сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Екдистерон - фитокомпонент с натурални анаболни свойства

Екдистерон - фитокомпонент с натурални анаболни свойства

Чували ли сте някога за екдистерон? А за тестостерон? Ами почти същото е, отговаря за мускулната маса, потентността и силата, но с една огромна разлика. Не влияе на естествените хормонални нива и няма никакви странични ефекти, заради натуралните си анаболни свойства. Предполагаме ви грабнахме интереса, ако е така, прочетете по-надолу в статията, където ще ви разкажем за ползите от екдистерона, как се използва, малко факти за него и ще ви запознаем с невероятния продукт на компанията VemoHerb.


Какво е екдистерон?

Екдистеронът, известен още като 20-хидроксиекдистерон (20-Hydroxyecdysone), представлява растителен фитостероид или естествен екдистероиден хормон, който се извлича от растения и членостоноги.Той се съдържа в растения като спанак и киноа, но в най-голяма концентрация може да бъде открит в билката Левзея (Leuzea carthamoides, Rhaponticum carthamoides, Маралов корен). Левзеята е сравнително рядко растение, което вирее на голяма надморска височина и при специфични условия в някои планински райони. За първи път е открито в Сибир.

Структурата на екдистерона много наподобява тази на човешкия хормон тестостерон, който отговаря за мъжката сила, енергия, потентност и мускулна маса. Екдистеронът обаче, за разлика от синтетичния тестостерон, не влияе на естествените хормонални нива, а при приемът му не са забелязани никакви вредни странични ефекти.
Биоактивните вещества на екдистерона са бета-екдистерон и екдизон.
 
Как и от кого се използва?
Екдистеронът се приема като хранителна добавка. Той, наред с Туркестерона, набират популярност в бодибилдинг и фитнес средите поради уникалното си действие и ефективност.

Разбира се, важно е да търсиш качествени екстракти, които са стандартизирани за съдържание на биоактивни вещества. В противен случай рискуваш да си хвърлиш парите на вятъра и още по-лошото - да не усетиш действието на добавката!

Екдистеронът и туркестеронът се приемат както от мъже, така и от жени, и в двата случая резултатите при физическо натоварване са осезаеми. Активните вещества в екдистерона подпомагат растежа и регенерацията на скелетните мускули, както и протеиновия синтез. Екдистеронът е напълно натурален фитостероид, който е отлична алтернатива на синтетичните стероиди, като в същото време спомага за регулирането на хормоналния баланс след прием на такива. Той е подходящ и за хора, които не спортуват, но пък искат да подобрят цялостното си здравословно състояние и тонус.
 
Как действа екдистеронът?

Екдистеронът действа като натурален анаболен стимулатор, адаптоген и биостимулатор. Той има благоприятен ефект върху цялата мускулно-нервна система в комбинация с противовъзпалителен, антиоксидантен и антихистаминов ефект.
 
Ето какво можете да очаквате при прием на екдистерон:
 • Натрупване на мускулна маса
 • Повече сила, енергия и издръжливост
 • По-лесна адаптация към стреса и промените
 • По-малко умора и повече тонус
 • Нормализиране на кръвно налягане
 • По-добро настроение и по-малко депресия
 • По-добро храносмилане
 • По-високо либидо
 • Детокс на черния дроб
 • По-здрав имунитет
 • Облекчение при алергии
 
*Странични ефекти и противопоказания - няма.
 
 За екдистерона от първо лице

 
Искате ли наистина да разберте какво да очаквате от екдистерона преди да го тествате?
Ето ви подробен разказ от първо лице на човек, приемал Ecdysterone от VemoHerb.
 
 
Изследвания, проведени с eкдистерон
Екдистеронът е добре изследван, като през 2019 г. немски учени от Свободен Университет Берлин доказват на 100% действието му заедно с пълното отсъствие на вредни странични ефекти. Мускулната сила и спортното представяне на група мъже, приемали 800 мг екдистерон дневно, се увеличава многократно в сравнение с група, приемала плацебо в продължение на 10 седмици, а учените били изключително изненадани от резултата.

Оттогава се обсъжда влизането на екдистерона в списъка със забранени вещества на WADA - въпреки липсата на вредни ефекти и именно заради сериозното му действие.
Но спокойно, това още не се е случило и все още можете да си вземете стандартизиран екстракт от Левзея с висока концентрация на биоактивни вещества - бета-екдистерон и екдизон.
 
VemoHerb като производител на ценния фитокомпонент, може да ти гарантира чистота, ефективност и концентрация.

Повече информация Тук и Тук
 

Интересни факти и история на екдистерона 
Растението Левзея, от което се извлича екдистеронът, е любимата храна на мъжките сибирски елени в размножителен период. Изследвания разкриват, че благодарение на него животните възстановяват силата си след тежките битки, характерни за този период.
 
По време на Втората Световна война поради нужда от лекарства и по-бързо възстановяване Русия предприема научна експедиция в Сибир в опити да открие Левзея. Експедицията е успешна и изследванията с екстракти от растението започват.
 
