сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Чесън за повече тестостерон?

Чесън за повече тестостерон?

На всеки един от нас бабите и дядовците са казвали колко е полезен чесънът, но едва ли са знаели какви точно свойства притежава. 

В някои краища на света чесънът е наричан още „воняща роза“  и според последните проучвания доказано повишава нивата на тестостерона, ключов хормон в растежа на мускулите. Също така има и още една интересна допълнителна полза в увеличаването на тестостерона – понижава нивата на кортизола.

 Кортизолът е катаболен хормон, който се конкурира с тестостерона в мускулните клетки. Съответно по-високите нива на кортизол довеждат до загуба на мускулна маса. Тъй като чесънът потиска производството на кортизол  и от друга страна стимулира тестостерона, в организма се засилват драстично анаболните процеси, респективно и изграждането на чиста мускулна маса.

 Днес чесънът се използва още и за предпазване от сърдечни заболявания, включително атеросклероза, висок холестерол, високо кръвно налягане, както и за подобряване на имунната система. Също така и е силен антиоксидант.

Според друго проучване възпира и появата на ракови клетки.

 На пазара се предлагат множество продукти, които съдържат екстракт от чесън (алицин – това е активната му съставка). Дневната дозировка е около 4 грама разделена на 2 приема, като едната е препоръчително да е около един час преди тренировка. Това ще помогне да оптимизирате анаболните качества на чесъна, като същевременно минимизирате ароматния ефект от чистата му форма.

Препоръчани продукти от СИЛА БГ
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
2011-11-29 | 10:36:39
тестостерон
Стридите са една от най-полезните храни за нивото на тестостерона. Дълго време
Те са сочени за добър афродизиак. Скорошни проучвания сочат, че причината за това може да се крие във високото им съдържание на Цинк.
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"MHP представиха едно по-различно виждане за хранителните добавки с X-Trainer и Power, и сега отново предлагат нещо уникално на вниманието ни. Следващият им продукт е MyoX – миостатинов инхибитор. Предназначението на подобен суплемент е да ви помогне да преодолеете естествения лимит на тялото ви за покачване на мускулна маса. "

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com