сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Витамин C и още нещо...

Витамин C и още нещо...

Казват, че сме късметлии, защото за последните 100 години сме минали от липса на витаминозни добавки до това днес да ги имаме достъпни навсякъде. И все пак повечето хора не знаят колко важни всъщност са те. Витамините са най-често пренебрегвания суплемент в бодибилдинга и здравето като цяло. Научно доказано е със стотици изследвания, че в достатъчно големи дози, витамините могат да лекуват някои болести. Как е възможно, чудите се Вие?
При положение, че не сте чули за това по новините, другите медии или от вашият лекар, който само казва, че са полезни.

      Статистика: За 23 години, според Американската асоциaция за контрол на токсините е имало общо 10 смъртни случaя приписани на витамини. По малко от 1 на 2 години и то недоказано.

В днешното общество точно това, което може да ни помогне се представя като опасно или безполезно. За да бъдем пълноценни консуматори трябва да консумираме всеки боклук на пазара, а здравната система е безполезна ако сме здрави. Днес третираме витамините, като сходни с лекарствата и ги регулираме с дневни или препоръчителни дози. Може би дори ги класираме, като нещо опасно, защото лекарствата са точно такива в повечето случаи.

Витамин C
Пионери в прилагането на високи дози Витамин C са Фред Кленър и Уилям Макормак.
Те са лекували вирусни заболявания с високи дози от витамина още през 40-те години. Може би ти драги читателю притежаваш здравно образование и се чудиш как тези господа са имали успех с лечението на пациенти с проста суровина като витамин C при положение, че ти не си учил за това в колежа и университета. Линус Полинг пръв предлага, че витамин C е полезен в борбата срещу настинката. Това се основава на научни факти, а не на предположения. Полинг е бил колега на Алберт Айнщайн и на много други изключителни хора и е притежател на две нобелови награди: за мир и по химия. Така, че той е брилянтен човек и трябва да се взима насериозно.

Факти:
Витамин C
–    Антитоксин
–    Антивирален
–    Антихистамин
–    Антиоксидант
–    Предпазва тялото от натрупване на свободни радикали, които могат да предизвикат проблеми със сърцето и рак
–    Витамин C играе основна роля в производството на колаген в човешкото тяло. Колагена държи клетките една за друга и се среща във всеки мускул и кост.
–    Помага за регулирането на кръвната захар
–    Подобрява настроението при депресия
–    С горе изброените качества помага на имунната система. Помага при натъртвания, синини и повърхностни рани.
–    Полезен за венците. Хората при, които витамин C липсва или се набавя в минимални количества често страдат от подути, черни венци и развиват някаква степен на скорбут.

Няколко признака, че приема ви на витамин C е нисък са :
–    кървящи или подути венци
–    трудно зарастващи повърхностни рани
–    лесно натъртване и синини
Витамин C е водоразтворим витамин и затова ако го предозирате излишъка се изхвърля от тялото чрез уриниране. Минимума за 1 непушач е 60 мг на ден. Може да си набавите сравнително добри количества витамин C от лимоните, шипките, доматите, чушките, броколито и дори от картофите.

Малко информация за друг основен витамин, който често липсва в организма.

Витамин Е
–    Отличен суплемент при заболявания на сърцето
–    Антиоксидант
–    Изгаряния
–    Намаляване на пристъпите при тинейджъри с епилепсия
–    Задължителен суплемент при Анемия
–    Подсилва имунната система
–    Артрит
–    Алцхаймер и др
Тясно свързан с разтежа на съединителната тъкан.

Доста разностранни ползи, нали?
Прекалено добри са за твърде много неща.
Знаете ли защо е така ?
Причината един витамин да лекува толкова много болести, е защото липсата му поражда също толкова много. Това важи и за минералите.

Когато взимате витамини, те не лекуват директно, а помагат на тялото да се справи. Марк Герсон развива теорията за самолечението. Когато витамини и минерали се ползват в стандартна терапия днес, те са в много ниска доза. Затова статистиките, които виждаме и докторите знаят са, че витамините помагат малко или, че не помагат изобщо.Защо дневните стойности се оказват изключително ниски?

Ако всеки човек взима препоръчителните 60 мг витамин C на ден, то не би трябвало да има скорбут в света. И въпреки това ще се наблюдават случаи на скорбут. Става така, ако например имате работа или начин на живот свързан с висока степен на стрес. Тогава тялото ви разгражда витамин C,  докато генерира адреналин. Това е връзката между стреса и инфарктите. Поради липсата на витамин C сърдечно съдовата ви система е уязвима. Ядем твърде много вредни неща и твърде малко полезни. Знаем, че е вярно, но въпреки това ядем полуфабрикати, захар и нишесте. Обработени храни бедни на витамини. Човек със сърдечно съодови проблеми може да живее десетилетия без да има някакви симптоми и един ден да се строполи мъртъв. Тогава разбира се е прекалено късно. Твърде късно за лекарства, байпас, линейка и живот. Един на 2.5 човека умира от сърдечно съдови заболявания. Това трябва да ни напомни, че грешим някъде. Споменахме ли, че употребата на витамини излиза по-евтино?

25% от телевизонните реклами в страната са за лекарства. Защо?
–    Защото хората са болни и не се чувстват добре. Защото е трудно да поддържаш добър тонус и здраве при натовареното ни ежедневие изпълнено със стрес и менюта вклчващи стотиците E-та, които изтощават организма ни.

