сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Преборете анти-тестостероновите хормони

Преборете анти-тестостероновите хормони

Изхвърлили сме 85 000 видове химикали в околната среда от Втората Световна война насам. Защо трябва да ви пука? Какво общо имате и как тази статия трябва да ви помогне в целите, които сте си поставили в бодибилдинга? Разбирате ли, има токсини, които буквално вървят и работят против нас, а се срещат навсякъде.

Любопитен факт:
Най-вероятно на баща ви му е било далеч по-лесно да трупа мускулна маса и да гори мазнини, когато е бил на вашата възраст отколкото на вас сега. Това не ви ли смущава? Би трябвало.

Токсините, които намалят тестостерона
„Треньорите по цял свят днес намират по-трудна задачата да направят атлетите си по здрави и мускулести, отколкото преди 30 години“
Причината? Според много изследователи вината се крие в токсините. А именно тези, които са създадени от човека при манипулации с различни суровини, крайните продукти на, които намират приложение в бита и ежедневието ни. Всеки един такъв токсин, който влияе на тестостерона засяга пряко способността ви да покачвате мускулна маса, да горите мазнини и да заякнете.
 
Как влияят токсините на репродуктивната система и половия ни живот.
Тези токсини оказват огромен ефект на човешката ендокринна система. Средното количество сперматозоиди в милитър е намаляло от 113 милиона през 1940, до 66 милиона през 1990. В допълнение към това определението за „нормално“ количество сперматозоиди пада от 60 до 20 милиона на милилитър семенна течност за същия този период от време.

Проучване, направено с 1350 донора в Париж отчита спад в сперматозоидите с около 2% всяка година за последните 23 години. Като семенната течност е най-бедна при по младите донори. (2, 3, 4%) По принцип не ви трябва много време за да разберете, колко разпространен е този проблем. Обзалагам се, че познавате някоя двойка, която има проблем със зачеването. И предполагам сте забелязали нарастващия брой клиники за лечение на импотентност при мъжете.„Нормите“, които не са толкова нормални.
Притетите за нормални количества тестостерон са намалявани няколко пъти от медицинската общност. Просто са решили да направят нова норма тъй, като тестостероновите нива на всички са по-ниски отколкото са били преди 50 години.

*Държим да отблежим, че те не смъкват цифрата заради това, че е твърде висока, просто нивата днес са прекалено ниски.

Познавайте враговете си, Повишете Тестостерона си
Най-простото нещо, което може да предприемете е да избягвате контакт с токсичните химикали. Но преди всичко, за да го направите трябва да знаете за какво и къде да внимавате.
Тесто-намалящите токсини може да се срещнат там, където най-малко ги очаквате. Например, Бисфенол А (BPA), който се крие в почти всяка консервирана храна, течност или опаковка. Очевидно е, че няма да можете да избегнете всички токсини, те са твърде много. Но можете да избегнете доста от тях и като цяло да сте по предпазливи с някои.

-          Враг 1
Когато говорим за токсини и токсичност, винаги ще чуете някой да казва, „Вредно е само, когато е прекомерно и, че дори водата можела да бъде токсична когато е използвана в огромни количества!“

Агенциите за регулация по света използват аргументи, че само големите дози водят до токсичност. Но що се отнася до BPA, не го смятайте за токсин, погледнете на него, като на хормон. Всеки хормон може да промени баланса на ендокринната система, а BPA най-добре може да бъде разгледан, като подла форма на естрогена. Дозирайки го в малки количества просто не го прави по-безопасен и незначителен за организма ни. Той просто е поредната капка от многото неща от „модерния“ ни начин на живот, която може да се окаже и решаваща.Според Scientific American научно списание, BPA за първи път е синтезиран през 1891. Приложение намира през 30-те години на 20-ти век като синтетичен естроген.
Докато не е комбиниран със Фосген (Карбонилхлорид - безцветен газ с миризма на гнило сено/гнили ябълки. Принадлежи към групата на задушливите бойни отровни вещества. Намира употреба през Първата световна война) за направата на нечупливи пластмаси.
Някои казват, че BPA е използван за заместител на хормона естреген, но след като намира толкова голямо приложение в индустрията и крайните продукция, той бързо е патентован с ново приложение.

Учените, които в момента изследват влиянието на BPA и нейната безопасност над потребителите работят за индустриалните гиганти. Важно е и да се има впредвид, че държавните здравни институции подкрепят и приемат изследванията за безопасност водени от производителите. С дргуи думи, лисицата пази кокошарника.
Изследователи изчисляват, че употребата BPA в продукти, генерира 100 милиона долара на час, така че си направете сметка, защо индустрията се самоизследва и колко ценна суровина е това за тях.

