сила бг магазин
сила бг медия
»
»
10-те най-маниашки екстремни спорта

10-те най-маниашки екстремни спорта

Ние вече ви показахме нашите предложения за топ летни спортове, с които да се поддържате във форма и да се забавлявате през лятото, но ако те ви се виждат твърде традиционни, тогава този списък ще ви допадне. Вижте кои са десетте най-маниашки екстремни спорта, и ако сте смелчага, грабвайте екипировката и билетите до някоя от тези екзотични дестинации и отивайте да практикувате:
 
1) Спускане по вулкан
Как ви звучи да се носите с 80км в час върху дъска, пързаляйки се по повърхността на 725-метров активен вулкан? Хиляди търсачи на силни усещания всяка година пътуват до Никарагуа, към планината Черо Негро, за да вземат участие в налудничавото състезание.

Вулканичните "сърфисти" обличат предпазни костюми, слагат шлемове и наколенки и отиват да посрещнат съдбата си, каквато и да е тя, върху специално конструирана дъска от шперплат. От 2005 година насам, когато е създаден спорта, той привлича над 10 000 участници.

 
2) Лимбо пързаляне
Това не е дружелюбния парти танц, а изключително опасен спорт, представляващ каране на кънки под движещи се автомобили. Занятието е популярно в Индия и изисква гъвкавостта, силата и баланса на истински атлет. Детето-чудо Аникет Шиндак държи неофициалния световен рекорд с постижението си от лимбо пързаляне под 57 коли!

 
3) Сърфиране върху влак
Забранен “спорт”, при който сърфистите се качват върху покрива на движещ се влак. В Южна Африка доста ентусиасти са си намерили майстора върху “черния влак”. Всъщност практиката води началото си от 80-те в Германия, където младежта я нарича “s-bahn сърфинг”. През 2005-а групичка от Франкфурт преоткрива адреналиновото изживяване и остава в историята с пътешествието си върху покрива на ICE – една от най-бързите влакови композиции в свeта.

 
4) Бънджи с алигатори
Животът в Австралия не е лек. Над 20 000 вида отровни паяци и всевъзможна враждебна флора и фауна дебне да се докопа до нутриентите във вашето тяло. Затова австралийците обичат да разпускат, като се мятат с бънджи над воден басейн, пълен с острозъби зеленокожи приятели, озверели от глад за хора с малко разсъдък и огромни топки. 

 
5) Хвърляне от скала
Да се метнеш от висока скала в огледалната вода отдолу е истинско акробатично съвършенство. Опасният спорт води началото си от хавайския остров Лан, където крал Кахекили през 1770 година накарал свитата си да скочи отвисоко и да се приземи с крака във водата, без да се чуе плисък – така те щели да докажат своите лоялност и храброст. Векове по-късно кралската повеля се превръща в спорт за изключителни смелчаци. Максималната допустима височина за скок е 28 метра за мъже и 23 за жени, а при идеални условия достигате стотина километра в час за три секунди свободно падане.

 
6) Фрийстайл с кокили
Сигурно сте засичали типовете с пружиниращи кокили, които ви бутат в ръцете някакви флаери. Излиза, че въпросната технология може да бъде използвана за далеч по-зрелищни неща, като правенето на ето такива каскади, например:

 
 

7) Подводен хокей
Прекалено е студено, за да играете хокей навън? Елате на топло под водата! Подводният хокей е създаден през петдесетте години на 20ти век в Англия от група гмуркачи, които искали да се поддържат във форма през зимата. Играе се единствено с плавници, маска и шнорхел, отделно и с приспособленията за хокей. Умението за дишане е много определящ фактор, защото се играе на дъното на басейна с шайба от един килограм. Спортът набира световна популярност, като някои държави даже си имат национални отбори. Кой ще сформира първият български отбор по подводен хокей?


 
8) Еъркикинг
Идеята за човешкия катапулт винаги е актуална! В случая специален механизъм ви катапултира право в басейн или мека пяна. Катапултът изстрелва смелчагата по предварително изчислена траектория чрез специална комбинация от въздушно налягане и воден откат. Човекът сяда в специално отредено място в края на машината, казва си молитвата и натиска бутона за пускане. Близо 60 литра вода са изтласкани през дюзи под седлото, генерирайки 8-10 бара налягане. Това изстрелва “клиента” на осем метра напред във въздуха. С оглед на досегашните предложения, това изглежда даже забавно.

 
9) Слаклайнинг
Това е спортът “вървене по нещо като ластик над дълбока, зейнала пропаст” и ако сте със слаби сърца, по добре не четете. Наилонова нишка се опъва между две точки и по нея се върви, като се пази баланс. Разликата с традиционното вървене по опънато докрай въже е в това, че наилонът се огъва, разтяга и люлее точно като огромен ластик. За сметка на това повърхността на наилона е плоска, което предпазва спортиста от загуба на равновесие. Световният рекорд в спорта принадлежи на Кристиан Шоу, който прекосява една от норвежките Фиорди на 1000 метра височина.

 
10) Зорбинг
Търкалянето в сфера е забавление за малки и големи, което е налично под някаква форма и в България. В гигантската пластмасова топка има две “кожи” една в друга. Вие се намърдвате между тях и ви засилват по нанадолнище. Има и модификации като хидрозорбинг – топката се пълни с вода за едно по-мокро изживяване.Сила БГ Тийм
 
 
най-екстремните добавки
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Огромен брой изследвани проведени върху средноверижните триглицериди до сега са били в областта на борбата с наднорменото тегло. Има обаче и не малко такива демонстриращи възможностите на MCT, да облекчават симптомите при пациенти хронично болни от диабет, рак, ХИВ, цистична фиброза, гърчове и Алцхаймер. Възможностите им за приложение при лечение и профилактика на тези заболявания тепърва ще бъде обект на изследвания."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com