Любопитен факт, забранен за масите:
Погледнете във всеки вестник и ще видите статии от рода на - „Ново лекарство за рака“, но в действителност продукта се оказва поредното лекарство, което предизвиква рак. Рака е един от най-смъртоносните и неуловими врагове, познати на човечеството. Появят ли се веднъж раковите клетки, много скоро те се превръщат в бучка тъкан. Предвид изследванията на д-р Макс Герсон от 30-те и 40-те години сочат, че витамините и особенно големите количества пресни сокове помагат да се обърне развитието на рака. Герсон е имал 50% успехи със смъртоносно болни пациенти. Това е изключително много. Медицинските училища не говорят за тези алтернативи.
–    през 1972 в САЩ 220.000 американци умират от рак.
–    25 години по късно през 1996 - 560.000 души са починалите от рак.
Ракът остава убиец номер две в света след сърдечносъдовите заболявания.
Не, че хората лъжат или всеки от анти-канцерогенните производители на лекарства е зъл и лош човек. Много хора правят това, което считат за най-добро. Може да сте искрен, но и да грешите искрено. Един от начините да се преборите с тези „нелечими“ болести е да изградите имунната си система, чрез хранене, движение, избягване на консерванти, химикали и прием на мултивитамини. Ако сте недохранен едва ли ще победите рака. Японците държат най-нисък процент на раково болни в света, макар катастрофата, която са преживели след Хирошима. Счита се, че това се дължи на голямото количество морска храна на трапезата им.
С тази диета се приемат много мирко-елементи като: Селен, Цинк, Германий и много други анти-ракови миркоелементи. Високия прием на голямо количество Омега- 3 рибни масла също е висок, а те предпазват не само от рак, но и от сърдечносъдови заболявания и Алцхаймер. Пият и много зелен чай, който съдържа в себе си спектър от елементи, които спират рака.

38% от жените в Америка са с риск за поява на рак на гърдата, при японките шанса е под 1%. Витамин C венозно директно в кръвния поток в 30-60-100,000 милиграма на ден ще убие раковите клетки. Този витамин селективно отравя раковите клетки, точно по начина по, който действа и химиотерапията, но с витамин C не се увреждат здравите клетки. И на хората не им се гади, не губят косата си, а само оздравяват. Давани са дози от по 100.000 и дори 200.000 мг интервенозно за 24 часа без странични ефекти, освен жажда. Една фармацевтична компания никога няма да ви препоръча витамини, защото уви, живеем в свят зависим от печалба и пари. Затова няма да видите тези факти по телевизията и няма да ги научите в медицинския университет.

През 2006 година, Националния Здравен Институт NIH /агенция в САЩ отговорна за биологични и здравни проучвания, състояща се от 27 отделни институции, центрове и офиси./ потвърди ефикасността на Витамин C в борбата с рака. Нещо, което Линус Полинг се опита да сподели със света преди десетилетия, заради което беше нападнат, вместо да получи признание. Потвърдено е, че интервенозно доставяне на витамин C лекува рак и е анти-ракова терапия.
Вие имате право да се грижите за себе си. Интернет промени голяма част от монопола на информацията. Все по-голяма част от населението взима здравето в свои ръце. Здравната система се грижи за себе си, тя иска да работи и няма интерес да се намали количеството на болестите. Не упрекваме медицината в подобряване качеството ни на живот. Благодарение на днешната медицина детската смъртност по време на раждане намаля. Травматологията се разви изключително много - Не дай си боже да се размажете на магистралата и да трябва да ви оправят. Те наистина са добри. Но що се отнася за третиране на болести – методите са жалки и нехуманни.      Всеки който, чете това е направил в известна степен изобра си. Че иска да подобри живота си и този на близките му. Силно вярваме, че най-добрия диетолог и доктор на света . сте вие. Вие притежавате всичко необходимо да почувствате кое е добре за вас и кое не. Хората трябва да спрат да бъдат пациенти и да започнат да бъдат хора. Защо да не сме здрави и щастливи? Да променим живота си, да спортуваме и да хапваме добре. Не сте лекари, но нямате нужда от медицинска диплома за да се храните правилно, да пиете витамини и минерали и да спортувате. Няма монотерапия, която лекува рак и сърдечно съдови заболявания, но има промяна в начина на живот. Която предпазва, спира и обръща сериозните хронични заболявания. Решенията са тук, където винаги са били. Намирайте време за себе си, спортувайте, хапвайте органични и изчистени храни, приемайте поне минимума дневни дози от мултивитамини и се радвайте на живота.
По изгодни и балансирани витаминно-минерални комплекси предлагат PHD и Biotech USA.

*изразеното в тази статия по въпроса със здравното образование и система е лично мнение.

Сила БГ Тийм
Хранителни добавки с витамин C
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2012-06-05 | 14:16:18
Виктор
Петре искренно се съмнявам някой да е умрял вследствие на предозиране с витамини. Може би тези случаи се дължат на злоупотреба с мастноразтворими витамини, нещо което трудно може да си докараш на главата, ако си кадърен човек. Подобна злоупотреба е смъртоносна с почти всичко за което се сетиш. Умрели, които са пили аспирин има хиляди например и то не в прекомерни дози. Относно марихуаната в нея има прекалено много пари и трудно би се регулирала. Тя е панацея, релаксант и чудесна билка. Кой ще си купува алкохол, цигари и ще ходи да си лекува раковите образования, ако имаме свободен достъп до нея? Никой! А в тях също има много пари, в болните хора също, затова и няма да я легализират. Прекалено е полезна и не могат да я патентоват/ограничат. Затова и всяка вечер те плашат по новините как водела до пристрастяване, как била наркотик и прочие...овча работа.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Лабораториите на Muscletech тестваха няколко предтренировъчни формули, за да установят коя ще ви даде най-много. Някои компании са твърде оскъдни със съставките. Ингридиентите във формулата на Neurocore са ясно посочени и разработени специално за да направят тренировката ви едно силово изживяване."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com