сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Суплементи срещу косопад

Суплементи срещу косопад

Косопадът е нещо естествено, което се увеличава с възрастта. Известна още като алопеция, загубата на коса може да бъде причинена от проблеми с циркулацията или хормони. Медикаменти, включително стероиди, както и процедури като оцветяване на косата и накъдряне, може да доведат до косопад. Други причини са бактериалните инфекции и витаминовият недостиг. Генетично може да се определи дали и кога някой ще загуби косата си, но с помощта на витамини, хранителни вещества и специализирани препарати процесът може да се забави и дори да порасне нова коса.

Тук ще разгледаме някои обичайни суплементи срещу косопада, които са и често срещана част от всеки здравословен хранителен режим.
 

Витамин C

Витамин С предпазва от косопад, тъй като действа като антиоксидант. Препоръчителната доза е до 2000мг дневно. Плодовете и зеленчуците съдържат витамин С, особено цитрусови плодове като лимони, лайм, грейпфрут и портокали.

Препоръчваме: Amix Vitamin C /от шипка/. Разгледайте и B-витамин комплекса на марката!

Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини се съдържат най-много в месото на рибата, особено сьомга и сардини, и в рибеното масло. Препоръчителната доза е една супена лъжица рибено масло на ден.

Препоръчваме: GNC Triple Strength Fish Oil заради добавения Q-10 коензим - едно от най-здравословните вещества, създадени от природата.
 

Лизин

Лизинът е аминокиселина и един от градивните елементи на белтъчините. Тъй като косата е вид протеин, добавянето на лизин към храната помага и за предотвратяване на загубата й. Препоръчителната доза е 500 до 1000 мг дневно. Лизинът се съдържа във всеки пълноценен източник на протеин като месото и яйцата.

Препоръчваме: PEAK Lysin
 

B витамини

B витамините намалят стреса, който може да доведе до загуба на коса. Най-добрият вариант за прием е в комплекс, където са съчетани всички B витамини. Съдържат се в бирената мая и червеното месо.

Препоръчваме: Optimum Nutrition Stress B-Complex. Стрес - да си дойдем на думата.
 

Витамин D

Витамин D всъщност е хормон. Загубата на коса може да бъде свързана с нарушен хормонален баланс, затова при добавянето на витамин D към диетата расте здрава коса. Витамин D може да се синтезира върху кожата, след като е изложена на слънчева светлина, но допълнителният прием на витамин D помага за предотвратяване на дефицита.

Препоръчваме: NOW Vitamin d-3 / 5000 iu заради много мощната му дозировка.
 

Витамин А

Витамин А стимулира космения фоликул, където започва растежа на косата. Морковите са добър източник на витамин А, както и тъмнозелените и червените зеленчуци.

Препоръчваме: GNC Vitamin A 10 000 заради отличната дозировка и цена.
 

Витамин Е

Витамин Е е важен за кръвообращението в организма и доказано разширява кръвоносните съдове, което увеличава циркулацията. Повишената циркулация подобрява способността на организма да изгради нова коса. Препоръчителната дневна доза на витамин Е е 400 IU. Може да се прилага на косата и скалпа като тоник за коса. Локалното приложение директно стимулира капилярите на скалпа.
 
Препоръчваме: AMIX Vitamin E 400 iuБиотин

Биотин или витамин B7 (първоначално известен като витамин Н) е един от компонентите на B комплекса от витамини. Биотинът е необходим за превръщането на захарта в енергия. Той също е част от пътя за синтезирането на мазнини в тялото, тъй като от него зависи функцията на ензима ацетил Co-A карбоксилаза, който се основава на мастните молекули и е важен компонент в стените на всяка клетка. Биотинът е особено важен за клетките на кожата, тъй като те често се заменят поради въздействието на външната среда. Биотинът също така предпазва нервната система, предотвратява гърчове, атаксия и загуба на мускулен тонус. Стресът може да предизвика косопад, така че добавянето на антистресово въздействащият биотин към диетата осигурява защита на космените фоликули и на нервите.

Препоръчваме: Биотинът на Natrol се откроява сред останалите с огромната си дозировка и пречистения състав (няма каквито и да е остатъци от други продукти). Ако прецените, че това е много за вас, можете да разчитате на всяка от другите марки биотин, които предлагаме.

Сила БГ Тийм
Препоръчани витамини за здрава коса
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Въпреки, че уредите изглеждат примамливо и екзотично, основен компонент на тренировката трябва да бъдат упражненията със свободни тежести. В тях участват повече мускулни фибри, с което се постигат по-големи резултати и функционална сила. Не е необходимо изцяло да избягвате уредите – те са полезни за разнообразяването на тренировката и могат допълнително да я подпомогнат. Като цяло уредите са по-подходящи за новаците във фитнеса, или за професионални културисти – защото упражненията с тях са по-лесни за правилно изпълнение и рискът от нараняване е по-нисък."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com