сила бг магазин
сила бг медия
»
»
10 атлети-инвалиди за мотивация!

10 атлети-инвалиди за мотивация!

Снимките, които ще видите тук, може и да не ви харесат (въпреки, че се постарахме да ви пощадим). Но ако не смеете да погледнете реалността в очите, вие не сте силен човек, независимо колко големи и изваяни са мускулите ви. Нека тези атлети, които са преодоляли горчивата си съдба и се състезават наравно със здрави хора, ви послужат като мотивация да надминете ограниченията, които имате или сте си поставили!
 
1. Хю Хер
Хю повече от всичко на света обича скалното катерене и фактът, че вместо крака има протези (след инцидент именно при катерене) не го притеснява ни най-малко. При едно от последните му изкачвания една от протезите му дори пада! Но Хю решил да почака горе, докато му я качат обратно с въже, след което довършил изкачването. Междувременно той се труди в лаборатория за протези в прочутия Масачузетски технологичен институт и настоява, че неговите протези са всъщност предимство.

 
2. Оскар Писториус
Въпреки, че Оскар не можа да се квалифицира за 400-метровия Олимпийски финал за спринтьори, той продължава да бъде пример и идол не само за инвалиди, но и за много сърцати хора по света. 

 
3. Скот Шрьодер
Войнът Скот Шрьодер губи двата си крака и дясната си ръка при взрив на бомба в Афганистан. Но оцелява и сега се занимава с гмуркане като част от рехабилитацията си. Служи си със специално направени протези и не се страхува от морските дълбини. 

 
4. Ейми Мълинс
Една храбра, силна и вдъхновяваща дама. Паралимпийски атлет, актриса, модел и истинска красавица. Може би и малко комерсиална, но какво пък? За зла участ тя се ражда с дефекта фибуларна хемимелия, тоест без фибулна кост в двата си крака. Ампутират и ги до коляното, но още на двегодишна възраст тя прохожда със своите протези и нито за миг не изостава от връстниците си в спорта - практикува плуване, колоезда, софтбол, футбол и ски.

 
5. Джереми Кампбел
Джереми си поставя цел да бъде първият инвалид (грешно е да употребяваме тази квалификация), който е успял да хвърли диск на 60 метра. Той неведнъж го е правил по време на тренировка, но иска постижението си в книгата на рекордите. На Световната купа за Паралимпийски игри в Манчестър подобрява рекорда си до 62.18 метра. При това той предпочита да тренира с двукилограмовия диск!Сила БГ Тийм
 
 
 
Топ продукти за фокус и мотивация
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2014-11-18 | 23:01:21
тони
Здравейте,
Представлявам компания OnTime, чиято основна цел е да защитава правата на инвалидите, да осигурява помощ, и осн овно да показва постиженията и добрата черта на "различните" Бих искала да използвам снимките от тази статия в мой материал. Имате ли нещо против?
Благодаря предварително за отговора ви!
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

" Нещо толкова просто като елиминирането на стискането и търкането на зъбите може осезаемо да подобри издръжливостта и концентрацията ви. Причината е, че когато челюстта се намира в покой, това се отразява в релаксиране на мускулите на цялото тяло и подобрено дишане."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com