Екдистеронът - активната съставка на Левзеята, става известен на Русия през 1962 г., а на Западния свят - едва след падането на Берлинската стена през 1989 г.
 
Прочетете цялата история на Мараловия корен и екдистерона ТУК
 
Защо Ecdysterone от VemoHerb? 
Фитoeĸдиcтepoидитe cтимyлиpaт пpoтeинoвaтa cинтeзa и в ĸoличecтвa 5 - 10 mg нa 1 kg тeлecнa мaca ce пpичиcлявaт ĸъм пpoтeинoвитe cтимyлaтopи, cпoмaгaщи зa бъpзoтo нaтpyпвaнe нa мycĸyлнa мaca и cилa. Kaтo пoлиxидpoĸcиcтepoли тe въздeйcтвaт въpxy мeтaбoлизмa нa въглexидpaтитe и нyĸлeинoвитe ĸиceлини, cпoмaгaт зa cинтeзa нa глиĸoгeнa и пoвишaвaт cъдъpжaниeтo нa виcoĸoeнepгийнитe фocфopни ĸoмпoнeнти. Toвa пoдпoмaгa pacтeжa нa cĸeлeтнитe мycĸyли, влияe пoлoжитeлнo въpxy издpъжливocттa, peфлeĸcитe и ĸoндициятa нa cпopтиcтитe.

Peдицa изcлeдвaния пoĸaзвaт ĸaĸтo виcoĸoaнaбoлнaтa eфиĸacнocт нa бeтa eĸдиcтepoнa, тaĸa и нeгoвaтa бeзвpeднocт и бeзoпacнocт пpи yпoтpeбa пpeди, пo вpeмe и cлeд cилoви нaтoвapвaния. Бeтa eĸдиcтepoнът влияe peгyлиpaщo въpxy фyнĸциoнaлнитe paзтpoйcтвa нa цeнтpaлнaтa нepвнa cиcтeмa, ĸoeтo гpaничи c пcиxocтимyлиpaщo въздeйcтвиe въpxy opгaнизмa.

B пpoфecиoнaлния cпopт тoй ce изпoлзвa зa пocтигaнe нa физичecĸa и пcиxичecĸa ycтoйчивocт, бeз ycлoжнявaщи въздeйcтвия въpxy cъpдeчнaтa дeйнocт и имyннaтa cиcтeмa.

Ecdysterone ce пpeпopъчвa пpи тeжĸи физичecĸи и пcиxичecĸи нaтoвapвaния нa cпopтиcти и cпopтyвaщи , зa пpeмaxвaнe cимптoмитe нa нeвpoзa пpи изтoщeниe, зa пoвишaвaнe ycтoйчивocттa нa opгaнизмa ĸъм пpeтoвapвaния, пpи бъpзa yмopяeмocт и зa възcтaнoвявaнe нa cпopтиcти cлeд тpaвми и тeжĸи зaбoлявaния. Moжe дa ce изпoлзвa в ĸaчecтвoтo нa aнaбoлeн cтимyлaтop, aдaптoгeн и биocтимyлaтop.
 
 • Стандартизиран и пречистен екстракт от Левзея с гарантирана концентрация на биоактивни вещества: 95% β-екдистерон (20% β-екдизон)
 • Анаболни свойства
 • Повече сила
 • Повишава издръжливостта
 • Повишен белтъчен синтез
 • Веган капсули и еко опаковка
 • Лабораторни тестове на всяка партида
 • Без вредни и забранени вещества
 • Компания с дългогодишен опит и отлична репутация
 • Експертен екип, отдаден на каузите “Здравословен спорт” и “Доволен клиент”
     
Сила БГ ви препоръчва други екдистеронови добавки:

Leuzea MAX от Cvetita Herbal е добавка богата на екстракт от левзея, който е натурален адаптоген, който подпомага на организма да преодолее натоварването, независимо дали е физическо или психическо. Leuzea MAX съдържа цели 600mg левзея, което го прави подходящ за професионални спортисти, активно спортуващи ентусиасти и начинаещи.

Ecdysterone от Haya Labs

Beta-EcdyX Pure от Amix

И двата продукта ще ви помогнат за покачване на чиста мускулна маса, увеличаване на протеиновия синтез и ще увеличат издръжливостта и силата ви. И двете съдържат екдистерон, Ecdysterone от Haya Labs съдържа 250mg, а Beta-EcdyX Pure от Amix съдържа300mg, което ги прави почти сходни като действие и ефект.
 
Заключение
Ако търсите ефективен начин да покачите мускулна маса, да бъдете по-силни, издръжливи и да покачите потентността си, доверете се на професионалистите и доказалите се фитокомпоненти във времето.

В комбинация с балансирания начин на живот, здравословното хранене и активния начин на живот, добавката може да преобърне живота ви.


Сила БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Изхвърлили сме 85 000 видове химикали в околната среда от Втората Световна война насам. Защо трябва да ви пука? Какво общо имате и как тази статия трябва да ви помогне в целите, които сте си поставили в бодибилдинга? Разбирате ли, има токсини, които буквално вървят и работят против нас, а се срещат навсякъде."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com