Враг по-лош отколкото си мислите
BPA се държи, като естроген, но с две разлики:

1.                  Чужд е за тялото.
2.                  По вреден е отколкото натуралните естрогени.

Ксено-естрогените правят всички неща, които не искаме. Замислете се за обратното на това да си ижектираш тестостерон. Ксено-естрогените намалят тестостерона и увеличават естрогена. Изследователите ги свързват още и с увеличаване на инсулиновата чувствителност.

*Инсулиновата чувствителност е физиологично състояние в което естествения хормон иснулин е по-малко ефективен при намаляването на кръвната захар. В резултат на повишената кръвна захар може да се появят сериозни заболявания. При инсулиновата резистентност, както наричат състоянието преди диабет, клетките (основно мускулни и чернодробни) стават по-малко чувствителни към действието на инсулина и той е затруднен да изпълнява основната си функция – да транспотира глюкозата в тези клетки, където тя да бъде използвана за енергия или складирана като гликоген.
При здрав човек, черния дроб помага да се регулират нивата на кръвната захар с намаляване секрецията на глюкоза в кръвта при наличие на иснулин. Тази нормална реакция в чернодробното производство на глюкоза може и да не протече при хора с иснулинова резитентност/висока чувствителност.
 
Едно по едно: Хидратирайте и хапвайте с едно на ум
Знаехте, че ще се стигне и до тук: ДА, изхвърлете тънката пластмасова бутилка още сега.

Имате много вариянти да избегнете BPA хормона.
–                    Пластмасовите съдове не са за топлене на храна в мирковълнова фурна. Веригата на полицикличните въглеводороди от опаковката се разрушават при термична обработка и отделят BPA в иначе органичната ви храна. Използвайте порцеланови, стъклени или стоманени съдове без покритие.
–                    Продуктите в стъклени или картонени опаковки също са на ваша страна. Имайте предвид, че много картонени кутии използват алуминиево или полиетиленово покрите от вътрешноста за изолация. Тук полиетилена е източник на BPA.
–                    Яжте по-малко консервирани храни. Наблягайте на зеленчуците.
Ако все пак решите да използвате евтините пластмасови бутилки, следете за тези неща:
–                    Никога не нагрявайте пластмасова бутилка и не я оставяйте на слънце.
–                    Не я използвайте отново. Колкото и анти-екологично да звучи, ако имахте екологични подбуди нямаше да я купувате на първо място.
Най-добрата идея за бутилка за питейна вода в къщи или в залата – остава неръждаемата стомана.

За да знаете, че за производството на бутилката ви е използван BPA, гледайте за триъгълник с 3 или 7. Ако ги срещнете, купете си друг продукт.Тук ще вметнем, че шейкърите на Сила БГ са направени от прост полипропилен (5), който не съдържа BPA.
 

Враг 2: Фталати
Намират широко приложение в индустрията и особенно като добавка в пластмасите, защото правят стоката по атрактивна, гъвкава, еластчна и устойчива на стареене. Фталатите могат да се открият във всичко. Като се започне от ароматизатора на бюрото ви до секс играчките на приятелката ви. Сериозно, фталатите се използват за производство на всичко: ароматизатори, козметика, шампоани, репеленти, детски игри и бои.Защо подяволите е нужен пластисайзер в ароматизатора или продукт, който трябва да ухае добре?

Фталатите задържат ароматите. Затова ароматизатора, който използвате да прикрива миризмата от краката ви в колата също така и намаля тестостерона ви.
(Може би просто трябва да смъквате прозореца от сега нататък.)
 
Фталатите, както и BPA, подтискат тестостерона и увеличават инсулиновата чувствителност. В комбинация с цинка и магнезия в тялото ви може да се получи доста неприятен състав.

*Интресен и любопитен факт споменат от Марк Уорълд в книгата му е, как през едновременно с вкарването на фталатите в масовото производство през 1970, се поражда бум на аутизъм сред децата. Др. Шаус е първия човек, който посочва, че за това не са виновни само фталатите, ами и негативния синергичен ефект, който се получава при взаимодойствието им с други екологични токсини.
 
Пазете си топките!
Да правилно сте чули, защото пътя по-който сме тръгнали му се вижда края.


И все пак, още не е дошъл края на човешката раса. Има няколко суплемента, които ни пазят от средата в която ни се налага да живеем. Ще споменем ефектите им, които конкретно засягат темата.

1.                  Глицин: За глицина е доказано, че се свързва с някои токсини и така безопасно ги изкарва от системата ни. За щастие глицина е евтин, и грам на ден е достатъчен за повечето хора.

