сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Ацетил Цистеин - големият враг на кашлицата

Ацетил Цистеин - големият враг на кашлицата

„Ацетил цистеин” (N-Acetyl L-Cysteine) е термин, който  вече сте чували в рекламните блокове по телевизията. То представлява едно наистина интересно вещество, което намира все по-широко приложение както във фармацевтичната индустрия, така и в света на хранителните добавки. Повече за него ще Ви кажем ние.

N-Acetyl L-Cysteine е продукт на аминокиселината L-цистеин, известен със своите имуностимулиращи и антоксидантни свойства. Той има сходна структура с аминокиселината L-цистеин и се явява нейна ацелирана форма. Веществото споделя сходна структура и с ензима глутатион, явявайки сев ролята на негов пряк прекурсор.Въпреки че L-цистеин и глутатион са изследвани при самостоятелна употреба, е установено, че техните свойства не се покриват с тези на N-Acetyl L-Cysteine - употребата на NAC увеличава нивата на глутатион далеч по-ефективно, в сравнение с употребата на изолиран глутатион. Причината се крие във факта, че глутатионът се разгражда бързо в тънките черва и оралната употреба не води до значително увеличение на серумните нива. Това означава, че пряката употреба на NAC е задължителна за по-доброто здраве.


Подсилете имунната си система преди предстоящите епидемии!


Какви са ползите от приема на ацетил цистеин?

N-Acetyl L-Cysteine разделя дисулфидните връзки, конвертирайки ги в две сулфидни групи. Това действие води до разпадането на микопротеиновата слуз в белите дробове, намалявайки дължината на веригите и изтънявайки слузта, облекчава симптомите на пневмония, бронхит и последващи усложнения на дихателната система. Проучванията сочат, че съединениетосъщо така  облекчава симптомите и предотвратява рецидиви при хора с хроничен бронхит.Веществото може още да предотврати грипни инфекции, облекчава вече съществуваща грипна инфекция и намалява продължителността на заболяването.
N-Acetyl L-Cysteine може да пречисти и отстрани от организма тежки метали като олово, живак и арсен. Той увеличава екскрецията на цинк и други важни минерали, когато се приема през продължителен период от време.

Макар да е известно, че глутатионът помага при транспортирането на хранителни вещества към лимфоцитите и фагоцитите - два основни вида имунни клетки, а също така защитава клетъчните мембрани, чистият глутатион, приеман като хранителна добавка, има слаба абсорбция. Затова приемът на N-Acetyl L-Cysteine се счита за по-добър метод за повишаване нивото на клетъчен глутатион. N-Acetyl L-Cysteine впрочем се изследва като средство за лечение на Синдрома на придобитата имунна недостатъчност (СПИН).Вече е доказано е, че съединението намалява разпространението на определени клетки от лигавицата на дебелото черво и може да намали риска от колоректален рак при хора с повтарящи сеполипи в дебелото черво. Действията му като антиоксидант и стимулатор на глутатиона също допринасят в борбата с рака.

N-Acetyl L-Cysteine намира приложение и в областта на психиатричната медицина, поради неговото влияние върху производството на невротрансмитера допамин в мозъка, свързан с чувството на спокойствие и удовлетворение. В този контекст веществото се използва за лечение на много тежки неврологични заболявания като шизофрения, Алцхаймер, епилепсия и зависимост към алкохол и наркотични вещества.
 
Как трябва да го приемаме?

Препоръчителната дневна доза вариара между 200 и 2400 мг дневно, в зависимост от здравословното състояние. Стандартната дневна употреба включва прием до 2 пъти на ден по 600 мг, като употребата му не е обвързана с повече течности или храна.
В медицината се приема, че зареждаща краткосрочна доза може да достигне до 140 мг/кг тегло, а дългосрочна и поддържаща доза не трябва да надхвърля 70 мг/кг тегло.
За по-доброто здраве на своите клиенти, СИЛА БГ предлага и специална хранителна добавка, съдържаща жизненоважното съединение. N-Acetyl L-Cysteine от HAYA Labs пoдпoмaгa ecтecтвeнитe зaщитни cили нa opгaнизмa, пoдпoмaгa пpoцecитe нa дeтoĸcиĸaция и възcтaнoвявaнe и пoддъpжa здpaвeтo нa чepния дpoб.Продуктът cтимyлиpa имyннaтa cиcтeмa, нeyтpaлизиpa инфeĸциитe и ycĸopявa възcтaнoвитeлнитe пpoцecи. Taзи cъcтaвĸa ce изпoлзвa ycпeшнп зa лeчeниe нa гpип и бpoнxит, ĸaтo oблeĸчaвa cимптoмитe нa xpoнични възпaлeния нa диxaтeлнитe пътищa.


Подсилете имунната си система преди предстоящите епидемии!

 

Вземи продукти с „Ацетил цистеин” и cтимyлиpaй имyннaтa cиcтeмa, нeyтpaлизиpaй инфeĸциитe и ycĸopи възcтaнoвитeлнитe пpo...

Posted by silabg.com on Thursday, February 4, 2016


СИЛА БГ Тийм!
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2016-02-04 | 14:46:00
Любен
Използвал съм същия продукт на haya за детоксикация на черния дроб, но това е доста интересно.При кашлица по добре това да се вземе отколкото някакъв сироп, ако не спре кашлицата поне ще помогне на организма, а не обратното. :)
2016-02-04 | 14:43:40
Цветелина
Доста интересно приложение на продукта.Дано да действа. :)
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Ако се чудите как момчетата в порноклипчетата не “омекват” толкова дълго време, не си правете илюзии – там могъщо играе “синьото хапче”. Не ни питайте откъде знаем – просто това е същото, като да си правите илюзии, че Фил Хийт и Джей Кътлър са постигнали размерите си без стероиди."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com