сила бг магазин
сила бг медия
»
»
Как се пие - Бета-аланин

Как се пие - Бета-аланин

Може би вече знаете какво представлява бета-аланинът, но какво точно прави? Ето всичко, което трябва да знаете!

Бета-аланинът е технически несъществена бета-аминокиселина, но бързо се превърна в нещо друго. 
Също известен със своето търговско наименование CarnoSyn, тази съставка повишава нивата на мускулен карнозин и подобрява качеството, която можете да постигнете при високи интензивност в тренировките.

Бета-аланинът също така е известен със специфичното си „мравучкане”, което най-вероятно сте почувствали за първи път, когато сте опитали предтренировъчен продукт,  съдържащ бета-аланин.

Бета-аланинът може да предложи реални предимства, но има уникални химични свойства, които трябва да бъдат добре разгледани.Бета-аланинът може да спечели постоянно място на рафта с хранителни добавки вкъщи.

Бета-аланин, или 3-аминопропионова киселина, е естествено срещаща се бета-аминокиселина и компонент на хистидиновите дипептиди карнозин и ансерин, както и витамин В5 или пантотенова киселина. Структурно, бета-аланинът е хибрид между силните невротрансмитери L-глицин и GABA, което може да обясни защо активно спортуващите често твърдят, че получават резултати, подобни на тези от приема на кофеин.

Бета-аланинът дори получава подкрепа в рамките на научната общност за вторично класифициране като невротрансмитер.

Вашето тяло може да произвежда бета-аланин поне по три начина. Той може да бъде освободен по време на разграждането на хистидинови дипептиди, като карнозин или ансерин, или може да бъде образуван като вторичен страничен продукт на реакция, която превръща L-аланин в пируват.

В допълнение, бета-аланинът може да се образува по време на храносмилането, когато чревните микроби отстраняват въглероден атом от L-аспартат, освобождавайки както бета-аланин, така и СО2.

Когато се консумира като хранителна добавка, бета-аланинът преминава от кръвта в скелетната мускулатура чрез бета-аланин и тауринов транспортер, който зависи от наличието на натрий и хлорид. След като влезе в клетка на скелетната мускулатура, тя се свързва с есенциалната аминокиселина L-хистидин, за да образува дипептида на карнозина. Това е мястото, където забавлението наистина започва.

Ползите от добавянето на арсенала от хранителни добавки с бета-аланин се състои най-вече в способността му да повишава концентрациите на мускулни карнозини. В действителност, бета-аланинът е ограничаващата аминокиселина при синтезата на карнозина, което означава, че нейното присъствие в кръвта е директно свързано с нивата на мускулна карнозин.

Към днешна дата всяко изследване, при което бета-аланинът е било добавено към хора, е довело до значително увеличение на мускулния карнозин. Това е в контраст с други емблематични добавки като креатин, за които са наблюдавани различни резултати. Бета-аланинът не просто има широко приложение – съставката работи добре. Доказано е, че добавянето на бета-аланин увеличава концентрациите на мускулни карнозини до 58% само за четири седмици и 80% за 10 седмици.

Е, освен че е мощен антиоксидант, този пептид е една от основните съставки, които действат в защита на вашите мускули срещу натрупването на водородни йони (Н +) по време на упражнения с висока интензивност.

Това повишаване на H + драстично понижава рН в мускулните клетки, което води до отрицателно въздействие на ензимната функция и събития на свързване на мускулните възбудителни контракции, които поддържат продължителна продукция с висока интензивност. Просто казано, спад в мускулното рН е основен принос за мускулната умора.

Можете да получите малко свободна форма на бета-аланин от храните, които консумирате. Повечето идват под формата на дипептидите карнозин, ансерин или баленин, всеки от които допринася за повишаване на наличността на бета-аланин, когато се разгражда по време на храносмилането.

Освен ако не сте вегетарианци, вие ги извличате от животинските протеини във вашия хранителен режим или диета.

По-специално, свинското и говеждото месо са добри източници на карнозина.

Ако търсите засилване на мускулната издръжливост с висока интензивност от кратко до средно продължително време, досега малко хранителни добавки могат да дадат същия резултат, както бета-аланин.

По-конкретно, бета-аланинът изглежда най-ефективен за поддържане на упражнения с продължителност над 60 секунди. Не е доказано, че тя е значително или последователно ефективна при по-кратки периоди на физически упражнения, при които енергийната система на АТФ-фосфокреатина е в най-голямо търсене.Бета-аланинът може да подейства като силен стимулант и следователно е добър вариант за консумация преди тренировка. Ползата от бета-аланин се основава на повишаване на концентрацията на мускулна карнозин с течение на времето.

По този начин времето, през което консумирате бета-аланин, не е толкова важно, колкото постоянно консумиращият бета-аланин всеки ден.Препоръчвамe да консумирате таурин в комбинация с бета-аланин. Не само тауринът е недостатъчно използван свръх хранителен елемент, но също така е невероятно важен за нервно-мускулната, когнитивната и белодробната функция, оползотворяването на кръвната глюкоза и като антиоксидант.

Не забравяйте, че бета-аланинът работи най-добре, когато упражнението е с висока интензивност и продължава поне 1-5 минути. Така че, ако целта ви е подобряване на сесиите с упражнения, продължаващи по-малко от 60 секунди, се стремете към съставки, които поддържат енергийната система ATP-PCr. Те включват креатин, перорален АТФ, кофеин и бетаин.

Карнозин - какво е това и как точно е свързан с бета-аланина?

CarnoSyn е най-популярният, най-висококачествен бета-аланин на пазара. Това е версията на бета-аланин, която ще намерите във всички най-популярни предтренировъчни формули в хранителните добавки днес.
CarnoSyn бета-аланин бива подлагана на редица изследвания, които доказват ползите й върху мускулния растеж и сила. Това е една от най-популярните добавки на пазара, а също така и такава, която постоянно отговаря на очакванията.

CarnoSyn бета-аланинът се комбинира с аминокиселината хистидин в мускулните клетки за образуване на карнозин. Повишаването на нивата на карнозин повишава производителността чрез увеличаване на буферния капацитет на мускулите на водородните (Н +) йони. Те се произвеждат, когато нивата на млечна киселина се повишат по време на интензивни упражнения.

Ако сте начинаещи във фитнес залата, но сте редовни, можете да помислите за добавяне на съсавки като DL-малат и други подобни, подпомагащи фокуса, концентрацията, тонуса и енергията - алфа-кетоглутарат, цитрати, аспартати, в допълнение към въглехидрати, ВСАА, глутамин, цитрулин, и Co-Q10.
 

СИЛА БГ Тийм!

Топ източници на бета-аланин от света на хранителните добавки:
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея
Коментари
ДОБАВИ КОМЕНТАР
Име/Прякор *
Твоят E-Mail *
Коментар *
Реклама
Последни коментари
Не че съм заклет фитнес маниак, основно тренирам други спортове, но не ра ...
Не напразно Amix Nutrition ми е, любимата марка ! Просто The Best
Уникални както винаги
Интересно

"Наред с тестостерона, растежният хормон е от съществено значение за изграждането на чиста, обемна и плътна мускулатура. BLUE GROWTH е продукт, който използва комбинация от няколко билкови екстракта, които по естествен път съдействат за отделянето на растежния хормон, без каквито и да било странични ефекти. Основният механизъм на действие се обвързва с подобряване на съня, а оттук и възстановяването – ключови фактори за мускулния растеж."

Реклама
Copyright © 2007 - 2024 silabg.com