сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Топ добавки за стимулиране на имунната система?

Топ добавки за стимулиране на имунната система?

Непрекъснато чуваме, че различните витамини и хранителни добавки, са перфектният начин да стимулираме имунната си система. Но знаем ли всъщност за какво служат много от тях? Ние от HAYA LABS решихме да ти помогнем, като подбрахме най-разпространените варианти , за да можеш да се ориентираш по-лесно и да вземеш най-доброто решение, какво е подходящо за теб.
 
Витамин C
 
Витамин C е може би най-известният витамин в света. Безпорните му положителни свойства са признати още в началото на миналия век. Той е изключително мощен имуностимулатор, който основно се извлича от цитрусовите плодове, за това и хората се сещат за него в моменти на грип, настинки и вируси. Но полезните му действия не се изчерпват само до тук. Витамин C има силни антиоксидантни свойства и неутрализира влиянието на свободните радикали, поради това е особено препоръчителен при проблеми с белите дробове.

 

Витамин D
 
Витамин D дълго време беше подценяван като витамин, който отговаря основно за костите. Скорошни изследвания доказаха, че той всъщност играе важна роля върху почти всички органи в човешкото тяло. Едно от най-важните му свойства, за което се заговори напоследък, е способността му да намалява риска от грип, пневмония и други дихателни възпаления. Това се дължи на възможността му да стимулира синтеза на антимикробни пептиди. Те са естествен антибиотик, който тялото ни произвежда и с тяхна помощ само успява да се справи с всякакви туберколозни вируси. Освен това Витамин D влияе върху здравето на сърдечно-съдовата система,  предпазва от някои  видове рак и има силни противовъзпалителни свойства.

 

Витамин E
 
Витамин Е е рядко използван, но има множество полезни свойства за които може би не подозирате. Той има изключително действие върху имунната система, тъй като предпазва от оксидативното увреждане, което от своя страна влияе негативно на сърдечно-съдовата система и тялото. Освен това спомага за образуване на червени кръвни клетки и поддържа запасите от желязо и селен. Има превантивно действо при рак и Алцхаймер и може да помогне при диабет и негативните последствия от него. 


 
Цинк
 
Цинкът е важен минерал, който играе ключова роля в протеиновия синтез и регулирането на имунната система. Той се среща в големи концентрации из цялото тяло, но най-вече в белите и червени кръвни клетки, черния дроб, бъбреците и панкреаса. Ползите от него включват правилното фунциониране на имунната система, регулиране нивата на стреса и силните му противовъзпалителни свойства. Цинкът е изключително полезен при настинки и грип, тъй като намалява броя на противовъзпалителните цитокини. Стимулира производството на бели кръвни телца и предпазва от инфекциозни заболявания като пневмония например.

 

Мултивитамини
 
Комбинацията от мултивитамини е изключително лесен и полезен начин да си набавяме всичко необходимо, само с една доза дневно. Те укрепват имунната система, тъй като почти винаги включват в състава си Витамини C, D и Е. Освен това ускоряват метаболизма, като по този начин дават на тялото ни необходимата енергия, особено в моменти в които се чустваме отпаднали. Не на последно място, те помагат изключително много за производството на червени и бели кръвни телца, които са основния естествен съюзник на организма в борбата с настинките и инфекциите.

 

Селен
 
Селенът е минерал в човешкото тяло, който е мощен антиоксидант и защитава организма от влиянието на свободните радикали. Освен това повишава имунитета и особено в комбинация с други витамини, повишава нивото на белите кръвни тела, които от своя страна се борят с множество инфекции, сред които грип, туберколоза и пневмония. Селенът успява да намали възпаленията в организма и най-вече на дихателните пътища, като по-този начин успокоява сиптоми като задух и недостиг на въздух. Други негови полезни свойства са: подобряване на кръвоснабдяването, намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания и други.

 

Ресвератрол
 
Ресвератрола е естествено съединениe, което се намира в доста ежедневни храни. Той е мощен антиоксидант и биофлавоноид. Има доказано действие срещу високо кръвно налягане и сърдечни проблеми. Освен това прочиства черния дроб и понижава чернодробните ензими. Ресвератрола влияе изключително добре върху притока на кръв към мозъка и също така има потенциални неврозащитни свойства. Смята се, че отключва и стимулира работата на определени гени в човешкото ДНК и евентуално би могъл да помогне в борбата с остаряването. Комбинира се изключително добре с Витамин D, като по този начин стимулира имунната система и засилва антиоксидантните му свойства.

 

Кверцетин
 
Кверцетинът е флавоноид с много ползи за човешкото здраве. Той има силни противовъзпалителни свойства и се бори със свободните радикали в тялото. Освен това успява да намали възпалението при грип, настинки и вирусни инфекции. Кверцетинът е изключително полезен при затруднения в дишането, тъй като разширява бронхите и улеснява проникването на въздух. Влияе също така изключително благоприятно върху сърдечно-съдовата система и понижава кръвното налягане. 

 
В заключение може да кажем, че приема на различни видове витамини и минерали е изключително важен за стимулиране на имунната система, както и цялостната фунция на тялото. Много от тях не можем да си набавим от естествени източници, за това е препоръчително да ги приемаме под формата на хранителни добавки.Важно е в тези дни да останем спокойни и да се грижим за здравето си.

Ние, от silabg.com ще Ви помогнем в това начинание!

СИЛА БГ - Твоят магазин за хранителни добавки.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Мислете за коремната мазнина като за дълбоката част на плувен басейн – няма как да изпуснете водата от него, без да изсушите целия басейн. Но не оставяйте това да ви обезкуражи. Коремната мазнина ще си отиде - просто тя ще е последна."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com