сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Сок от червено цвекло

Сок от червено цвекло

Искате ли да тренирате по-дълго и по-ефективно? Възможно е, според проучвания сокът от червено цвекло ще даде на спортуващите хора повече енергия за по-дълго време. Сокът е естествен начин да увеличите силата и издръжливостта при тренировки. Не само това, той е вкусен и мощен източник на антиоксиданти.
 
Новата супер храна е пълна с хранителни вещества и се е използвала от векове за лекуване на редица заболявания. Отличен източник е на калий, магнезий, фолиева киселина, желязо, цинк, калций, биотин и бета каротин. Съдържа важните витамин С, В6, А и много фибри. Зеленчукът е подходящ е за диабетици.
 
Ползите от червеното цвекло са:
 
1. Помага за растежа на тъканите;
2. Афродизиак;
3. Намалява риска от остеопороза;
4. Предпазва от някои видове рак;
5. Грижи се за здравето на черния дроб;
6. Стабилизира нивата на кръвната захар;
7. Много богат на антиоксиданти;
8. Лекува анемия и силно изтощение на организма;
9. Помага за пречистване от токсини.


 
Нитратите в сока от червено цвекло намаляват кръвното налягане (други помощници на сърдечносъдовата система са спанакът, марулята и зеленолистните зеленчуци).
 
Според направените досега проучвания върху действието на сока от червено цвекло, за професионалните спортисти ще е необходимо да пият няколко поредни дни от него, за да се постигне желаният ефект на издръжливост. За останалите една доза сок от червено цвекло изпита 2-3 часа преди фитнес ще е достатъчно за по-силна тренировка.

 
Приготвяйте си го сами, но имайте предвид, че количеството нитрати в цвеклото варира в зависимост от почвата и различни други фактори. Други подходящи варианти са да си купите добавка с червено цвекло NATURES WAY Beet Root Beta Vulgaris 100 Caps. или бутилиран сок, защото на етикетите вече може да видите ясно какво е количеството нитрати в продукта.
 
В случай, че сокът от червено цвекло не ви звучи апетитно, може би ще се зарадвате да прочетете, че 200 гр приготвено на пара червено цвекло осигурява същите фитнес ползи както 500 мл фреш от червено цвекло. Все пак за тези, които искат да опитат, но не и да усещат специфичния му вкус - смесете сок от червено цвекло със сок от моркови, ябълки, портокал. 
 
Това е идеалната предтренировъчна напитка, защото повишава издръжливостта, подобрява значително физическото представяне и дава силни тренировки.
Хранителни добавки за сила и издръжливост:
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Когато има наличие на въглехидрати в тялото ни, те се разпадат на глюкоза, която пък се превръща в енергия и се транспортира до клетките в тялото ни. Ако глюкозата обаче не може да се разпадне, което би било налице, ако инсулинувите нива са твърде ниски или пък няма наличие на глюкоза, тялото започва да метаболизира мазнините за енергия. Разпада на мазнините повишава кетонните нива в кръвта водейки до кетоза. Кетозата може да възникне при болни от диабет Тип 1 (недостатъчно инсулин) , алкохолизъм, гладуващи и тези от нас на ниско-въглехидратна или висока на мазнини/протеини диета."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com