2.                  Витамин С: Помага ви да произвеждате глутатион, който ви пази от фталатите. Взимайте 3 грама на ден в разпределени приеми.

3.                  Глутамин: Укрепва вътрешностите ви. Колкото по-здрави са те, толкова по добре ще се пазят от евентуални токсини. Ако страдате от чревна дисбиоза, може да приемате от 5 до 10 грама с всяко хранене или 60-80 грама на ден. Като профилактична доза за здрави хора, 20-30 грама ще свършат работа.
*Искаме да отблежим, че нормалната дневна доза е 15 грама разпределени в приеми преди, след тренировка и преди лягане.

4.                  Таурин: Тази успокояваща аминокиселина, също има и свойството да активира детоксификацията в организма. Взимайте я преди тренировка или преди лягане. По 1 до 3 грама най–добре.

5.                  Цинк: Критичен минерал за нивата на тесостерона. Дефакто, 98% от цинка при мъжете се съхранява в простата. Ниско количество цинк може да повлияе на тестостероновата продукция. Колкото до дозирането, опитайте с 30 мг на ден.
Някои извличат ползи и от по-концентрирани дози, особенно ако имат добри нива на минерала мед.

6.                  Антиоксидантни суплементи високи на витамини A, E и D.

7.                  Ресвератрол: Този прост полифенол е анти-естрогенен. Включвайки го във вашия набор от суплементи определено ще е добър ход.
 
Сауна

Сауните могат да детоксицират системата от фталати. Но, когато употребявате сауни за детоксикация имайте напредвид, че е за предпочитане сауната да е скована от дървесина, която не е от Китай и дъските са захванати помежду си с метални винтове, а не лепила.
*Сауните при, които дъските са слепени с лепило отделят токсини, които неволно вдишвате, а дървесината в Китай е изключително богата на метали.Върнете си обратно това, което сте подтискали всеки ден. Помислете си колко пъти на ден имате контакт с хормона BPA и фталатите.

Само толкова?
Да не би да забравяте, кафето в пластмасовата чашка от вендинг машината, шишенцето от минерална вода, в което тази сутрин си сипахте чай за работа, химикала, който загризахте по време на скучния час в училище или пък обяда, който грижливо си бяхте приготвили предната вечер и стоплихте в пластмасовата купичка и много, много още.
Не искаме да ви плашим, не искаме да станете параноици и пластмасофоби, не искаме да бъдете крайни. Това, което екипа ни цели с тази статия е просто да ви предупреди и да имате винаги едно на ум. Да сте наясно какво приемате и как ви влияе то. Наясно сме, че ежедневието ни протича сред всички тези боклуци и сме зависими от тях доста често, но признайте си, понякога може да се избегнат и спестят или просто да им намерим алтернативи. Едни от най-токсичните химикали, които срещаме днес не са съществували преди 40 години, така че покачването на мускулна маса става все по-трудно заради химическата супа, в която, живеем. Колкото повече отказвате да употребявате токсични подукти, като не ги купувате, толкова по-силно ще е посланието, което ще изпратим към производителите. Гласувайте с портмонето си, като купувате продукти, които не съдържат токсични материали, не защото обичате дърветата или сте от грийн пийс, а защото сте сериозни, когато става дума за здраве, извайване на красиво тяло и поддържане на нивата на мъжкия хормон наистина в нормата.
Един семпъл стак за повишаване на производството на тестостерон в огранизма ни е, комбинация от трибулус терестрис + ZMA.Aко целите ви са конкретно насочени към повишаване на либидото най-добрия подход е да се насочите към комбинираните продукти от този клас. Един отличен избор е Men’s Virility Power. Moже да разгледате и предложенията на Dymatize, Mega Pro , Twinlab и ProLab.
 
На края, ще споменем, че граденето на мускулна маса и губенето на мазнини главно се определя от това какво ядете и колко тренирате. Намаляйки токсините ще направите този процес далеч по бърз и лесен.
Продукти за покачване на тестостерона
58
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2011-10-19 | 01:01:01
Дидо Иванов
Благодаря за статията. Наболяла тема и изключително полезна инфирмация. Поздрвления
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Поддържането на висок кортизол за продължително време, например при двучасова тренировка, причинява катаболизъм. Тежестите изцеждат енергията и хранителните вещества от организма ви. Тялото натиска големият червен бутон и отприщва кортизола. Той инхибира горенето на мазнини за енергия, за да ги запази за бъдещето, и вместо това "захапва" бързото гориво в мускулите."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com