сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Рибеното масло - защита срещу рак

Рибеното масло - защита срещу рак

Жените, които употребяват редовно рибено масло е по-малко вероятно да развият рак на гърдата. Изследователи от Университета във Вашингтон са стигнали до това откритие след като са наблюдавали 35 000 жени между 50 и 76 години за период от 5 години. За първи път се провежда подобно дългосрочно изследване на някоя хранителна добавка в борбата и срещу рак на гърдата.

Изследването е част от голямата програма VITAL ( което означава Vitamines and Lifestyles), чиято основна цел е да установи ползите и вредите от употребата на някои хранителни добавки. Най-сериозно внимание е обърнато на глюкозамин хондроитин, MSM (метилсулфонинметан), рибено масло, екстракт от семената на грозде, китайска ангелика, пробиотици, St.John’s Worth, CoQ10, мелатонин, жен-шен, гинкго билоба, чесън. След много внимателно проучване учените са установили, че има голяма вероятност рибеното масло оказва влияните върху възпалителнтие фактори и по този начин се намалява вероятността от рак на гърдата.

От научна гледна точка жените с висока концентрация на C-reactive протеин и Tumour necrosis factor-alpha в кръвта си, има по-голяма вероятност да развият рак на гърдата.

Рибеното масло намалява концентрацията именно на тези фактори. В изследването е установено също така и, че при по-голяма употребата на алкохол и хормонални вещества вероятността за развиване на рак на гърдата нараства. Въпреки положителните резултати, заключението на изследователския екип е все още употребата на рибено масло да не се промотира като лекарство срещу рак на гърдата.
 

 

СИЛА БГ ТИЙМ

Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Желязно правило, когато става дума за чистене на мазнини е да горим повече калории отколкото приемаме. Двата най- лесни начина да се постигне това са: Да се намали количеството на консумираните калории, главно като се приемат по- малко въглехидрати или като се увеличи разхода на калории чрез аеробни упражнения. Друг начин да ускорите изгорените калории е чрез приема на термогенни добавки, които ще повишат температурата на тялото ви, следователно и калорийния ви разход."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com