сила бг магазин
сила бг медия
»
»
7 неща, които задължително трябва да имаш в сака си

7 неща, които задължително трябва да имаш в сака си

 
Твоят тренировъчен сак трябва да бъде като "торба с трикове." Въпреки, че за всеки спортният сак е уникален, а съдържанието му е съобразено с целите и личността на човека, който го носи, във всяка чанта трябва да има няколко задължителни неща. Тези основни аксесоари са универсални и са подходящи за всеки човек и за всяка цел.
 
Не отивай в залата с празни ръце! Напълни чантата с всичко необходимо за още по-добри резултати от тренировката. Независимо дали си начинаещ любител или професионален спортист, зареди сака с тези полезни аксесоари.
 
 
1. Качествено и удобно тренировъчно облекло
 
Качествените тренировъчни дрехи ще ти помогнат да поддържаш високи резултати по време на тренировка. В случай, че решиш да отскочиш до залата след работа, не забравяй предварително да опаковаш подходящото спортно облекло. Основните критерии тук са дишащите материи и комфорта. Разбира се, дизайнът също е от значение, но най-важното е да се чувстваш удобно в дрехите си, за да се концентрираш изцяло върху упражненията. Може би изглеждаш страхотно в тесни панталонки (особено дамите), но те ще се превърнат в истински проблем, ако правиш клекове. Освен, че рискуваш задните ти части ти да лъснат пред всички, можеш да предизвикаш още по-голяма атракция, ако шортите ти се скъсат по средата на серията.  
2. Подходящи обувки
 
Избери обувки, подходящи за твоя стил и тренировъчна програма. Ако имаш опит във вдигането на тежести, най-добре е да се спреш на обувки, специално създадени за тази цел. Традиционните кецове или маратонки също вършат работа, стига да имат твърда подметка, да не се хлъзгат, да са достатъчно гъвкави и да държат глезена. Без значение на кой вариант ще се спреш, уверете се, че обувките осигуряват необходимата подкрепа и удобство за краката спрямо вида на тренировките, които правиш. 


 

3. Шейкър или бутилка
 
Сакът не е зареден за тренировка, ако в него няма качествен шейкър. Можеш да го използваш по много различни начини, навсякъде и по вяко време, когато имаш нужда от освежаване. В шейкъра можеш да  съхраняваш пред-тренировъчни добавки, вода или просто да приготвиш протеинови си шейк. Да не говорим, че е супер подходящ за разбиване на фрапе и пренасяне на всякакви течности, дори по време на път или почивка. Не зависимо каква е целта ти, увери се, че шейкърът, който си избрал е качествен и удобен, за да не се налага да пиеш кофти шейкове на бучки или пък да разливаш полочината течност върху себе си докато пиеш. 

  
 
 
4. „Дневник“ на тренировките
 
Хубаво е да носиш със себе си дневник, където да отбелязваш последователно резултатите и напредъка от тренировките. Записвай всичко – серии, повторения, тежести и почивки. Така ще можеш лесно да проследиш колко си вдигнал последния път и да планираш как ще развиеш тренировката през следващите дни. Едно такова „досие“ ще ти помогне да бъдещ последователен и да дадеш най-доброто от себе си, за да постигнеш целите си. 
 
5. Кърпа
 
Потенето в залата е нещо съвсем нормално, дори задължително. Веднага след тренировка обаче, трябва да вземеш душ, за да се освежиш и да премахнеш токсините, отделени чрез потта. Съветът ни е - винаги носи кърпа в сака си.

               

 
6. Музика
 
За повечето хора, музиката по време на тренировки, действа изключително мотивиращо. За да въздейства обаче, тя трябва да е подходящата музика. Твоя личен избор и предпочитания ще ти осигурят по-добри резултати, отколкото „хитчетата“, които пускат във фитнеса. Използвай телефона или MP3 плейъра си и се убеди, че не си забравил слушалките извън сака.


 
 
7. Хронометър и пулсомер
 
И накрая, ако искаш да следиш в реално време какво се случва по време на тренировка, сложи пулсомер в сака си. Можеш да го използваш при кардио и подемни серии, за да следиш ритъма на сърцето и да го поддържа[ в нормални граници. Някои монитори на сърдечната честота дават и информация за всички изгорени калории, така че ако загубата на мазнини е основната цел, можеш да проследиш реалните резултати от упражненията.
 
Разбира се, хубаво е да разполагаш и с апарат, който ще следи времето вместо теб, за да се фокусиращ единствено върху целта и резултатите. 


                                          
 
 
Зареди сака си с най-добрите аксесоари
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Чудесно! Вие сте най-силните в БГ !
Интересно

"Електролитните пудри отдавна са предпочитан избор за бегачи на дълги разстояния, колоездачи, трибойци и прочее спортисти, които изразходват огромни количества енергия. Вече си представяме как бегачи, ММА-бойци и прочее спортисти с облекчение сипват по една-две дози в бутилката с вода по време на изтощителната тренировка, след нея или дори на всеки два часа!"

Реклама
Copyright © 2007 - 2020 silabg.com