5 - Рибено масло

Приемът на Рибено масло има много ползи за здравето, включващи подхранване на ставите и лекуване на болките в тях, въпреки ежедневните натоварвания. Подобряване на сърдечната функция и намаляване на лошият холестерол, регулиране на кръвното налягане.


Сила БГ Тийм
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Културизмът набира все по-голяма популярност у нас. Състезателите стават все по-добри с всяка изминала година и се радват на вярна и интелигентна публика."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com