сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Победи грипа с тези хранителни добавки!

Победи грипа с тези хранителни добавки!

Независимо дали ни харесва, сезонът на грипа и настинките вече е факт. Малко хора са наясно, че не студеното време носи отговорност за досадното болно гърло, а отслабването на имунната система, както и често вариращите температури през зимните месеци.  Причината за намаляване на естествените защити на нашия организъм, разбира се, се крие в липсата на свежи плодове и зеленчуци.

Тъй като няма начин да си набавим необходимите за имунната система елементи по естествен път, най-разумното решение е да ги приемем под формата на хранителни добавки. По този начин тялото качествено усвоява полезните вещества и си спестяваме разочарованието от една „свежа”  зимна салата с вкус на нитрати. Ето кои са най-съществените съставки, които са Ви нужни, за да останете в перфектно здраве през зимата.

Витамин С

Едва ли сте изненадани, че започваме с най-популярния от всички познати стимулатори на имунната система. Причината, заради която, лекарите най-редовно препоръчват прием на витамин С при грип е, че съпротивителните сили на организма използват витамин С ежедневно в борбата си срещу външни заплахи. Изключително мощен антиоксидант, този витамин атакува нуклеиновите киселини на вирусите и се бори с бактериите до пълното им елиминиране.Наричан още аскорбинова киселина, витамин С също неутрализира действието на свободните радикали и позволява на имунната система да насочи целия си фокус върху борбата с болестотворни организми. Изследванията показват, че приемът на аскорбинова киселина при наличие на грип и настинка, ограничават продължителността на заболяването.

Асортиментът на СИЛА БГ разполага с първокачествени хранителни добавки, които осигуряват оптималната доза витамин Вижте тук.Ехинацея

Полезните качества на тази билка са обществено достояние от векве наред. Ехинацеята има изключително позитивен ефект върху имунната система. Проучванията сочат, че редовният прием повишава нивото на бели кръвни телца, които разпознават потенциално опасните организми още при навлизането им и веднага произвеждат антитела, които ги неутрализират. „Виновници” за този процес са три компонента, които присъстват в състава на билката – полизахариди, алкиламиди и вид хидроксиканелена киселина.Приемът на ехинацея стимулира производството на химикали с противовъзпалителен ефект и облекчават симптомите на простуда и грип. Билката благоприятства и отделянето на пропердин – естествен протеин в съставките на кръвта, който има пряко участие в имунния отговор срещу външни тела. В зависимост от предпочитанията можете да приемате ехинацея като предпазно средство или да я добавите към менюто си при вече настъпили простудни заболявания.

За повече вижте тук.

 
Н-Ацетил- Л-Цистеин

Тази хранителна добавка има множество ползи за имунната система. Редовният прием гарантира качествена детоксикация на организма и неутрализира свободните радикали, позволявайки на имунните клетки ефективно да се борят с настъпили заболявания. Н-Ацетил- Л-Цистеин участва в синтеза на глутатион – един от най-мощните антиоксиданти на човешкото тяло. Добавката също стимулира отделянето на важни минерали, които играят съществена роля за нормалния имунитет. Н-Ацетил- Л-Цистеин е подходящ и след прекарани грип и настинка, защото добавката оказва положителен ефект върху гладкото протичане на възстановителните процеси.  

Научете повече тук.

Комплексни формули

За финал Ви предлагаме да насочите вниманието си към суплементи  с комбинирано действие. Малко хора разполагат с ясна представа от какво точно имат необходимост, за да си гарантират перфектно здраве през зимния сезон. Практичното решение на този проблем е прием на хранителни добавки, които съдържат всички необходими съставки, които имат стимулиращ ефект върху естествените съпротивителни сили на организма.

Разгледайте нашите оферти тук.


 

 
Специално подбрани продукти
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Споменати продукти
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Попаднахме на видео, където спонсорираната от Optimum Nutrition Кристина Вужнич ни представя линията Amino Energy на марката. Тези продукти ви предлагат енергия в свободна форма по всяко време – независимо дали започвате деня си или ви предстои тренировка в залата."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com