сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Топ 4 здравословни ползи на колоезденето

Топ 4 здравословни ползи на колоезденето

От чистия въздух, до това да изследвате нови маршрути, има какво да обичате в колоезденето. То също така идва и с куп ползи за цялото здравето, които превръщат карането на колело в страхотна тренировка.

За разлика от другите видове аеробни упражнения (като джогинг или ходене),  колоезденето е високоинтензивна тренировка, която обаче не оказва голям натиск върху ставите.

Много от проучванията, които разглеждат как колоезденето влияе върху здравето, установяват, че карането на колело само няколко дни в седмицата е достатъчно, за да доведе до редица ползи за цялото тяло. За това, ние от SILABG.COM, решихме да те запознаем с ТОП 4 здравословни ползи на колоезденето, за които може би не си знаел!
 
Колоезденето може да подобри здравето на коститеДейности с по-голямо въздействие, като скачане и бягане, създават стрес върху тялото, което може да подобри плътността на костите и е важна част от здравословното остаряване. Но това, че предпочитате колоезденето, не означава, че пропускате – особено ако карате извън пътя.

Множество проучвания, например, установяват, че планинското колоездене може да създаде достатъчно въздействие, за да бъде от полза за здравината на костите. Освен това изисква ангажиране на мускулите на горната част на тялото, за да се поддържа стабилност, а комбинацията от тези фактори може да подобри цялостната структура на костите.
 
Колоезденето подобрява здравето на сърдечно-съдовата системаКолоезденето, подобно на други видове аеробни упражнения, натоварва сърцето, белите дробове и мускулната система по полезен начин. Това повишава сърдечно-съдовата функция, включително цялостното кръвообращение и кръвното налягане и по-доброто използване на кислород.

Някои изследвания установяват, че хората, които правят редовни тренировки с велосипед, имат по-малък риск от сърдечно-съдови заболявания, отколкото хората, които не карат велосипед.

Това важи дори и за колоезденето на закрито. Множество изследвания показват, че съчетаването на колоездене на закрито със здравословна диета може да подобри аеробния капацитет, кръвното налягане, липидния профил и състава на тялото.
 
Колоезденето повишава силатаКогато става въпрос за колоездене, често хората си мислят за кардио, а не за сила. Но знаете ли, че карането на открито може значително да натовари коремните мускули и да изгради стабилност на сърцевината. Това е така, особено при по-неравен терен, където ще трябва често да сменяте посоката, за да избегнете препятствията.

Балансирането на центъра на масата, на тялото над движещите се колела, изисква ангажиране на множество мускули в долната част на гърба, корема и бедрата. Дори леки смени, докато карате, могат да разпалят тези мускули.
 
Колоезденето подобрява фокуса и настроениетоПовечето упражнения са полезни за настроението и психичното здраве и колоезденето не е изключение.

Множество проучвания доказват, че хората, които карат колело поне три пъти седмично - показват значителни подобрения в психичното здраве, когнитивните функции и цялостното възприятие за здраве и благополучие в сравнение с невелосипедистите.

Например, планинското колоездене е толкова технично и изисква такова съсредоточаване, за да се движите по предизвикателни терени, че може да откриете, че то помага за концентрацията ви като цяло. При шосейното колоездене по-високите скорости и работата по хълма могат да бъдат вълнуващи, което води до по-голямо усещане за наслада.
 
СИЛА БГ Тийм!
Препоръчани продукти:
29
.
00
лв.
22
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Alpha Helix е новата марка, създадена с участието на грамадния Джей Кътлър. За момента единственият продукт от линията е фет бърнъра ThermaDrex. Но с официалното пускане на бренда на пазара ще навлязат предтренировъчният Force Vektor и тестостероновият буустър Cyclatest."

Реклама
Copyright © 2007 - 2023 silabg.com