сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Три есенциални продукта, от които се нуждае всеки атлет

Три есенциални продукта, от които се нуждае всеки атлет

Ще ти покажем три типа хранители добавки, които са необходими на всеки атлет - за подобряване качеството на тренировките, правилното възстановяване, растеж и развитие на мускулната маса!

Дори да не вярваш или често да го забравяш, оптималното здравословно състояние е в основата на постигането на желаните резултати.

Нека ти напомним за 3 типа хранителни добавки, които още днес да включиш в режима и арсенала си:


Пробиотици


Това е съчетание от микроорганизми с основна функция да осигуряват правилното протичане на процесите в човешкото тяло. Те допринасят за балансиране на бактериите в чревната микрофлора и имат пряко участие в стабилността на имунната система. Самата дума „пробиотик” в буквален превод от гръцки език означава „за живот”.Най-очевидната полза от пробиотиците е здравата чревна микрофлора. Наличието на достатъчно добри бактерии ще помогне на вашето храносмилане и още ще намали болки в стомаха, подуването, метеоризъм и т.н. Затова, ако имате затруднено храносмилане или запек, обогатете менюто си с пробиотици.Още едно полезно действие на пробиотиците е че стимулират имунната система. Изключително важно, защото една настинка може да стане причина за пропускане на фитнес тренировка.

Повечето хранителни добавки включват богато разнообразие от различни пробиотици, но ако искате да сте по-конкретни при избора си, прегледайте списъка по-долу в статията. Не забравяйте, че пробиотиците са "жива хранителна добавка", затова прочетете етикета за правилното им съхраняване.


 • B. bifidum - намалява холестерола.
 • B. lactis - поддържа добри нивата на кръвната захар и инсулина, помага за предпазване от качване на излишни килограми, понижава холестерола.
 • B. lactis Bb-12 ATCC27536 - предпазва от кариеси
 • B. longum R0175 - намалява стреса, безпокойство и депресия.
 • L. acidophilus - понижава високият холестерол, предпазва от кариеси, ограничава вагинални инфекции.
 • L. casei Shirota - стимулира имунната система, предпазва от възпаление венците на зъбите и инфекция на пикочния канал.

 • L. fermentum VRI-003 - стимулира имунитета.
 • L. fermentum RC-14 - ограничава вагинални инфекции.
 • L. helveticus R0052 - помага при стрес, безпокойство, депресии.
 • L. johnsonii La1, Lj1, NCC 533 - спомага при инфекция в стомаха с Helicobacter pylori.
 • L. paracasei 8700:2 - предпазва от настинки.
 • L. plantarum HEAL 9 - предпазва от настинки.
 • L. rhamnosus GG - лекува и предотвратява диария, предпазва от напълняване.
 • L. rhamnosus GR-1 - лекува вагинални инфекции.
 • L. rhamnosus JB-1 - намалява нивата на кортизол и лекува стрес, безпокойство и депресия.
 • L. reuteri - предпазва (лекува) възпаление на венците.
 • Saccharomyces boulardii - предпазва от диария.
 • Streptococcus salivarius BLIS K12 - предпазва от кандидоза, гъбички в устата.


Антиоксиданти

Човешкото тяло е съставено от много различни видове клетки. От училище знаем, че те са съставени от молекули, а молекулите - от атоми. Атомите пък съдържат ядро, протони, неутрони и електрони. Електроните участват в химичните реакции и представляват субстанцията, свързваща атомите в молекули.


Електроните обикалят в орбита около атома, разпределени в един или повече слоеве. Когато първият слой се запълни с два електрона, останалите навлизат във втория, третия и така нататък.

Най-определящ за химичния характер на атома е броят на електроните във външния му слой. Когато той е запълнен, субстанцията спира да се свързва в химични реакции (тоест става инертна). Атомите се свързват помежду си като отдават или си споделят електрони от външната обвивка. 


 
Свободните радикалисе образуват от нестабилни молекули (такива с един липсващ електрон), които реагират с други съединения в опит да си осигурят необходимия електрон и да се превърнат в стабилни. Обикновено атакуват най-близката стабилна молекула и "открадват" нейния електрон. Когато нападнатата молекула изгуби своя електрон, тя се превръща в свободен радикал и започва верижна реакция. Крайният резултат от процеса може да бъде разрушаването на живата клетка.


 
Свободните радикали са нормална част от естествените жизнени процеси. Тялото ги произвежда по време на метаболизма, имунната система ги създава, за да неутрализира вируси и бактерии. Фактори на околната среда като замърсяване, радиация, цигарен дим и пестициди също могат да доведат до образуването им. Тялото се бори срещу свободните радикали чрез антиоксиданти. Ако те липсват или се натрупат прекалено много свободни радикали, това води до щети.Продължителната тренировка увеличава нуждите на тялото от кислород 10-20 пъти повече от в състояние на почивка. Това води до силно повишаване на количеството свободни радикали. Означава ли това, че атлетите трябва да приемат допълнително антиоксиданти? Все още не е възможно точното измерване на свободните радикали в тялото, затова учените изследват продуктите от техните реакции. Това води до формулирането на интересни хипотези.

Оказва се, че редовните физически упражнения подсилват естествените антиоксидантни защити на организма. По този начин тялото постепенно се адаптира към физическото натоварване.
Хардкор продукти

Хормона на растежа (growth hormone) е протеин, който се произвежда от хипофизната жлеза. Той е главен участник и регулатор на растежа и метаболизма в човешкото тяло.Оказва силно въздействие върху намаляване мазнините в тялото, увеличаване мускулната маса, плътността на костите, повишаване енергийните нива, подобряване на цвета на кожата и текстурата, засилване на сексуалната функция и подсилване на функционирането на имунната система.

GABA – гама-аминомаслената киселина е невротрансмитер, открит предимно в мозъка. Тя спомага за по-пълното възтановяване след тежки тренировки, както и за намаляването на стреса. Но най-важната й функция е стимулиране производството на растежния хормон.GABA
е за всеки, който се цели да увеличи чистата мускулна маса и да сведе до минимум мазнините в тялото. Приема се веднъж на ден и има огромно въздействие върху структурата на тялото и увеличаване мускулната маса. Освен това значително увеличава способността на тялото да се възстанови и да подобри качеството на съня, което е много продуктивно за мускулния растеж.
СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Растеж има само по време на възстановяване. Точно така, възстановяване! Постоянно сме свидетели на това как хора, които не се спират да тренират от момента щом стъпят в залата, но не виждат резултати. Те не осъзнават, че здравото вдигане и разнасяне на тежести из залата е само малка част от процеса на растеж."

Реклама
Copyright © 2007 - 2021 silabg.com