сила бг магазин
сила бг медия
»
»
5 разпространени мита за целулита

5 разпространени мита за целулита

Целулит: 90% от жените го имат и 100% от тях искат да се отърват от него. Въпреки всеобщото мнение, мъжете с наднормено тегло също не са застраховани срещу поява на „портокалова“ кожа. 
 
Целулитът е нещо повече от козметичен дефект и хората от цял свят влагат огромни средства в борбата с него, опитвайки различни кремове, процедури и други видове лечения. В днешния комерсиализиран свят, където Photoshop определя критериите за красота,  все повече жени се притесняват от бедрата и външния си вид. 
 
Днес, ние сме готови да ти разкрием някои от най-големите заблуди за целулита.
 

Мит 1: Солариумът ще те отърве от целулита
 
Факт: Стой далече от солариума! Някои хора вярват, че тенът ще маскира белезите на целулита и това донякъде е вярно, но в дългосрочен план солариумът дори може да влощи положението. Увредената кожа е по-тънка и по-слаба, което е предпоставка за развитие на по-тежка форма на целулит.


           
 
 
Мит 2: Само хора с наднормено тегло имат целулит
 
Факт: Дори анорексично слабите модели и професионални спортисти не са защитени от поява на целулит, а при голяма част от тях той действително е на лице. Разбира се,  благодарение на магията на Photoshop, никога няма да забележиш „портокалова“ кожа върху бедрата на модел от корицата на списание.

 
 
Мит 3: Съществуват магически кремове срещу целулит
 
Факт: Няма магическа формула, която ще премахне целулита изведнъж. Всичко е въпрос на постоянство. На пазара се предлага голямо разнообразие от антицелулитни кремове и продукти, а някои от тях са изключително качествени и ефективни. Те няма да излекуват целулита завинаги, но ще стегнат и ще подобрят значително състоянието на кожата ти.

           
 
 
Мит 4: Не е важно какво правиш - винаги ще имаш целулит
 
Факт: Разбира се, генетиката има огромна роля за появата на целулит при повечето жени, но това не трябва да бъде извинение. Правилното хранене, редовните упражнения, здравословният и пълноценен сън и спирането на цигарите са предпоставки за намаляване на целулита. Ето още една причина, да се грижиш за тялото си и да се чувстваш добре!

         
 
 
Мит 5: Загубата на тегло означава загуба на целулит
 
Факт: Загубата на тегло може да намали белезите на целулит при някои хора - но със сигурност не всички. При някои жени може да се наблюдава дори обратния ефект и целулитът да се изостри. Няма гаранция, че загубата на тегло ще доведе до загуба на целулит, но редовните упражнения за стягане могат да ти помогнат в това отношение.

           
 
Продукти за изгаряне на подкожни мазнини:
71
.
00
лв.
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Налични в над 25 държави, Saturn Supplements са достойни да се наредят до най-елитните си конкуренти. Те са горди с това, че голям брой атлети избират точно техните суплементи и определено не скромничат в това отношение. Независимо дали става дума за бодибилдъри, силови атлети, велосипедисти, спринтьори, плувци, кик-боксьори или каратисти, Saturn предлагат нужните елементи за спортната натура на всеки, който иска да здрав и да е шампион."

Реклама
Copyright © 2007 - 2022 silabg.com