сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Анаболният екстракт от фенугрик

Анаболният екстракт от фенугрик

Билката Fenugreek (Trigonella foenum-graecum) е изключително полезна като средство, което подсилва производството на тестостерон и е известна като новият трибулус. Използвана от хилядолетия като добавка към ястия, тя е източник на холин, Триптофан, аскорбинова киселина. От семената на билката се извлича 4-хидроксиизолевцин, който намалява нивата на кръвната захар, способства за намалявана риска от появата на диабет, участва в производството на инсулин в панкреаса, поддържа здравословни нива на холстерол в кръвта.

Силовите  спортисти, които вземат половин грам дневно от Fenugreek (сминдух) топят мазнини, наддават чиста мускулна маса и увеличават силата си. Самият механизъм на действие на билката все още е загадка за спортните учени.

image001_2011_01_16

                                                             
Изследователите са  били финансирани от Indus Biotech, производител на добавка с fenugreek, за извършване на експеримент с 49 млади спортисти, всички на възраст около 20 години. Те са били с наднормено тегло и стаж в залата най-малко една година. Всички следвали една и съща програма, което включва тренировки 4 пъти седмично (половината ползвали пласебо таблетки, а останалата част от групата сминдух). След 8 седмици употреба, пласебо групата покачила под 1 кг чиста мускулна маса, а групата с fenugreek цели 2.3 кг (мазнините употребяващите пласебо изгорили 1 кг, а другата група – 2.1 кг).

image003_2011_01_16

Производителите на добавки с FENUGREEK твърдят, че повишава собствените нива на тестостерон, въпреки че изследванията не потвърждават това.

Сила БГ Тийм

 
Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2011-01-18 | 01:01:01
dj
Що пък да не потвърждават, сминдуха също има диосгенин като трибулуса и действието му би трябвало да е абсолютно същото.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"В последните няколко години СИЛА БГ безспорно се утвърди като НОМЕР ЕДНО магазин за хранителни добавки и спортни аксесоари. Бързата и навременна реакция по обработка на поръчките ни спечели много приятели. С времето сайтът се развива и въведохме много подобрения, с които максимално да улесним покупката на продукти."

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com